Nyheter

ProShares planerar att lansera en metaverse ETF

Publicerad

den

Den amerikanska ETF-emittenten ProShares planerar att lansera en metaverse ETF som spårar företag som Apple och Meta. ProShares, det första värdepappersföretaget att erbjuda en bitcoin-länkad börshandlad fond i USA, BITO ETF, planerar att lansera en metaverse ETF, enligt en en ansökan från Securities and Exchange Commission som publicerades på tisdagen.

Om den nya börshandlade fonden tillåts av tillsynsmyndigheter kommer dnt att spåra prestandan för Solactive Metaverse Theme-index, som inkluderar företag som är involverade i adoption och användning av metaverse-relaterade teknologier, visade registreringen.

ProShares sa att indexet består av amerikanska företag noterade på New York Stock Exchange eller Nasdaq som uppfyller vissa krav på börsvärde och likviditet. Apple, Amazon, Meta, Nvidia och Activision Blizzard är några av dess innehav.

Företaget beskrev metaversen som en referens till ”internetbaserade interaktioner, engagemang och transaktioner gjorda i uppslukande, beständiga och delade virtuella eller fysiska utrymmen.”

Metaversen kan vara värd åtta biljoner dollar bara i USA

Spänningen har byggts upp kring potentialen hos metaversen, ett futuristiskt virtuellt landskap där tomter har sålts för miljontals dollar. Morgan Stanley har sagt att metaversen har en möjlighet för 8 biljoner dollar i USA.

Samtidigt tävlar varumärken som Microsoft och Bumble om att bygga digitala världar brett baserade på blockchain-teknik, som är skräddarsydda miljöer för kryptovalutor för att möta transaktionsbehov. Den framväxande industrin skryter med högprofilerade stödjare från traditionell finans som Alan Howard, och tekniska infödda inklusive Masayoshi Son och Justin Sun som satsar stort på metaversen när de ser yngre generationer göra detsamma.

Globala metaversfokuserade ETF-tillgångar har vuxit till 2,2 miljarder dollar den 28 december, med de flesta fonder som lanserades bara under det senaste kvartalet, enligt Bloomberg.

I slutet av förra månaden var två kanadensiska företag Evolve Funds och Horizons ETF Management de första att lansera sina metaverse ETF-er på Toronto Stock Exchange. Liksom ProShares ETF följer Horizons fond Solactive Metaverse Theme-index.

ProShares är bland en handfull företag som är godkända att handla med en terminsbaserad bitcoin-ETF i USA. Dess Bitcoin Strategy ETF blev den snabbaste att toppa 1 miljard dollar i tillgångar under förvaltning och nådde den nivån efter bara två dagars handel.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version