Nyheter

Robotics ETF passerar en halv miljard i AUM

Publicerad

den

Den tematiska ETFen Global X Robotics & Artificial Intelligence (NasdaqGM: BOTZ) firade sitt ettårsjubileum tidigare i år och gjorde det i stil. BOTZ har stigit med mer än 44 procent år-till-datum, men det är inte den enda anledningen till att fira denna ETF. Denna Robotics ETF passerar en halv miljard i AUM. Vid halvårsskiftet 2017 låg det förvaltade beloppet på cirka 100 MUSD.

Som det har blivit dokumenterat har investerare omfamnat robotics som investeringstema, en trend som gagnar BOTZ på ett betydande sätt. BOTZ spårar det tematiska indexet för Indxx Global Robotics & Artificial Intelligence.

En av åtta ETFer

Enligt data från ETF.com är BOTZ en av bara åtta ETFs som lanserades sedan 1 januari 2016 som har uppnått denna milstolpe.

BOTZ ger exponering för företag som är involverade i adoption och utnyttjande av robotik och artificiell intelligens (AI), inklusive de som är involverade i industriell tillverkning, medicin, autonoma fordon och andra applikationer. Från och med den 18 september hade BOTZ nästan 510 miljoner dollar i förvaltat kapital. Denna ETF äger aktier i 30 bolag.

BOTZ erbjuder investerare tillgång till ett snabbt framväxande tekniskt tema för tillämpningen av robotteknik och artificiell intelligens runt om i världen enligt Global X. Robotindustrin förväntas växa med 10 procent per år och nå 80 miljarder dollar i marknadsstorlek år 2020. AI-marknaden förväntas nå 5,1 miljarder dollar 2020, från bara 420 miljoner dollar 2014.

Global ETF

BOTZ är en global ETF med över 46 % av sina innehav i japanska företag och ytterligare 23 % i amerikanska företag. Schweiz, U.K. och Israel kombinerat svarar för över 20 % av börshandlade fonds vikt. BOTZ avgifter uppgår till 0,68 % per år.

Medan roboten & AI-revolutionen är ett långsiktigt tema som vi tror kommer att fortsätta att spela en betydande roll under årtionden, omfattar industrier över hela världen redan denna teknik. Industriell tillverkning var bland de första sektorerna som berörs av denna växande teknik, men hälso- och sjukvård, försvar, jordbruk och konsumentprodukter börjar alltjämt införa robotteknik och AI i allt högre hastighet.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version