Följ oss

Nyheter

State Street lanserar fyra nya ETFer, iShares lanserar tre nya ETFer

Publicerad

den

State Street lanserar fyra nya ETFer, iShares lanserar tre nya ETFer

State Street lanserar fyra nya ETFer, iShares lanserar tre nya ETFer. Var det något som trodde att det skulle lugna ned sig när sommaren närmade sig? Vi har mer eller mindre varje dag noterat hur nya ETFer tillkommer på de amerikanska börserna, och denna vecka var inget undantag då State Street lanserar fyra nya ETFer, iShares lanserar tre nya ETFer.

State Street kommer att lansera fyra aktieprodukter som fokuserar på investeringar utanför USA medan iShares fokuserade tre av sina nya lanseringar utomlands.

State Street undviker den amerikanska marknaden

State Street ligger bakom världens största och mest populära ETF i världen (SPY), men nu väljer förvaltaren att fokusera på världen utanför USA. Av de nya produkterna kommer en ETF att fokusera på Europa, två kommer att innehålla mer bred exponering, och den fjärde på tillväxtmarknader. Här är de fyra nya fonder som State Street lanserade i veckan:

I och med detta har State Street närmare 140 börshandlade fonder listade i USA.

iShares undviker volatilitet

iShares nya produkter fokuserar också på internationella investeringar iShares har emellertid lagt till en twist, var och en av de tre börshandlade fonder som iShares lanserade i veckan bygger på en strategi som har till syfte att minska volatiliteten och ge innehavaren en stabilare investering.

Denna typ av exponering har blivit mer populärt på senare år eftersom det gör det möjligt för investerare att göra meningsfulla anslag till vissa regioner samtidigt som det går att undvika en del av de risker som är förknippade med det området. Här är de tre fonder iShares lanserade i veckan:

iShares har kan erbjuda fler ETFer än någon annan förvaltare, i dag har iShares närmare 315 börshandlade fonder som listas på den amerikanska marknaden.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.