Nyheter

SocGen letar köpare för sin fondförvaltning

Publicerad

den

Societe Generale SA har beslutat att bedriva en försäljning av sin kapitalförvaltningsverksamhet Lyxor efter en årslång strategisk granskning, säger personer med kunskap om saken.

Den franska banken arbetar med en rådgivare eftersom den söker en köpare för divisionen, enligt folket, som frågade att inte identifieras eftersom informationen är privat. SocGen började utforska alternativ för verksamheten förra året och har informellt informerat intresset för olika delar av enheten, sa folket.

En av Europas största emittenter av börshandlade fonder

Lyxor, en av Europas största leverantörer av börshandlade fonder, förvaltar cirka 149,8 miljarder euro (174,8 miljarder dollar) i tillgångar, enligt sin webbplats. En försäljning av Lyxor skulle bidra till ett antal avyttringsförsök av SocGen verkställande direktör Frederic Oudea, som har försökt minska bankens kapitalbuffert och öka lönsamheten.

Inga slutgiltiga beslut har fattats, och det finns ingen säkerhet att diskussionerna kommer att resultera i en försäljning.

De senaste åren har SocGen avyttrat sin nordiska leasingverksamhet samt sin belgiska privatbank. Långivaren försökte också sälja sin brittiska privata bank Kleinwort Hambros, även om den bestämde sig för att behålla verksamheten efter att flera friare lämnade processen, rapporterade Bloomberg News i februari.

SocGen har granskat sin kapitalförvaltningsverksamhet, som i allmänhet är kapitallätt men kräver skala för att konkurrera eftersom branschens avgifter i allt högre grad kommer under press. Bank of Montreal och Wells Fargo & Co. är bland företag som har undersökt alternativ för sina fondverksamheter, har personer med kunskap om saken sagt.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version