Nyheter

SPAC and New Issue ETF når 25 MUSD AUM efter bara två veckor

Publicerad

den

SPAC and New Issue ETF (NYSE: SPCX) meddelade att de har uppnått 25 miljoner dollar i tillgångar under förvaltning. SPCX är den första aktivt förvaltade ETF som ger investerare direkt exponering för det störande kapitalmarknadstemat för Special Purpose Acquisition Companies (SPAC). Denna milstolpe nådde SPAC and New Issue ETF efter bara 13 handelsdagar.

”Vi uppmuntras extremt av investerarnas intresse för den här nya strategin”, säger Matthew Tuttle, CEO och CIO för Tuttle Tactical Management LLC (”TTM”), som fungerar som rådgivare till SPCX. ”Fonden lanserades den 16 december 2020 med endast 2,5 miljoner dollar i utestående AUMM och 100 000 utestående aktier. Från och med idag uppgår AUM till 25,14 miljoner dollar med 975 000 utestående aktier. Handelsvolymerna har varit robusta med en genomsnittlig daglig volym om141 000 aktier. sedan notering. Det finns en aptit för en aktiv pure-play-strategi för att hantera en portfölj av SPAC inom ett ETF-omslag.

Ett rekordår för SPAC

Med över 80 miljarder dollar insamlade förra året var 2020 ett rekordår för SPAC-börsintroduktioner. Det fanns 248 SPAC-börsintroduktioner 2020 jämfört med 59 SPAC-börsintroduktioner 2019, vilket motsvarar 13,6 miljarder USD i bruttoprovenu.1

I kommentar till läget för SPAC-marknaden när det nya året börjar, kommenterade Tuttle. ”Alla tecken fortsätter att peka mot ett toppår för SPAC-utfärdande ännu en gång 2021. 55% av börsintroduktionen 2020 kommer via ett SPAC. Detta jämfört med 27% under 2019. Investerare är helt klart mer bekväma med detta högeffektiva kapitalanskaffningsalternativ. Bara under de sista två veckorna av året, som vanligtvis är en tid då en stor del av kapitalmarknadsaktiviteten stoppas, fanns det 39 SPAC börsintroduktioner.

Tuttle avslutade med: ”Det kommer inte att finnas brist på erbjudanden de närmaste veckorna och vi är stolta över att vara en aktiv deltagare i detta ständigt växande och spännande SPAC-landskap.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version