Följ oss

Nyheter

SPYG ETF för den som letar brittiska utdelningsaristokrater

Publicerad

den

SPDR S&P UK Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist) (SPYG ETF) investerar i aktier med fokus på utdelningsaristokrater i Storbritannien. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

SPDR S&P UK Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist) (SPYG ETF) investerar i aktier med fokus på utdelningsaristokrater i Storbritannien. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). SPDR S&P UK Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist) förvaltar 131 miljoner GBP. Denna ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Fondens mål

Fondens mål är att spåra resultatet för vissa aktierelaterade värdepapper med hög utdelning som emitterats av företag från Storbritannien.

Indexbeskrivning

S&P UK High Yield Dividend Aristocrats Index är utformat för att mäta resultatet för de 40 högsta utdelningsavkastande brittiska företagen inom S&P Europe Broad Market Index (BMI), bestämt i enlighet med indexmetoden, som har följt en hanterad utdelningspolicy. ökande eller stabil utdelning i minst sju år i följd.

Handla SPYG ETF

SPDR S&P UK Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist) (SPYG ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURSPYG
London Stock ExchangeGBPUKDV
SIX Swiss ExchangeCHFUKDV
XETRAEURSPYG

Största innehav

VärdepapperVikt %
Wm Morrison Supermarkets plc7,22%
Jupiter Fund Management plc4,86%
Rio Tinto plc4,85%
British American Tobacco p.l.c.4,70%
Phoenix Group Holdings plc4,61%
Legal & General Group Plc4,54%
GlaxoSmithKline plc4,51%
Admiral Group plc4,39%
IG Group Holdings plc3,90%
BAE Systems plc3,50%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.