Följ oss

Nyheter

SPF9 ETF köper aktier i amerikanska företag som följer Parisavtalet

Publicerad

den

SPDR® MSCI USA Climate Paris Aligned UCITS ETF (Acc) (SPF9 ETF) investeringsmål är att följa utvecklingen för stora och medelstora aktier i USA.

SPDR® MSCI USA Climate Paris Aligned UCITS ETF (Acc) (SPF9 ETF) investeringsmål är att följa utvecklingen för stora och medelstora aktier i USA.

Fonden klassificeras som en artikel 8-fond enligt SFDR.

Beskrivning av SPDR MSCI USA Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc USD

SPDR MSCI USA Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc USD investerar i aktier med fokus på Climate Change, Social/Environmental, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI USA Climate Paris Aligned tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 351 aktier.

Den totala omkostnadsprocenten uppgår till 0,12 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). SPDR MSCI USA Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc USD är en mycket liten ETF med 1 miljon euro tillgångar under förvaltning. SPF9 ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Indexbeskrivning

MSCI USA Climate Paris Aligned Index är baserat på MSCI USA Index, dess moderindex, och inkluderar stora och medelstora värdepapper på de amerikanska aktiemarknaderna. Indexet är utformat för att stödja investerare som försöker minska sin exponering för övergångs- och fysiska klimatrisker och som vill utöva möjligheter som uppstår genom övergången till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp samtidigt som de anpassar sig till kraven i Parisavtalet. Indexet innehåller TCFD-rekommendationerna och är utformade för att överträffa minimistandarderna i EU:s Paris-anpassade benchmark.

Investeringsstrategi

MSCI USA Climate Paris Aligned-index följer amerikanska aktier. Indexet syftar till att ge större vikt åt företag som gynnas av omställningen till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp. Dessutom beaktas EU:s direktiv om klimatskydd. Moderindex är MSCI USA.

Handla SPF9 ETF

SPDR MSCI USA Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc USD (SPF9 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURUCPA
London Stock ExchangeGBPSPUG
London Stock ExchangeUSDSPUD
SIX Swiss ExchangeCHFSPUD
XETRAEURSPF9

Största innehav

VärdepapperVikt %
Apple Inc.7,89%
Microsoft Corporation5,94%
Amazon.com Inc.3,68%
Tesla Inc3,33%
Honeywell International Inc.2,41%
NVIDIA Corporation1,71%
Prologis Inc.1,57%
Alphabet Inc. Class C1,54%
Meta Platforms Inc. Class A1,42%
Cummins Inc.1,36%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.