Följ oss

Nyheter

POTX ETF investerar i cannabisföretag världen över

Publicerad

den

Global X Cannabis ETF (Nasdaq: POTX ETF) försöker investera i företag över cannabisindustrin. Detta inkluderar företag som är involverade i laglig produktion,

Global X Cannabis ETF (Nasdaq: POTX ETF) försöker investera i företag över cannabisindustrin. Detta inkluderar företag som är involverade i laglig produktion, tillväxt och distribution av cannabis och industriell hampa, samt de som är involverade i att tillhandahålla finansiella tjänster till cannabisindustrin, farmaceutiska applikationer av cannabis, cannabidiol det vill säga inte begränsat till extrakt, derivat eller syntetiska versioner.POTX kommer med en förvaltningskostnad på 0,51 procent. Denna ETF äger aktier i 25 olika företag. POTX är en utdelande ETF som varje halvår vidaredistribuerar den erhållna utdelningen.

Fondens mål

Global X Cannabis ETF (POTX) strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för Cannabis Index.

Varför POTX?

Hög tillväxtpotential

POTX gör det möjligt för investerare att få tillgång till en korg med företag med hög tillväxtpotential från hela cannabisindustrin.

Obegränsad strategi

POTXs komposition överskrider klassisk sektor, industri och geografisk klassificering genom att spåra ett framväxande tema.

ETF-effektivitet

I en enda affär ger POTX riktad tillgång till dussintals företag med betydande exponering för cannabistema.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att ge investeringsresultat som i allmänhet motsvarar priset och avkastningens resultat, före avgifter och kostnader, för Cannabis Index. Fonden investerar minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och i amerikanska depåbevis (”ADRs”) och globala depåbevis (”DDR”) baserat på värdepapper i det underliggande indexet. Det underliggande indexet är utformat för att ge exponering för börsnoterade företag som är aktiva inom cannabisindustrin (tillsammans ”Cannabisföretag”), enligt definitionen av Solactive AG, leverantören av det underliggande indexet (”indexleverantör”). Fonden är icke-diversifierad.

Handla POTX ETF

Global X Cannabis ETF (Nasdaq: POTX ETF) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

Vikt (%)TickerNamn
10.81GWPHGW PHARMACEUTICALS -ADR
8.82APHA CNAPHRIA INC
7.07TLRYTILRAY INC-CLASS 2 COMMON
5.96VLNS CNVALENS CO INC/THE
5.85ACBAURORA CANNABIS INC
5.83OGI CNORGANIGRAM HOLDINGS INC
5.70CRON CNCRONOS GROUP INC
4.79WEED CNCANOPY GROWTH CORP
4.54RIV CNRIV CAPITAL INC
4.40HEXO CNHEXO CORP

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *