Följ oss

Nyheter

Skillnaden mellan ETFer och indexfonder

Publicerad

den

de flesta investerare att tänka på fonder och ETFer (börshandlade fonder) som polära motsatser. Skillnaden mellan ETFer och indexfonder är emellertid inte så pass stor som många tror.

När man kategoriserar olika investeringsinstrument tenderar de flesta investerare att tänka på fonder och ETFer (börshandlade fonder) som polära motsatser. Skillnaden mellan ETFer och indexfonder är emellertid inte så pass stor som många tror.

Vanligen är fonder förknippade med aktiv förvaltning, med ett team av analytiker och förvaltare som försöker generera alfa genom att identifiera undervärderade värdepapper från ett relevant universum av aktier och obligationer.

ETFs, å andra sidan, antyder en passiv investeringsstrategi, produkter som försöker replikera utvecklingen för ett visst underliggande index istället för att försöka slå det.

För de som tror att aktiv förvaltning (eller åtminstone vissa aktiva kapitalförvaltare) lägger till värde, kan fonder vara att föredra. För dem som tror att det är omöjligt att konsekvent överträffa marknaderna, är det beta som erbjuds av börshandlade fonder attraktivare.

Aktiva förvaltade ETF som använder kvantitativa strategier

Dessa klassificeringar av fonder och ETFs i allmänhet är sanna. De flesta fondernas aktiva förvaltare är dyrare än passivt indexerade ETF-de är verkligen inte svåra och snabba regler för investeringar. Det finns naturligtvis aktiva förvaltade ETFer som använder kvantitativa strategier och förvaltningsexpertis för att välja enskilda innehav, precis som de flesta aktivt förvaltade fonder. Det finns även fonder som syftar till att passivt replikera ett index som uppvisar egenskaper som liknar traditionella börshandlade fonder.

I själva verket är den verkliga uppdelningen inte mellan ETF och indexfonder, utan mellan aktiv och passiv. ETFer och fonder hamnar på båda sidor av den linjen.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.