Nyheter

Så här går börsen i dag 20160108

Publicerad

den

Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 8/1-2016. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter. Så här går börsen i dag 20160108

Våra OMX-analyser kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20160108. Vill Du också läsa dem varje dag? Anmäl Dig för en provprenumeration på Axiers hemsida.

Anmäl Dig här för att prova Axier dagliga tekniska analyser

OMXS30 Studs uppåt

OMXS30 fortsatte som väntat att falla tillbaka och gjorde det med -2,16% och stängde på 1357,12.

Index var nere vid 1329 stödet och stängde vid det mindre stödet som vi hittade runt 1357. Det kortsiktiga dagsmomentum har kommit ner till nivåer där vi tidigare har sett att momentumtraders tycker att det är billigt och det öppnar upp för en rekyl på börsen.

Det har nu skapats en signal som föreslår att index kan vända upp. Det är samma signal som vi hade den 11 och 14 december. Signalen aktiveras om 1379,66 överskrids. Om det ej sker imorgon och det inte kommer en ny signal är detta en nivå som fortsatt gäller.

Det normala är att vi ser minst några dagars uppgång om signalen aktiveras.

Tidsmässigt har vi den 7-8 januari och vi hade det som en eventuell botten.

Sedan toppen den 27 april 2015 har nu börsen som mest tappat -22,87% vilket är mindre än de senaste större nedgångar som varit -73,25%, -57,87% samt -29,56%. Det finns utrymme för att kunna falla tillbaka mer vid fortsatt svaghet.

De amerikanska terminerna är just nu positiva där SP500 är +0,88%, Nasdaq är +1,02% samt Dow Jones är +0,85%. Det föreslår en positiv inledning av dagen. Att Nasdaq är så pass mycket mer positiv än SP500 är i sig en positiv signal.

De europeiska terminerna är just nu positiva och DAX är +1,03%, CAC 40 +1,11 % samt FTSE 100 är +1,23%. Står sig dessa siffror föreslår det en positiv inledning av dagen.

På den asiatiska marknaden är det mestadels positiva siffror vilket föreslår en positiv inledning i Sverige.

McClellan Oscillator: har nu kommit ner till nivåer där bränslet för nedgång just nu är mer begränsat. Det öppnar upp för en reaktion uppåt på börsen.

McClellan Summations Index: pekar nedåt vilket säger att vi kan agera på säljsignaler med fullstora positioner.

Spread (skillnad mellan Nasdaq 100 och S & P 500) är dagsbaserat negativ och pekar nedåt. Veckospreaden är precis negativ och pekar nedåt, en vändning upp just nu är en positiv signal.

VIX fortsatte under gårdagen att stiga och är nu nästan vid samma nivåer där vi såg botten den 14 december. Vi får fortsatt räkna med att det kommer att vara osäkert och agera med mindre positioner vid köpsignaler och normalstora vid säljssignaler.

Slutsats: Index ser nu ut att göra en reaktion uppåt och tid och pris sammanstrålar vilket gör att vi kortsiktigt kan agera på en köpsignal med små positioner. Dock måste vi vara medvetna om att det är en rekyl i en fallande trend tills motsatsen bevisas. Det har nu skapats flera köpsignaler för aktier som vi kan agera på med mindre positioner.

Analytiker: Fredrik Jensen

Kursdata: Stockletter.se

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version