Följ oss

Nyheter

Purpose lanserar software ETF på Xetra

Publicerad

den

Purpose Investments Nick Mersch har träffat Proactive för att prata om deras nyligen noterade software ETF Purpose Enterprise Software ESG-S UCITS ETF (SOFT) som

Purpose Investments Nick Mersch har träffat Proactive för att prata om deras nyligen noterade ETF Purpose Enterprise Software ESG-S UCITS ETF (SOFT) som under HANetfs plattform nyligen lanserats på både London Stock Exchange och tyska Xetra. Mersch säger att den nya ETF kommer att passporteras för försäljning i hela Europa för att ge investerare exponering för ”tillväxtmöjligheterna för företagets mjukvaruutrymme” och ESG-screenat urval av företag som växer i en ”stabil och lönsam takt”.

Se den här intervjun med Nick Mersch, CFA från Purpose Investments när han berättar det underliggande temat för ETF:en och vilka typer av företag som ingår i indexet.

Handla SOFT ETF

ETF Purpose Enterprise Software ESG-S UCITS ETF (SOFT ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *