Följ oss

Nyheter

SEB ger sig in i courtagekriget

Publicerad

den

SEB ger sig in i courtagekriget

Den svenska storbanken SEB har sänkt sitt minimicourtage för aktieaffärer till 20 kronor och är den med den senaste aktören som ger sig in i courtagekriget enligt en artikel som Privata Affärer publicerat.

Tidigare har SEB tagit 69 kronor i minimicourtage för en aktieaffär. Avanza och Nordnet har i dagsläget ett högsta courtage om 39 kronor för affärer upp till drygt 15 000 kronor.

Nordea och Länsförsäkringar

Under 2017 sänkte Nordea sitt courtage till 0,06 procent av transaktionssumman, något som sannolikt var ett sätt att utmana nätmäklarna. Minimicourtaget sänktes till en (1) krona. SEB ligger emellertid högre, 0,09 procent och 20 kronor. Även Länsförsäkringar sänkte sitt courtage 2017, och sänkte då sitt courtage på aktiehandel till 0,05 procent. Minimicourtaget hamnade på 20 SEK. Detta skall jämföras med kostnaderna innan Länsförsäkringar gav sig in i courtagekriget som då låg på 0,09 procent respektive 99 kronor. Sänkningen avsåg både aktier och börshandlade fonder.

Enligt SEB är det viktigaste för kunderna att det är enkelt och billigt. Swedbanks och Handelsbankens minimicourtage uppgår till 99 kronor, enligt Privata Affärers uppgifter.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.