Nyheter

Snart inleds den tredje guldcykeln

Publicerad

den

I en orolig värld där dessutom centralbankerna gasat på för fullt kan det vara läge att titta på guldet som en alternativ placering då Eric Strand, förvaltare på Au Ag fonder, menar att snart inleds den tredje guldcykeln.

I programmet pratar Eric Strand bland annat om: Spoofing. En metod för att driva kurser som har använts länge där en order läggs som aldrig är tänkt att gå igenom. Guld som en säker hamn. Många placerare söker sig till tillgångar som anses säkra när det råder stor oro i världen.

Centralbankers köp av guld

Världens centralbankers köp av guld fortsätter att stiga. Räntesänkningar. När centralbankerna börjar sänka räntorna ”kommer guldpriset formligen att flyga”.

Den tredje guldcykeln

Guldpriset har gått i cykler. På det sena 1900-talet och det tidiga 2000-talet har vi sett två kraftiga uppgångsfaser, på 70-talet och 00-talet. Nu är det mycket som talar för en tredje uppgångsfas menar Eric Strand. Guld som hedge. Guld brukar ofta gå bra när aktier går dåligt. Detta gör det till en tillgång som är bra att ha i portföljen, menar Strand.

Programledare: Christian Ploog

Handla ZSG0 ETF

AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF – Acc (ZSG0 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version