Nyheter

Så bygger du en ansvarsfull investeringsportfölj

Publicerad

den

Vi förklarar hur investerare kan bygga sin egen socialt ansvarsfull placeringsportfölj. Ansvarsfulla investeringar har blivit mer och mer populärt. Andelen investerare med minst en socialt ansvarsfull investeringsfond i sin portfölj har fördubblats under de senaste fem åren. Att bygga en portfölj med ansvarsfulla fonder är inte lätt. Det tar tid att förstå vilken strategi varje fondförvaltare tar, om fonden har potential att prestera långsiktigt och hur den passar in i din portfölj.

Etiken är personlig och ansvarsfulla investeringsfonder investerar på en mängd olika sätt. Det är viktigt att kontrollera att varje fond förvaltas på ett sätt som passar dina värden innan du investerar.

Grunderna för att bygga en portfölj

Innan du börjar investera tycker vi att det är viktigt att ta hänsyn till dina mål. Du kanske vill bygga ett engångsbelopp för pension eller hjälpa till att finansiera dina barns utbildning. Du kanske vill spara till ett bröllop eller ett hus.

Om du har en investeringshorisont på 5-10 år bör du i allmänhet överväga att ta mindre risk och investera mer av din portfölj i obligationer eller blandade tillgångar. Om du investerar på tio år eller mer har du råd att ta lite mer risk och investera en större del av din portfölj i aktiebaserade investeringar. Att ta mer risk kan innebära att du ser potentiellt stora svängningar i värdet på dina investeringar, så se till att du är bekväm.

När det gäller att bygga portföljen själv tror vi att en kärn-satellitstrategi är ett alternativ för de flesta investerare. Kärnan utgör vanligtvis huvuddelen av portföljen och kompletteras med mindre ”satellit” -investeringar, eventuellt i områden med högre risk.

Större avkastning med en relativt lägre risknivå

Tanken är att hjälpa dig att uppnå större avkastning med en relativt lägre risknivå tack vare diversifiering och en ansvarsfull placeringsportfölj. Att hålla en genomtänkt portfölj som investerar i många olika länder, branscher och typer av investeringar bör minska effekterna av ett område som presterar dåligt.

Värdet på investeringar, inklusive lägre riskinvesteringar, går upp och ner så att du kan få tillbaka mindre än du investerar.

Att investera i dessa fonder är inte rätt för alla. Investerare bör bara investera om fondens mål är anpassade till sina egna och det finns ett specifikt behov av vilken typ av investering som görs. Investerare bör förstå de specifika riskerna med en fond innan de investerar och se till att nya investeringar ingår i en diversifierad portfölj.

Den här artikeln är endast för ditt intresse och är inte personlig rådgivning eller en rekommendation att investera. Om du behöver hjälp med att bygga din egen portfölj, eller om du inte är säker på att en investering är rätt för dig, bör du kontakta din finansiella rådgivare.

En balanserad kärna

Globala investeringar på globala aktiemarknader.

Vi tror att en global tracker-fond som Legal & General Future World ESG Developed Index kan fungera som en del av ryggraden för många ansvarsfulla portföljer. Det investerar i över 1300 företag över hela världen och syftar till att spåra Solactive L&G ESG Developed Markets Index.

Indexet ökar investeringarna i företag som får bra poäng på olika miljö-, sociala och styrelsekriterier (ESG) – från nivån på koldioxidutsläpp, till antalet kvinnor i styrelsen och kvaliteten på offentliggörandet av ledningens löner. Det minskar också viktningen för företag som gör dåliga poäng på dessa åtgärder.

Fonden investerar inte i tobaksföretag, rena kolproducenter, tillverkare av kontroversiella vapen (som klusterammunition, antipersonella gruvor och kemiska och biologiska vapen) eller ihållande kränkare av FN:s globala kompaktprinciper (en FN-pakt om mänskliga rättigheter, arbete, miljö och antikorruption).

Mixed – en diversifierare för blandade tillgångar

BNY Mellon Sustainable Real Return kan också vara ett bra alternativ som en del av kärnsektionen i portföljen. Det är mer konservativt i sitt tillvägagångssätt, så att lägga till denna fond till mixen kan bidra till att minska risken.

Fonden lanserades i april 2018 och följer samma robusta investeringsprocess, implementerad av samma team som BNY Mellon Real Return Fund – som har funnits på Wealth Shortlist (och tidigare Wealth 50 och 150) sedan december 2010.

Teamet syftar till att tjäna pengar under en mängd olika marknadsförhållanden. Fondens ”avkastningssökande kärna” investerar huvudsakligen i aktier och obligationer i välskötta, ekonomiskt säkra företag. De tror att dessa företag har en unik uppsättning fördelar jämfört med sina konkurrenter. De överväger också hur väl dessa företag hanterar sin inverkan på miljön och samhället.

Resten av portföljen investeras i statsobligationer, råvaror och kontanter i syfte att dämpa upp- och nedgångar på marknaden. Förvaltarna har också flexibiliteten att investera i tillväxtmarknader, högavkastningsobligationer och derivat som, om de används, tillför risk.

Fondens hållbara ”röda linjer” ser till att företag som bryter mot FN:s globala kompaktprinciper och de som är oförenliga med målet att begränsa den globala uppvärmningen till 2 ° C inte beaktas. Det investerar inte heller i något företag som tjänar mer än 10% av sina intäkter från tobak.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version