Nyheter

ROC ETF satsar på bolag där VD har en hög profil

Publicerad

den

ROCI ETF (ROC ETF) är en aktivt förvaltad fond med 75 till 150 stora amerikanska företag som leds av verkställande direktörer (CEOs) som anses vara av hög karaktär enligt definitionen av Emittenten. ROCI ETF som handlas på BATS, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,49 procent.

ROCI Factset Analytics Insight

ROCI är den första ETF som väljer företag baserat på den upplevda karaktären hos deras verkställande direktörer (VD). Fondförvaltaren tror att en exceptionell karaktär hos en vd kan positivt påverka ett företags avkastning på tillgångar och personalens engagemang samtidigt som det minskar den totala affärsrisken.

Från och med de största 1 000 amerikanska företagen, tilldelar fondförvaltaren ett integritetspoäng baserat på upplysningsmaterial, såsom aktieägarbrev och ledningsdiskussioner från offentliga aktieägarrapporter.

De högst rankade 150 till 250 namnen bedöms sedan baserat på beteendeaspekter och kontroverser för att fastställa ett kompletterande bedömningspoäng. Med hjälp av en statistisk metod, konsolideras dessa initiala poäng för att bilda ett sammansatt teckenpoäng. De 75 till 150 bästa företagen, mätt av VD:ar med högst sammansatt poäng, väljs ut för inkludering. Innehav viktas utifrån deras allmänna företagsegenskaper (t.ex. marknadsvärde) och ses över på årsbasis.

Fondsammanfattning

Investeringen eftersträvar värdeökning. Fonden är en aktivt förvaltad börshandlad fond (ETF) som kommer att investera sina tillgångar i USA-noterade aktierelaterade värdepapper i företag som enligt underrådgivarens bedömning (ROC Investments, LLC) leds av hög karaktär. Verkställande direktörer (VD). Det primära ansvaret för en VD är att maximera företagets aktieägarförmögenhet. VD:ar är också ansvariga för att framgångsrikt navigera i många gruppers intressen, inklusive aktieägare, kunder, anställda och olika företagsdivisioner.

Handla ROC ETF

ROCI ETF (ROC ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i ROC ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med ROCI ETF (ROC ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i ROCI ETF (ROC ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

KortnamnNamnVikt %
AAPLAPPLE INC6.56
MSFTMICROSOFT CORP5.89
AMZNAMAZON COM INC4.06
UNHUNITEDHEALTH GROUP INC3.04
VZVERIZON COMMUNICATIONS INC2.98
COSTCOSTCO WHSL CORP NEW2.86
BRK/BBERKSHIRE HATHAWAY INC DEL2.80
CMCSACOMCAST CORP NEW2.80
ZTSZOETIS INC2.16
ALNYALNYLAM PHARMACEUTICALS INC2.14

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version