Nyheter

Två börshandlade fonder som kapitaliserar på Singapores 5G-lansering

Publicerad

den

Singapore hoppas kunna ligga i framkant inom 5G-tekniken år 2020 genom att lansera en aggressiv plan för att införliva tekniken som en del av sin digitala ekonomi. Detta öppnar upp möjligheter för ETF-investerare som vet vart de ska se så långt fonderna går – nämligen iShares MSCI Singapore ETF (NYSEArca: EWS) och Defiance 5G Next Gen Connectivity ETF (NYSEArca: FIVG).

Förutom att lägga till den inledande fasen av 5G till 2020 har Singapore ännu djupare planer för integration. Enligt en CNBC-rapport meddelade ”landets telekommunikationsregulator, Infocomm Media Development Authority (IMDA), under torsdagen att minst 50 procent av stadsstaten kommer att täckas med ett fristående 5G-nätverk i slutet av 2022.”

”Vad vi har betonat är behovet av motståndskraft i vårt system, leverantörsdiversitet och också att säkerställa att systemet uppfyller våra säkerhetskrav”, sade Singapores minister för kommunikation och information S Iswaran till CNBC. ”Dessa specifikationer skulle anges tydligt och då måste operatörerna i sitt förslag se till att dessa uppfylls väl för att kvalificera sig.”

EWS och FIVG

5G-tekniken kommer att använda ett högre frekvensband jämfört med den nuvarande 4G-teknikstandarden, vilket resulterar i snabbare överföring av data. Att kunna överföra stora mängder data i snabbare takt är verkligen till nytta för trådlösa företag och deras användare, men 5G kan vara en stor störare i olika branscher för Singapore.

EWS strävar efter att spåra investeringsresultaten för MSCI Singapore 25/50 Index, som är utformat för att mäta resultatet för stora och medelstora segment på Singapore-marknaden. En takmetodik används som begränsar vikten av enskild komponent till maximalt 25% av det underliggande indexet.

FIVG försöker spåra den totala avkastningsprestandan för Bluestar 5G Communications Index. Fonden använder sig av en passiv förvaltningsstrategi för att spåra indexets totala avkastningsresultat före avgifter och kostnader.

Indexet består av en differentierad, modifierad marknadsvärdesvägd portfölj med amerikanska börsnoterade värdepapper, inklusive depåbevis, från företag vars produkter eller tjänster huvudsakligen är knutna till utvecklingen av 5G-nätverk och kommunikationsteknik. Minst 80% av fondens totala tillgångar kommer att investeras i komponentens värdepapper i indexet.

I IMD:s senaste världsrankning i konkurrenskraft 2019 passerade Singapore USA och hävdade titeln världens mest konkurrenskraftiga ekonomi. Enligt den Schweizbaserade handelshögskolan IMD hjälpte Singapores invandringslagar, avancerad teknisk infrastruktur, tillgången på kvalificerad arbetskraft och effektiva sätt att starta nya företag Singapore att nå topplaceringen.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version