Följ oss

Nyheter

Fastställd utdelning i XACT OMXSB Utd

Publicerad

den

Fastställd utdelning i XACT OMXSB Utd

Fastställd utdelning i XACT OMXSB Utd. Utdelningsbeloppet i rubricerad börshandlad fond har fastställts till SEK 15,10 per fondandel.

De som är registrerade fondandelsägare i fonden på avstämningsdagen erhåller utdelning. Om en registrerad innehavare av fondandelar inte önskar erhålla utdelning, måste fondandelarna avyttras senast den 10 juni 2014.

Schema för utdelning i fonden är följande:

2 juni Information om fastställd utdelning

10 juni Sista dag att handla fondandelar inklusive rätt till utdelning

11 juni Ex-dag; fondandelarna handlas utan rätt till utdelning

13 juni Avstämningsdag

18 juni Utbetalningsdag

Xact lanserade den första ETF:en i Norden redan år 2000 då XACT OMXS30 noterades på NASDAQ OMX Stockholm. Xact blev dessutom först i världen med att ge ut börshandlade fonder med hävstång, då XACT Bull och XACT Bear lanserades 2005. Xact är idag den största utgivaren av ETF:er i Norden och globalt i termer av nordisk exponering.

Xacts Sverige-registrerade ETF:er förvaltas av Handelsbanken Fonder AB. Dessa är XACT OMXS30, XACT OMXSB Utdelande, XACT Norden 30 samt Xacts ETF:er med hävstång som är noterade på NASDAQ OMX Stockholm
De ETF:er som är registrerade i Norge förvaltas av Handelsbanken Kapitalforvaltning AS. Dessa är XACT OBX, XACT Derivat Bull och XACT Derivat Bear, vilka är noterade på Oslo Børs.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.