Nyheter

Socialt ansvarsfulla investeringar

Publicerad

den

Nyligen listades ICAN, en börshandlad fond från SerenityShares på NYSE, New York Stock Exchange. SerenityShares Impact ETF (NYSEArca: ICAN) är en börshandlad fond som gör det möjligt för människor att inte bara investera, men också göra en skillnad i världen. ICAN arbetar nämligen endast med socialt ansvarsfulla investeringar.

Strategin bakom SerenityShares Impact ETF

ICAN är en diversifierad börshandlad fond som investerar i företag vars produkter och tjänster riktar sig mot sociala, sociala och miljömässiga utmaningar. Det är allt från rent vatten och förnybar energi till äldreomsorg och utbildning. Nyckeln till SerenityShares Impact ETF är att förvaltarna fokuserar specifikt på 20 olika kategorier som de tror hjälper till att göra världen till en bättre plats.

Vilka är de viktigaste skillnaderna mellan ICAN och andra produkter?

ICAN fokuserar på lösningen på en utmaning snarare än att titta på varje enskilt företag och försöker bestämma vad som är bra och vad som inte är bra.

SerenityShares tillvägagångssätt har gjort det möjligt för bolaget att förenkla processen för socialt ansvarsfulla investeringar genom att definiera områden som gynnar samhället och planeten för att identifiera de företag som är verksamma inom dessa områden. Den anpassas på många sätt med FNs mål för hållbar utveckling.

En omfattande metodik

SerenityShares tittar på alla 6 500 företag som listas i USA och identifierar därifrån de företag med produkter och tjänster som riktar sig mot de 20 utmaningar bolaget definierat som påverkar samhället och miljön. Alla människor älskar få vårt skräp upptaget, vi vill ha återvinning och rent vatten; och vi vill alla att våra farföräldrar omhändertagna – den här börshandlade fonden identifierar många av de företag som gör det.

Möjligheter på marknaden för effektinvestering?

Effektinvesteringar ökar snabbt och allokerar stora tillgångar, eftersom unga investerare, kvinnor och de som har en hög nettoförmögenhet realiserar sina investeringar kan göra mer än bara få en avkastning.

Samtidigt har ETFer övergått från att vara en nischprodukt till en vanlig investering de senaste åren. Exchange Traded Funds är ett sätt att demokratisera och öppna upp marknader som är svåra att få tillgång till. ETFer är lätt att köpa och sälja, de är skatteeffektiva och de erbjuder effektinvesterare ett optionsalternativ där de tidigare bara haft privat kapital.

Vilka trender vi kan förvänta oss att se för socialt ansvarsfulla investeringar under de närmaste åren?

SerenityShares anser att socialt ansvarsfulla investeringar inte är en separat tillgångsklass – det kan ingå i en kärnportfölj för att göra det möjligt för investerare att använda sina tillgångar för att skapa positiva sociala och miljömässiga resultat. SerenityShares förväntar sig att se betydande inflöden i socialt ansvarsfulla fonder när investerare inser denna möjlighet.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version