Följ oss

Nyheter

SPFW ETF investerar i klimatförändrare över hela världen

Publicerad

den

SPDR® MSCI World Climate Paris Aligned UCITS ETF (Acc) (SPFW ETF) investeringsmål är att följa utvecklingen för stora och medelstora aktier på utvecklade marknader globalt.

SPDR® MSCI World Climate Paris Aligned UCITS ETF (Acc) (SPFW ETF) investeringsmål är att följa utvecklingen för stora och medelstora aktier på utvecklade marknader globalt.

Fonden klassificeras som en artikel 8-fond enligt SFDR.

Index Beskrivning

MSCI World Climate Paris Aligned Index är baserat på MSCI World Index, dess moderindex, och inkluderar stora och medelstora värdepapper i 23 utvecklade marknader (DM) länder. Indexet är utformat för att stödja investerare som försöker minska sin exponering för övergångs- och fysiska klimatrisker och som vill utöva möjligheter som uppstår genom övergången till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp samtidigt som de anpassar sig till kraven i Parisavtalet.

Indexet följer ett optimeringsbaserat tillvägagångssätt, som inkluderar TCFD-rekommendationerna och är utformat för att överträffa minimistandarderna i EU:s Paris-anpassade benchmark.

Beskrivning av SPDR MSCI World Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc USD

SPDR MSCI World Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc USD investerar i aktier med fokus på Climate Change, Social/Environmental, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI World Climate Paris Aligned tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 706 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). SPDR MSCI World Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc USD är en mycket liten ETF med tillgångar på 2 miljoner GBP under förvaltning. SPFW ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland

Investeringsstrategi

MSCI World Climate Paris Aligned-index spårar aktier från utvecklade länder över hela världen. Indexet syftar till att ge större vikt till företag som gynnas av omställningen till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp. Dessutom beaktas EU:s direktiv om klimatskydd. Det överordnade indexet är MSCI World.

Handla SPFW ETF

SPDR MSCI World Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc USD (SPFW ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURWCPA
Euronext AmsterdamEURSWPA
London Stock ExchangeGBPSWPA
XETRAEURSPFW

Största innehav

VärdepapperVikt %
Apple Inc.5,30%
Microsoft Corporation3,85%
Amazon.com Inc.2,42%
Alphabet Inc. Class C1,77%
Tesla Inc1,73%
Schneider Electric SE1,11%
NVIDIA Corporation1,07%
Vestas Wind Systems A/S1,03%
UnitedHealth Group Incorporated0,94%
JPMorgan Chase & Co.0,91%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.