Följ oss

Nyheter

Stigande naturgaspriser kan påverka den ekonomiska återhämtningen negativt

Publicerad

den

Med en efterlängtad ekonomisk återhämtning som börjar slå rot från Covid-19-pandemin kan stigande naturgaspriser skada konsumenternas sinne

Med en efterlängtad ekonomisk återhämtning som börjar slå rot från Covid-19-pandemin kan stigande naturgaspriser skada konsumenternas sinne och begränsa familjens budgetar. Den kommande vintern kan vara en smärtsam lektion i hur genomträngande och vital gas har blivit en viktig del av ekonomin.

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP)

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP) strävar efter att ge diversifierad exponering för energibolag som är involverade i bearbetning, transport och lagring av olja, naturgas och naturgasvätskor på de amerikanska och kanadensiska marknaderna och inkluderar MLP och C-corps.

Konsekvenserna av stigande naturgaspriser – Makro motvind i samband med stigande kostnader

Stacey Morris, analysdirektör på Alerian, sa: ”Naturgaspriserna kan gå ännu högre trots att de redan når rekordhöjder i Europa inför en stigande vinterbehov. Flera faktorer har bidragit till låga lagernivåer och ökningen av naturgaspriserna i Europa, bland annat lägre volymer från Ryssland och en stark efterfrågan på LNG globalt vilket har lett till att färre spotlaster finns tillgängliga.

”Det är en intressant bakgrund för det kommande COP26 -mötet i Glasgow. Ökningen i naturgaspriserna har redan en inverkan med att den amerikanska gödningsmedelsproducenten CF Industries stänger två fabriker i Storbritannien och höga naturgaspriser kan ha en negativ inverkan på den ekonomiska återhämtningen eftersom energikostnader skapar motvind för industriell verksamhet.

”Regulatorn OFGEM varnar för att stigande naturgaspriser kommer att påverka brittiska hushållsräkningar. En viktig elkabel mellan Storbritannien och Frankrike stängdes av i veckan vilket har drivit upp energiräkningarna i grossistledet och E.ON Storbritanniens verkställande direktör Michael Lewis uppmanar den brittiska regeringen att bli av med avgifter som subventionerar förnybar energi för att hjälpa till att minska stigande energi priserna eftersom de gröna avgifterna står för cirka en fjärdedel av hushållens räkningar.

”Alerian Midstream Energy Dividend Index (AEDW), det underliggande indexet för Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (MMLP) inkluderar energiinfrastrukturföretag i USA och Kanada som hjälper till att underlätta LNG -export. Över 70% av indexet med viktning är främst inriktat på infrastruktur som betjänar naturgas.

Handla JMLP ETF

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla naturgas hos CMC Markets

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Handla naturgas hos IG Markets

IG är ett företag som specialiserar sig på finansiella derivatinstrument, huvudsakligen handel med CFD på aktier, index, råvaror och valutor. IG har även handel med CFD på många amerikanska ETF. Till IGs ETF Screener

Handla naturgas hos Plus500

Plus500 är en CFD-mäklare. Plus500 är en ledande aktör som låter dig handla många börshandlade fonder och all världens råvaror via CFD-kontrakt. Till Plus500.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *