Följ oss

Nyheter

Small caps med stora utbetalningar: First Trust SDVY ETF

Publicerad

den

Small caps med stora utbetalningar: First Trust SDVY ETF

Inkomstinvesterare fokuserar vanligtvis på large caps i jakten på pålitliga utdelningar, men small caps aktier erbjuder gott om utbetalningspotential. First Trust SMID Cap Rising Dividend Achievers ETF (SDVY ETF) är ett exempel på detta.

First Trust SMID Cap Rising Dividend Achievers ETF följer NASDAQ US Small Mid Cap Rising Dividend Achievers Index. Detta riktmärke ”består av värdepapper i 100 små och medelstora företag med en historia av att höja sin utdelning och uppvisar egenskaper för att fortsätta göra det i framtiden,” enligt First Trust.

SDVYs högkvalitativa fokus kan också hjälpa utdelningstillverkare att överträffa de bredare marknaderna under svagare perioder. Utdelningar har varit en kraftfull källa till långsiktig avkastning. De har lagt betydligt till avkastningen över tiden och bidragit med cirka 32% av S&P 500s totala avkastning sedan 1960.

Investerare kan också notera att den förbättrade riskjusterade avkastningen över tiden också finns i de mindre segmenten av företagen med en konsekvent historia av växande utdelning.

Inspektera SDVY ETF

I dagens klimat är SDVYs kvalitativ, även om det kanske är förvånande för vissa investerare, mycket meningsfullt.

Mid cap-företag är något mer diversifierade än small caps, vilket gör att många av dem kan generera mer konsekventa intäkter och kassaflöden, tillsammans med att ge stabilare aktiekurser. Dessutom är de ofta inte så stora att deras storlek skulle sakta ner tillväxten. Ökad koncentrations- och förvärvsaktivitet kan vara precis vad mellankapital behöver för att fånga upp stora och små aktier.

Historiska data tyder på att även blygsamma tilldelningar till medelstora aktier kan förbättra långsiktig avkastning jämfört med portföljer som inte har exponering för medelstora företag.

Intressant är det att vissa utdelningsaktier med små och medelstora företag erbjuder en annan fördel: solida ledningsgrupper som sannolikt inte kommer att ta hävstång eller göra felaktiga förvärv av rädsla för att de skulle behöva sänka utbetalningarna för att kompensera för dessa misstag.

Att lägga till fallet för SDVY är att utdelningstillväxten är ett kännetecken för kvalitet. Komponentföretag erbjuder den bästa nivån på utdelningstillväxt, ett arv av stabilitet och styrka och en historia av vittring på marknadens turbulens.

Det betyder inte att SDVY kommer att vara perfekt när det gäller att undvika utdelningsnedskärningar, men det är ett kvalitetssätt som rådgivare kan använda för att styra kunder bort från negativa utdelningsgrader. SDVY allokerar över 54% av sin sammanlagda vikt till finansiella tjänster och industriella aktier.

Handla SDVY ETF

First Trust SMID Cap Rising Dividend Achievers ETF (SDVY) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i First Trust SMID Cap Rising Dividend Achievers ETF (SDVY).

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.