Följ oss

Nyheter

Sanningen om aktiva och passiva inkomster

Publicerad

den

Det finns en skillnad mellan aktiva och passiva inkomster och den är större än vad Du tror. Du vet redan att det finns en skillnad, och Du tror antagligen att Du ve

Det finns en skillnad mellan aktiva och passiva inkomster och den är större än vad Du tror. Du vet redan att det finns en skillnad, och Du tror antagligen att Du vet vad denna skillnad är. I själva verket är det få människor som förstår skillnaderna mellan dessa begrepp. Redan nu vill vi klargöra att det inte är något fel på endera typen av intäkter. Vill Du maximera Dina intäkter över tiden är det viktigt att Du förstår skillnaderna mellan aktiva och passiva inkomster och hur Du kan få dem att arbeta för Dig.

Definitionen av aktiva och passiva inkomster

Investopedia, som alla investerare borde använda sig av, definierar aktiva inkomster och passiva inkomster enligt följande:

Aktiv inkomst: Inkomst för vilka tjänster har utförts. Detta inkluderar löner, dricks, ersättningar, provisioner och intäkter från företag där det finns väsentligt deltagande.

Passiv inkomst: Inkomster en person härrör från en hyresfastighet, ett aktiebolag eller ett annat företag där han eller hon inte är aktivt involverad. Det kan även vara ägande av aktier som ger utdelningar.

Investopedia fortsätter att förklara att passiv inkomst inte inkluderar intäkter från ”aktivt företagsdeltagande”. För att gå en mindre formell väg när jag definierar dessa två termer ska jag berätta för mina egna tolkningar av dem:

Aktiv inkomst betyder att du gör något för att få den inkomsten. Något slags arbete. Någon slags ansträngning. Du måste lägga ned någon form av energi och tid för att tjäna den inkomsten. Passiva inkomster betyder att du en regelbunden inkomst med liten eller ingen ansträngning som krävs för att behålla den. Du är för det mesta hands-off.

Inkomstkälla vs dina mål

Varför spelar det någon roll vilken typ av inkomst du tjänar om det är Din inkomst? Åh det spelar roll. Det är viktigt för att dina mål uppnås beror på att du förstår dessa villkor tydligt. Vad är den vanligaste orsaken till att investerare ger till varför de gör fastighetsinvesteringar eller varför de redan är i den? Finansiell frihet. De som vill ha ekonomisk frihet definierar klart det målet som att kunna använda fastigheter som ett vertyg för att så småningom bryta sig loss från sin nuvarande karriär och inte behöva arbeta för sin inkomst. Så ekonomisk frihet, låt oss prata om det.

I teorin, och för att hålla den på högsta grundnivån, innebär finansiell frihet att du inte behöver göra något för att få inkomster. Så snart du är ekonomiskt oberoende behöver du inte längre oroa dig för pengar. Hur ser detta ut för Dig? Kanske är du planerar att göra många resor, ta upp nya hobbyer, ta slumpmässiga högskolekurser för att lära sig nya saker (för skojs skull, inte för att Du måste), spendera episka mängder tid på snowboard och promenera i skogen, och alltid sova länge. Eller kanske är du motsatsen och planerar att vakna tidigt och umgås med din soffa hela dagen och titta på TV.

Det finns en term som båda dessa planer faller under. Det kallas ”livsstilsdesign”. Du får utforma ditt liv precis som du vill ha det.

Är det inte den ekonomiska friheten?

Om du inte bryr dig om livsstilsdesign, kan du bara stanna kvar på ditt nuvarande jobb, eller hur? Med ekonomisk frihet kan du göra vad du vill. Du kan faktiskt börja utforma livsstilsdesign innan du är ekonomiskt fri också.

Investering – leder till – finansiell frihet – leder till – livsstil design

Är du helt övertygad om att jag helt har avvikit från att prata om aktiv vs passiv inkomst? Jag klandrar dig inte. Jag skulle ha glömt bort dem nu. Men låt oss ta tillbaka dem nu. Ok, hur relaterar de till livsstilsdesign? Tja, antar jag att vi har fastställt att din personliga livsstilsdesign inte innebär att du arbetar, rätt? Kommer du ihåg vilken typ av inkomst kräver att du jobbar för det? Aktiv inkomst. Så då för fullständig livsstilsdesign, vill du behöva förlita sig på någon aktiv inkomst? Nej. Du vill bara ha passiv inkomst eftersom passiva inkomster inte kräver mycket, om någon, arbetsinsats från din sida. Då är du fri att resa eller spela eller titta på TV allt du vill ha.
Nu vet du att du inte vill hantera någon aktiv inkomst, men vilka investeringsmetoder anses vara aktiva?

Aktiva och passiva investeringar och investeringsmetoder

För några veckor sedan skrev jag en artikel som beskrev de kategorierna av fastighetsinvesteringar som någon kan engagera sig i. Av dessa kategorier är fördelningen 50/50 för vilka som genererar aktiva inkomster och som genererar passiva inkomster.

Aktiv inkomst Investeringar: Handel. Du måste göra en hel del arbete för att se pengar från dessa. Du måste vara hands-on. Obs! Jag står fortfarande med mitt argument att handel inte är en investering alls, men för att så många människor tänker det är jag inklusive den. En annan anteckning: Det är möjligt, om du är riktigt smart och bra, att du kan vara anständigt hands-off för en flip.

Passiva inkomstinvesteringar: Uthyrning av fastigheter, aktier och börshandlade fonder. Om det görs korrekt kommer dessa att ge dig resultat oavsett om du är hands-on eller off.

Den stora skillnaden

Aktiv inkomstinvestering är, medan det fortfarande kan vara en faktisk investering, ett jobb. Det är ett arbete. Många människor ser det inte så, men det är vad det är. Att köpa och renovera hus är ett jobb. Trading är absolut ett jobb. Att hyra ut ett par lägenheter är ett arbete.

Detta är viktigt för att förstå detta eftersom det är en skillnad på hur du spenderar din tid. Big-time investerare tjäna pengar i sömnen utan att göra några ansträngningar eftersom de investerar i passiva inkomstinvesteringar. Om du tillsätter en ansträngning, medan du kanske gör tjänar pengar och gör det bra jobbar du. Du tjänar mycket pengar eftersom du är bra på ett arbete. De otroliga storaktörerna, om du märker, lägger också mycket ansträngning, men deras ansträngningar handlar inte om vad som för närvarande gör dem inkomst, det handlar om att hitta nästa sak som ger dem mer inkomst!

Oavsett om arbetar med att renovera bostäder, hyra ut en lägenhet eller vad det är Du gör att aktivt tjna pengar, se till att vara bra på det. Om du gillar ”jobbet” för grossisthandel eller flipping eller landlording, eller vad det än är kan du göra aktiva för att tjäna pengar, rocka på med det. Särskilt om du använder inkomsten från det jobbet för att skapa passiva investeringar, vilket är hur man verkligen blir framgångsrik. Att hitta sätt att finansiera passiva investeringar som leder dig till ekonomisk frihet.

Fastigheter är bara ett utmärkt sätt att tjäna pengar, vilket är anledningen till att så många människor håller fast vid det. Och om du gör det, se till att inser att du arbetar med det.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

AINJ ETP spårar INJ och skapar staking intäkter

Publicerad

den

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) med ISIN CH1360612134 är 100 procent fysiskt uppbackad. 21Shares Injective Staking ETP (AINJ) spårar prestanda för INJ samtidigt som den skapar staking intäkter som återinvesteras i ETP för förbättrad prestanda. Medan blockchain-nätverk vanligtvis är siloförsedda, stöder Injective Protocol sömlösa interaktioner över stora nätverk, vilket möjliggör ett unikt utbud av finansiella produkter och tjänster. 21Shares Injective Staking ETP erbjuder ett enkelt, reglerat och transparent sätt att dra nytta av nätverkets växande betydelse inom decentraliserad finans (DeFi).

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) med ISIN CH1360612134 är 100 procent fysiskt uppbackad. 21Shares Injective Staking ETP (AINJ) spårar prestanda för INJ samtidigt som den skapar staking intäkter som återinvesteras i ETP för förbättrad prestanda. Medan blockchain-nätverk vanligtvis är siloförsedda, stöder Injective Protocol sömlösa interaktioner över stora nätverk, vilket möjliggör ett unikt utbud av finansiella produkter och tjänster. 21Shares Injective Staking ETP erbjuder ett enkelt, reglerat och transparent sätt att dra nytta av nätverkets växande betydelse inom decentraliserad finans (DeFi).

Fördelar

Innovativ teknik: Injective erbjuder ett avancerat DeFi-ekosystem med funktioner som noll gasavgifter och omedelbar slutgiltig transaktion, vilket förbättrar användarupplevelsen på finansiella kryptoapplikationer.

Staking med lätthet: Med AINJ kan investerare få tillgång till r med fördelen av professionell riskhantering samtidigt som de undviker behovet av att direkt låsa tillgångar.

100 % fysiskt uppbackad: 21Shares Injective Staking ETP är 100 % fysiskt backad av den underliggande INJ och förvaras i kylförvaring hos ett institutionellt förvaringsinstitut, vilket erbjuder ett bättre skydd än depåalternativ som är tillgängliga för enskilda investerare.

Nyckelinformation

Handla AINJ ETP

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) är en börshandlad kryptovaluta (ETP) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDAINJ NA
Euronext ParisEURAINJ FR

Produktinformation

Namn21Shares Injective Staking ETP
Lanseringsdatum9 juli 2024
Emittent21Shares AG
Förvaltningsarvode2,5%

Handelssymboler

KortnamnAINJ
Valor136061213
ISINCH1360612134
ReutersAINJ.S
WKNA4AHQC
BloombergAINJ BW

Fortsätt läsa

Nyheter

Mexico’s post-election potential and investment opportunities

Publicerad

den

Given Mexico’s vast potential and President-elect Claudia Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City, Franklin Templeton’s Dina Ting thinks that investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market.

Given Mexico’s vast potential and President-elect Claudia Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City, Franklin Templeton’s Dina Ting thinks that investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market.

Just how well—or not so well—Mexico’s President-elect Claudia Sheinbaum may be able to tackle the country’s prevailing challenges is still up for debate. Sheinbaum’s commanding margin of victory in the June election discouraged some investors amid fears that her ruling Morena party could potentially push through constitutional reforms that may adversely impact Mexico’s business environment.

Since the outcome of the US presidential election will remain undecided for a month after Sheinbaum takes office in October, we expect Mexico’s equity markets to experience more short-term market volatility. But given Mexico’s ongoing potential to capitalize on nearshoring investments and Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City (beginning in 2018), we think investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market. We believe a continuation of US macro drivers are still poised to drive Mexican exports. Although US appetite for Chinese imports was still high even as recently as 2022, the drop-off in trade with China since then has benefited Mexico, which recently eclipsed both China and Canada to become the biggest US trade partner.

Mexico’s first female president

A protégé of outgoing President López Obrador (or AMLO as he is known), Sheinbaum has pledged to continue along the political course of her predecessor. But as a climate scientist with a Ph.D. in environmental engineering, she appears to us to be more attuned to pressing issues, such as Mexico’s water woes and efforts toward the energy transition. She has demonstrated deep, technical expertise and perspective on vital issues—“not simply as stewardship of natural resources, but also as an issue interconnected with education, social justice, health care, housing and infrastructure,” according to the think tank Atlantic Council.

There is hope that the public-private partnerships that Sheinbaum advanced during her time as Mexico City’s mayor could be a model that she adopts and adapts in her new administration to increase the number of strategic projects. These may include opening natural gas production and transportation to private participants, boosting infrastructure and more renewable energy projects that are critical for Mexico to take advantage of nearshoring-related investment opportunities.

Since renewables like solar and wind currently make up only about 12% of the electricity mix in Mexico (significantly lagging the 16% share for the United States), there is great potential for the country’s clean energy buildout. Sheinbaum has pledged to change course from AMLO in her approach to speeding the promotion of renewable energies with a US$13.6 billion investment plan through 2030 that includes pioneering development of smart grids and other green technologies. Experts have praised Sheinbaum’s methodical approach to governance, for example, bringing stability and predictability to regulatory frameworks with her technical background and reliance on seasoned advisors.

Among some of the moderate-to-high risks for Mexico is public security and crime. Here again, Sheinbaum’s approach in working with US counterparts during her tenure in Mexico City has been applauded. Her cabinet picks for key positions thus far present an even gender distribution and draw from academia and her mayoral administration—in a bid to repeat the successes in crime-fighting she achieved during her years as mayor. These include veteran politicians Omar Garcia Harfuch for Security Minister, Marcelo Ebrard for Secretary of Economy and Alicia Barcena for Secretary of Foreign Affairs.

Mexico poised for economic growth

Over the near term, Mexico is expected to achieve a 2% growth rate—higher than its 20-year average.4 Although Mexico’s headline inflation accelerated beyond analyst expectations in June, its strong trend of domestic demand and high consumer confidence should also offer some economic momentum, in our opinion. For example, June auto sales were up 8.3% from a year earlier, according to government data.

It’s also important to recognize that Mexico is the second-highest receiver of remittances—transfers of money from migrants working abroad—in the world, behind only India. For the decade leading up to 2020, the percentage of households in Mexico that received remittances rose to 5.1% from 3.6% in 2010. Last year, remittances to Mexico notched a 7.6% increase, hitting a record US$63 billion, due to a strong US labor market.

Exhibit 1: Mexico Consumer Confidence

Exhibit 2: Mexico Real Gross Domestic Product (GDP) Forecast

Investors seeking exposure to Mexico’s market through broad emerging market indexes, like the MSCI Emerging Market (EM) Index, gain less than a 3% weighting to Mexico. And while China’s dominant share of the benchmark is lower now than in recent years, it still presents a 25% weighting, which may be more than investors want. In our opinion, single-country exchange-traded funds offer a compelling way for investors to layer targeted access to a country’s large- and mid-sized companies at a low cost.

As of the end of June, Mexico’s main benchmark stock index, the IPC, held a 33% weighting in the consumer staples sector. Materials and financial sector stocks make up the next biggest weighting at about 19% each.

As Mexico continues to play a larger role in global supply chains, investors should note corporate nearshoring progress as gauged by the country’s foreign direct investment (FDI) trends. At the end of 2023, Mexico ranked ninth among the world’s largest recipients of FDI, receiving investments of US$36 billion—about 2% more than in the prior year. Longer term, we believe nearshoring efforts, to diversify and improve the security of supply chains, remain a key tailwind for Mexico’s economy and markets.

Fortsätt läsa

Nyheter

JPGR ETF investerar i amerikanska tillväxtaktier

Publicerad

den

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF - USD (acc) (JPGR ETF) med ISIN IE0005CH3U28, är en aktivt förvaltad ETF som investerar i amerikanska tillväxtaktier och strävar efter att generera en högre långsiktig avkastning än Russell 1000 Growth-index. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF – USD (acc) (JPGR ETF) med ISIN IE0005CH3U28, är en aktivt förvaltad ETF som investerar i amerikanska tillväxtaktier och strävar efter att generera en högre långsiktig avkastning än Russell 1000 Growth-index. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,49 procent p.a. JPMorgan Active US Growth UCITS ETF USD (acc) är den billigaste ETF som följer JPMorgan Active US Growth-index. ETF:n replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF USD (acc) är en mycket liten ETF med 4 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 18 januari 2024 och har sin hemvist i Irland.

Möjlighet

Erfaret portföljförvaltningsteam med i genomsnitt 30 års branscherfarenhet

Utnyttja de bästa idéerna från JPMorgans dedikerade tillväxtforskningsteam, förutom grundläggande insikter från över 20 amerikanska aktiekarriäranalytiker, alla med i genomsnitt 20+ års branscherfarenhet

Portfölj

Kombinerar två av JPMorgans beprövade aktiva amerikanska aktiestrategier (tillväxt med stora bolag och tillväxtfördelar), som kombineras för att leverera en diversifierad portfölj av amerikanska tillväxtaktier med underskattad tillväxtpotential över sektorer.

Resultat

Aktivt förvaltad investeringsstrategi som strävar efter att leverera en stilren tillväxtaktieportfölj med en viss grad av marknadskapitalflexibilitet

Investeringsmål

Delfonden strävar efter att uppnå en långsiktig avkastning som överstiger Russell 1000 Growth Index (Netto Total Return of 30% källskatt på utdelning) (”riktmärket”) genom att aktivt investera främst i en tillväxtstilsorienterad portfölj av amerikanska företag .

Handla JPGR ETF

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF – USD (acc) (JPGR ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURJGRO
London Stock ExchangeGBXJGOR
London Stock ExchangeUSDJGRO
SIX Swiss ExchangeUSDJGRO
XETRAEURJPGR

Största innehav

NamnISINVikt %
MICROSOFT CORPUS59491810459,63%
NVIDIA CORPUS67066G10406,95%
AMAZON.COM INCUS02313510676,67%
META PLATFORMS INC-CLASS AUS30303M10276,06%
APPLE INCUS03783310055,24%
ELI LILLY & COUS53245710833,99%
ALPHABET INC-CL CUS02079K10793,62%
MASTERCARD INC – AUS57636Q10402,93%
BROADCOM INCUS11135F10122,60%
Cash and Cash Equivalent2,15%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära