Nyheter

TAGS ETF ger likaviktad exponering mot spannmål

Publicerad

den

Teucrium Agricultural Fund (NYSEArca: TAGS ETF) är en är en fond-av-fond som investerar direkt i de fyra Teucrium-råvarufonderna. Fonden balanserar om dagligen för att ge lika exponering för majs, vete, socker och sojabönor. Denna ETF kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,21 procent.

TAGS Factset Analytics Insight

TAGS är en fond av fonder som innehar fyra Teucrium ETF:er med en enda råvara (CANE, SOYB, WEAT och CORN) med exponering för majs, sojabönor, vete och socker. Det balanserar sina lika viktade innehav varje dag. TAGS lika viktning kan variera kraftigt från ett produktionsviktat riktmärke. De fyra underliggande fonderna avviker från marknaden i sin design, och undviker kontrakt för första månaden för strategier för att mildra kontango.

Visste du?

• Majs, vete, sojabönor och socker är bland de viktigaste jordbruksvarorna som används i hela den globala ekonomin som foder, bränsle, stärkelse, sötningsmedel och plast.

• Efterfrågan på jordbruksvaror ökar exponentiellt på grund av världens befolkningstillväxt och expansionen av den globala medelklassen.

• Jordbruksråvaror har en historiskt låg korrelation med amerikanska aktier vilket gör TAGS till ett potentiellt attraktivt alternativ för diversifiering av portföljen.

Jordbruksråvaror i din portfölj

• Råvaror beter sig vanligtvis annorlunda än andra tillgångsslag och kan bidra till att öka portföljens diversifiering.

• Avkastning av enskilda varor kan drivas av flera olika faktorer.

• Du kan segmentera din råvaruexponering (som du gör med andra tillgångsslag) bland olika kategorier som: Energi, ädla metaller, jordbruk, industriella metaller etc.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att tillhandahålla dagliga investeringsresultat som återspeglar den kombinerade dagliga utvecklingen av fyra andra råvarupooler, särskilt Teucrium Corn Fund, Teucrium Soybean Fund, Teucrium Wheat Fund och Teucrium Sugar Fund. Fonden strävar efter att tillhandahålla dagliga placeringsresultat som återspeglar de underliggande fondernas sammanlagda dagliga resultat. Under normala marknadsförhållanden försöker fonden uppnå sitt investeringsmål i allmänhet genom att investera likaviktat i andelar i varje underliggande fond och, i mindre utsträckning, likvida medel.

Handla TAGS ETF

Teucrium Agricultural Fund (NYSEArca: TAGS) är en amerikansk börshandlad fond. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

NamnSymbol% Vikt
Teucrium Corn ETFCORN25.48%
Teucrium Sugar ETFCANE25.28%
Teucrium Soybean ETFSOYB24.85%
Teucrium Wheat ETFWEAT24.35%
First American Government Obligs XFGXXX0.05%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version