Följ oss

Nyheter

RESI ETF för den som tror på stigande priser för bostadsfastigheter

Publicerad

den

Residential & Apartment Real Estate ETF (RESI ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index över bostads- och lägenhetsfastighetsbolag från utvecklade länder. Residential & Apartment Real Estate ETF (RESI ETF) som noteras på NYSEARca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,68 procent.

Residential & Apartment Real Estate ETF (RESI ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index över bostads- och lägenhetsfastighetsbolag från utvecklade länder. Residential & Apartment Real Estate ETF (RESI ETF) som noteras på NYSEARca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,68 procent.

RESI Factset Analytics Insight

RESI är en passivt förvaltad ETF som ger exponering mot aktier från utvecklade länder inom bostads- och lägenhetsfastighetssektorn. Företag av alla storlekar övervägs för inkludering baserat på en analys av ett företags intäkter, vinst och/eller kapitalutgifter hänförliga till eller med deklarerad verksamhet inom produkter eller tjänster för bostads- och lägenhetsfastigheter.

Fonden följer ett regelbaserat index som består av företag fokuserade på flerbostadshus, hyreshus för småhus, studentbostäder och tillverkade bostäder, inklusive operatörer av husbilar och husbilsparker. Indexet rekonstitueras och balanseras om kvartalsvis, med förbehåll för maximalt 60 beståndsdelar.

Varför investera i RESI ETF

Bostäder har brist på utbud och hög efterfrågan mitt i en historisk och kvardröjande bostadsbrist till följd av ett decennium av underbyggande. RESI ETF kan gynnas eftersom de positiva effekterna från den post-pandemiska ”bostadsboomen” ger eko över de amerikanska hyresmarknaderna med hyrorna som ökar i höga priser.

Investeringsmål

Fastighetslikviditet: RESI ETF:s bostads-REITs strävar efter att ge stabila nuvarande inkomster plus långsiktig tillväxt i ett likvidt och transparent investeringsinstrument som aktivt förvaltas av erfarna och professionella ledningsgrupper.

Specialiserade ledningsgrupper: Syftar till multi-cap exponering mot fastighetsbolag som omdefinierar affärsmodeller för bostäder genom utveckling, ombyggnad, ompositionering och investeringar i teknologi för långsiktiga bostadstrender och skiftande prioriteringar för hushållen.

Hög tillväxtpotential: Syftar till att fånga långsiktig tillväxt med låg korrelation av relativ avkastning till traditionella tillväxt- och fastighetsstrategier. Ger investerare tillgång till den potentiella tillväxten av börsnoterade bostadsfastighetsbolag som vi tror är positionerade för att dra nytta av transformativa krafter som omformar konsumentvanor för bostäder.

• Verktyg för diversifiering: Erbjuder ett verktyg för diversifiering på grund av liten överlappning med traditionella index. RESI kan vara ett prisvärt och kan vara ett kostnadseffektivt sätt för investerare att diversifiera sina innehav utan att behöva äga faktiska fastigheter. RESI kan vara ett komplement till traditionella fastighets- och tillväxtstrategier eftersom REITs för bostäder kan erbjuda liknande fördelar för tillväxtaktier och ränteinstrument med avkastning över genomsnittet och konkurrenskraftig långsiktig avkastning. Flerfamiljssektorn erbjuder även portföljdiversifiering med låg korrelation till andra aktier och obligationer.

• Kostnadseffektiv riktad exponering: I en enda affär ger RESI tillgång till dussintals företag med exponering mot alla undersektorer av flerfamiljetemat som försöker tillhandahålla ett lägre kostnadsalternativ till icke-handlade REITs, fonder och privata företag. aktiefonder i en börshandlad fond (ETF).

Fondöversikt

• Residential & Apartment Real Estate Index strävar efter att ge totalavkastning genom att spåra en passivt förvaltad, koncentrerad portfölj av företag inom bostads- och lägenhetsförvaltningen (”flerfamiljs”) och operativa tjänster.

• Inriktar sig på företag i USA och utvecklade marknader som är specialiserade på:

o Enfamiljshyreshus: Inkluderar företag vars verksamhet är inriktad på småhusuthyrning.

o Hyreshus: Inkluderar företag som äger och driver flerbostadshus.

o Studentbostäder: Inkluderar företag som äger och driver fastigheter med fokus på uthyrning till studenter.

o Manufactured Homes: Inkluderar företag som fokuserar på det tillverkade hemsegmentet. Detta inkluderar företag som driver husbilsparker.

• Företag identifieras initialt efter bransch och sektor och granskas sedan ytterligare baserat på verksamhet relaterad till bostads- och lägenhetsverksamhet (”flerfamiljs”).

Handla RESI ETF

Residential & Apartment Real Estate ETF (RESI ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i RESI ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Residential & Apartment Real Estate ETF (RESI ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i Residential & Apartment Real Estate ETF (RESI ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

Vikt %NamnKortnamn
7.68%INVITATION HOMES INCINVH
7.58%EQUITY RESIDENTIALEQR
7.49%MID-AMER APT CMNTYS INCMAA
7.48%SUN CMNTYS INCSUI
7.45%AVALONBAY CMNTYS INCAVB
7.27%ESSEX PPTY TR INCESS
4.61%AMERICAN CAMPUS CMNTYS INCACC
4.61%APARTMENT INCOME REIT CORPAIRC
4.47%AMERICAN HOMES 4 RENTAMH
4.46%UDR INCUDR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.