Följ oss

Nyheter

PowerShares lanserar två nya kanadensiska ETFer

Publicerad

den

PowerShares lanserar två nya kanadensiska ETFer

PowerShares lanserar två nya kanadensiska ETFer. Aptiten för räntebärande placeringar är fortsatt stark bland kanadensiska investerare trots en längre period av rekordlåga räntor. När räntorna stiger så småningom, kan många kanadensiska ränteinvesterare bli överraskad av den negativa effekten på sina portföljer.

Historiskt har en obligationsstrategi med olika löptider bidragit till att minska de risker som är förknippade med stigande räntor, men att hantera en ränteportfölj kräver expertis. I veckan meddelade PowerShares lanserar två nya kanadensiska ETFer varför denna expertis nu finns tillgänglig i en börshandlad fond.

Powershares Canada meddelade i veckan att förvaltaren nu lanserat två nya smarta beta börshandlade fonder (ETFer) på Torontobörsen (TSX) som syftar till att hjälpa investerare som är intresserade av räntestrategier.

En av dem, PowerShares LadderRite U.S. 0-5 Year Corporate Bond Index ETF, är baserad på den nya NASDAQ LadderRite 0-5 Year USD Corporate Bond Index. Indexet är utformat för att ge investerare exponering mot en korg av US-dollarominerade, investment grade företagsobligationer. USB har en låg förvaltningsavgift på 0,25 procent. Kortnamnet ”USB” avser CAD-nominerade enheter, medan ”USB.U” syftar på USD- nominerade enheter.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.