Nyheter

Storbritannien planerar att införa kryptolagstiftning inom 6 månader

Publicerad

den

Med kryptotillgångar som blir allt mer mainstream, men ändå i stort sett oreglerade, har myndigheterna kämpat för att hitta en balans mellan innovation och risk. I dag är konkreta lagförslag nära förestående. Den brittiska regeringen avslöjade nyligen sin avsikt att införa omfattande kryptolagstiftning inom de närmaste sex månaderna.

Storbritannien kommer att reglera kryptovalutor inom 6 månader

Den brittiska regeringen har signalerat sin avsikt att införa lagstiftning om kryptovalutor under de kommande sex månaderna. Finansminister Bim Afolami säger att regeringen ”pressar väldigt hårt” för att implementera regler om stable coins och panttjänster för digitala tillgångar inom den tidsramen.

Tillbaka i oktober 2023 tillkännagav Bank of England och Financial Conduct Authority (FCA) omfattande planer för att övervaka kryptovalutasektorn på ett samordnat sätt. Tidsplanen för stablecoin-reglerna indikerade ett samråd om de slutliga reglerna i mitten av 2024 och genomförandet av stablecoin-systemet senast 2025.

Regeringens uttalanden tyder på att den vill påskynda processen med att reglera kryptovalutor inför nästa allmänna val. Att anta lagstiftning om kryptovalutor skulle av den nuvarande administrationen kunna ses som en möjlighet att få politiskt stöd.

Otydlig övergripande regeltidsplan

Medan Afolami angav ett sexmånadersmål för stablecoin och spelregler, är tidslinjen för en bredare kryptolagstiftning fortfarande osäker.

”Det är bara en enorm mängd på gång, så jag vill inte binda mig till det nu”, säger finansminister Bim Afolami.

Genom att meddela att regeringen erkänner både riskerna och möjligheterna med kryptovalutor, avser den att genomföra proportionerlig reglering för att skydda konsumenterna och uppmuntra innovation. Även om kryptovalutaindustrin och investerare utan tvekan kommer att välkomna tydligheten i regelverket, kommer de att hålla ett öga på regeringens förslag för att säkerställa att de nya reglerna ger rätt balans.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version