Följ oss

Nyheter

Så här går börsen i dag 20150430

Publicerad

den

Så här går börsen i dag 20150430

Så här går börsen i dag 20150430 Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 30/4-2015. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Agera försiktigt

OMXS30 föll även under gårdagen kraftfullt tillbaka med -2.58% och stängde på 1636.18.

Index har nu varit nere och testat botten från den 11 mars och har även öppnat för att vi skall kunna se ännu lägre nivåer. Vid gamla bottnar är det vanligt att vi ser att investerarna agerar med att vara köpare så vi kan se att index stabiliseras runt nuvarande nivåer.

Tidscykeln pekar ned till mitten av maj och vi kan därmed se mer nedgång. Det scenario som har gällt är att vi skall se en sidledes rörelse och att det kan göras nya toppar men det finns också utrymmer för att göra lägre bottnar.

Fortsätter index ner har vi nästa stödzon vid 1616.

De amerikanska terminerna är negativa där SP500 är -0.08%, Nasdaq på -0.27% samt Dow Jones på -0.09%. Det föreslår en negativ inledning av dagen.

Tidsmässigt är nästa tidpunkt den 29 april och därefter den 5 maj, +/- 1 dag.

McClellan Oscillator: föll tillbaka och har nu kommit ner i en zon där vi kan se att en botten närmar sig. Det finns mer utrymme att falla tillbaka så vi skall vara försiktiga med att vara köpare.

McClellan Summations Index: är negativ och säger att vi skall vara försiktiga på köpsidan och agerar vi på köpsignaler skall det vara med mindre positioner.

Spread (skillnad mellan Nasdaq 100 och S & P 500) är dagsbaserat positiv men pekar ned. Veckospreaden är positiv men pekar ned.

VIX är fortsatt vid relativt låga nivåer och det kan bli en rörelse både upp som ned. I ett mindre perspektiv har det varit en liten rörelse upp vilket skulle kunna markera för att index snart stiger igen.

Du kan få exponering mot OMXS30 med följande Mini Futures BEST:

Uppgång: B LONGOMX OI CBK med en hävstång 8,5 och en finansieringsnivå på 1445,009 SEK

Nedgång: B SHRTOMX NZ CBK med en hävstång 8,6 och en finansieringsnivå på 1818,222 SEK

Läs mer om Mini Futures och Warranter på Commerzbanks hemsida

Slutsats: OMXS30 kan tappa mer mark men närmar sig nivåer där vi ofta ser en återhämtning. Vi skall vara försiktiga med att vara köpare just nu.  Vi kommer att få en rektion uppåt idag eller i början av nästa vecka.

Analytiker: Fredrik Jensen

OMX

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.