Följ oss

Nyheter

SILJ ETF en satsning på small caps som producerar silver

Publicerad

den

ETFMG Prime Junior Silver Miners ETF (NYSEArca: SILJ ETF) spårar ett modifierat börsvärdevägt index över small caps inom silvergruvdrift och -prospektering. Denna börshandlade fond, som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. SILJ kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,69 procent.

ETFMG Prime Junior Silver Miners ETF (NYSEArca: SILJ ETF) spårar ett modifierat börsvärdevägt index över small caps inom silvergruvdrift och -prospektering. Denna börshandlade fond, som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. SILJ kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,69 procent.

SILJ Factset Analytics Insight tillhandahåller exponering mot silvergruv- och prospekteringsföretag som inkluderar både renodlade och icke renodlade silverföretag. Fonden använder allmänt tillgänglig information för att fastställa ”junior silvergruvarbetare” genom att välja små- och mikrobolag som genererar 50 % eller mindre av sina intäkter från silvergruvverksamhet. Den använder ett marknadsbaserad viktningssystem som övervikter renodlade silvergruvarbetare/upptäckare och undervikter icke pure play företag. Indexet ses över kvartalsvis.

Om SILJ™

SILJ™ är en först-till-marknadsprodukt som ger direkt exponering mot silvergruvprospekterings- och produktionsindustrin.

Den första och enda ETF som riktar sig till small caps som producerar silver

Silver är den mest elektriskt ledande metallen i världen och har betydande industriell tillämpning (solpaneler, medicinsk utrustning, smarta telefoner) och fungerar som en värdeförråd (mynt, barer, smycken).

Denna tillgångsklass är okorrelerad till de flesta breda aktiemarknader och kan vara en utmärkt metod för diversifiering.

Om fonden

ETFMG Prime Junior Silver Miners ETF (SILJ™) försöker replikera så nära som möjligt, före avgifter och utgifter, priset och avkastningen för Prime Junior Silver Miners & Explorers Index. Indexet är ett riktmärke för investerare som är intresserade av att spåra offentliga småbolagsbolag som är aktiva inom prospekterings- och produktionsindustrin för silvergruvor.

Om indexet

Prime Junior Silver Miners & Explorers Index är utformat för att ge ett riktmärke för investerare som är intresserade av att spåra publika småbolagsbolag som är aktiva inom utvinnings- och produktionsindustrin för silvergruvor. Aktierna är likviditetskontrollerade och viktade enligt modifierat marknadsvärde. En investering kan inte göras direkt i ett index.

Fondsammanfattning

Indexet spårar utvecklingen av aktiepapper (eller motsvarande amerikanska depåbevis (”ADRs”) eller Global Depositary Receipts (”GDRs”)) för småkapitalföretag som aktivt engagerar sig i silverraffinering, gruvdrift eller prospektering (”Junior Silver Companies”) ”). Fonden investerar minst 80 % av sina totala tillgångar i indexets ingående värdepapper och i ADRs och GDRs baserat på de ingående värdepapperen i indexet. Fonden är icke-diversifierad.

Handla SILJ ETF

ETFMG Prime Junior Silver Miners ETF (SILJ ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i SILJ ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med ETFMG Prime Junior Silver Miners ETF (SILJ ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i ETFMG Prime Junior Silver Miners ETF (SILJ ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

NamnVikt %Kortnamn
FIRST MAJESTIC SILVER CORP14.72%AG
PAN AMERICAN SILVER CORP11.95%PAAS CN
YAMANA GOLD INC7.57%AUY
TURQUOISE HILL RESOURCES LTD6.39%TRQ CN
SSR MINING INC COM NPV5.58%SSRM CN
MAG SILVER CORP COM4.27%MAG CN
SILVERCREST METALS INC4.21%SIL CN
HECLA MNG CO4.06%HL
HARMONY GOLD MINING CO LTD3.39%HMY
COMPANIA DE MINAS BUENAVENTURA SPONSORED ADR2.92%BVN

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.