Nyheter

Procure Holdings VD diskuterar rymdteknologins roll i modern krigföring

Publicerad

den

Procure Holdings VD Andrew Chanin, som arbetar med HANetf på Procure Space UCITS ETF (YODA), fördjupar sig i rymdteknologins ökande betydelse i modern krigföring i en intervju med Proactives Stephen Gunnion.

Mitt i konflikterna i Ukraina och Mellanöstern betonade Chanin satellitföretagens centrala roll för att övervaka gränsaktiviteter och militära rörelser. Satellitbilder tjänar inte bara krigförings- och försvarsstrategier utan utökar dess betydelse för humanitära insatser och övervakning av klimatförändringar.

Chanin lyfte fram förändringen av krigföring på grund av framsteg som GPS, med tekniker som GPS-spoofing som nu dyker upp. När cyberhoten blir stora blir säkerheten för satellitteknik absolut nödvändig. Företag som SpaceX gör framsteg när det gäller uppskjutningskapacitet, med länder som Israel som strävar efter rymdoberoende.

Rymddomänen saknar dock inte utmaningar. Den brittiska regeringen stod nyligen inför en konflikt med Ryssland angående satellitkontroll under den ukrainska konflikten, vilket underströk rymdens växande betydelse som ”den nya höjdpunkten för modern krigföring”.

När framtiden utvecklas förutspådde Chanin förbättrade säkerhetsåtgärder, ökad satellitredundans och potentiellt till och med rymd-till-rymden eller rymd-till-jord-strid.

Positivt var att han föreställde sig rymdteknik som utnyttjar solenergi för jorden, vilket innebär potentiella hållbara lösningar som gynnar det globala samhället.

Handla YODA ETF

HANetf Procure Space UCITS ETF Acc (YODA ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version