Följ oss

Nyheter

PACB ETF köper företagsobligationer anpassade till Parisavtalet

Publicerad

den

Amundi iCPR Euro Corp Climate Paris Aligned PAB - UCITS ETF DR (PABC ETF) försöker replikera, så nära som möjligt, resultatet av Solactive iCPR Climate Credit PAB Index (Nettotal Return) oavsett om det stiger eller faller. Denna ETF erbjuder exponering mot investment grade, företagsobligationer med fast kupong, euro-denominerade med en löptid längre än ett år. Indexet syftar till att representera resultatet av en strategi som omviktar värdepapper baserat på de möjligheter och risker som är förknippade med klimatomställningen för att möta minimikraven för EU:s Paris-anpassade referensmärke (EU PAB).

Amundi iCPR Euro Corp Climate Paris Aligned PAB – UCITS ETF DR (PABC ETF) försöker replikera, så nära som möjligt, resultatet av Solactive iCPR Climate Credit PAB Index (Nettotal Return) oavsett om det stiger eller faller. Denna ETF erbjuder exponering mot investment grade, företagsobligationer med fast kupong, euro-denominerade med en löptid längre än ett år. Indexet syftar till att representera resultatet av en strategi som omviktar värdepapper baserat på de möjligheter och risker som är förknippade med klimatomställningen för att möta minimikraven för EU:s Paris-anpassade referensmärke (EU PAB).

Beskrivning av Amundi iCPR Euro Corporate Climate Paris Aligned PAB UCITS ETF DR (C)

Amundi iCPR Euro Corporate Climate Paris Aligned PAB UCITS ETF DR (C) investerar i företagsobligationer med fokus på världen. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,16 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). Amundi iCPR Euro Corporate Climate Paris Aligned PAB UCITS ETF DR (C) är en liten ETF med tillgångar på 24 miljoner GBP under förvaltning. PABC ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Handla PABC ETF

Amundi iCPR Euro Corporate Climate Paris Aligned PAB UCITS ETF DR (C) (PABC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas påcBorsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURPABC
XETRAEURPABC

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.