Nyheter

SFYF ETF en börshandlad som styrs av social investing

Publicerad

den

SoFi Social 50 ETF (NYSEArca: SFYF ETF) består av de 50 mest populära amerikanska börsnoterade aktierna på SoFi Invest. Aktier balanseras om varje månad och viktas efter hur mycket pengar medlemmarna har investerat i varje företag i slutet av varje månad. SoFi Social 50 ETF försöker spåra resultatet, före avgifter och kostnader, för SoFi Social 50 Index.

Viktat efter övertygelse – När de 50 bästa aktierna är valda viktas de enligt mängden pengar medlemmar har investerat i företagen. Företag som är en större del av medlemmarnas portföljer har en proportionellt större viktning i SFYF.

Flexibel positionering – Företag läggs till och tas bort varje månad baserat på investerarnas beteende. Aktier som blir populära kan läggas medan de som faller i favör kan plockas ut.

Denna ETF har en förvaltningsomkostnad på 0,29 procent.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra resultatet, före avgifter och kostnader, för SoFi Social 50 Index (”index”). Under normala omständigheter kommer minst 80% av fondens totala tillgångar (exklusive säkerheter som innehas av värdepappersutlåning) att investeras i komponentens värdepapper i indexet. Indexet följer en reglerbaserad metod som spårar resultatet av en portfölj med de 50 mest noterade amerikanska börsnoterade värdepapperen på självstyrda mäklarkonton (”SoFi-konton”) från SoFi Securities, LLC, ett dotterbolag till Social Finance , Inc. (”SoFi”), som bestäms med hjälp av den reglerbaserade metoden.

Handla SFYF ETF

SoFi Social 50 ETF (NYSEArca: SFYF ETF) är en amerikansk ETF. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna ETF.

Största innehav

Vikt %NamnIdentifier
11.79%AMC Entertainment Holdings Inc Class AAMC
6.53%Tesla IncTSLA
6.15%Apple IncAAPL
5.79%GameStop Corp Class AGME
4.4%NIO Inc ADRNIO
4.23%Amazon.com IncAMZN
3.78%Microsoft CorpMSFT
3.63%The Walt Disney CoDIS
3.48%Palantir Technologies Inc Ordinary Shares – Class APLTR
2.62%NVIDIA CorpNVDA

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version