Följ oss

Nyheter

Omvända splittar för ETFer

Publicerad

den

Omvända splittar för ETFer har blivit ganska vanliga under de senaste veckorna - och takten går bara snabbare. Sedan den 1 mars har vi sett många Omvända

Omvända splittar för ETFer har blivit ganska vanliga under de senaste veckorna – och takten går bara snabbare. Sedan den 1 mars har vi sett många Omvända splittar för ETFer, varav 17 var omvända. Emittenter har meddelat Omvända splittar för ytterligare 23 ETFer för ytterligare 23 ETFer under de kommande dagarna.

De flesta, men inte alla, av de påverkade börshandlade fonderna har hävstångseffekt och inversa ETF och ETN. Det finns en bra anledning till det, och det härrör från varför ETF: er omedelbart delas upp i första hand.

Kommunicerade omvända splittar för ETFer

KortnamnETFTyp av splittDatum
BOILProShares Ultra Bloomberg Natural Gas1 for 104/20/2020
DIGProShares Ultra Oil & Gas1 for 104/20/2020
OILKProShares K-1 Free Crude Oil Strategy ETF1 for 54/20/2020
SMDDProShares UltraPro Short MidCap4001 for 44/20/2020
TTTProShares UltraPro Short 20+ Year Treasury1 for 44/20/2020
UCOProShares Ultra Bloomberg Crude Oi1 for 254/20/2020
BRZUDirexion Daily MSCI Brazil Bull 2X Shares1 for 354/22/2020
DPSTDirexion Daily Regional Banks Bull 3X Shares1 for 104/22/2020
DUSTDirexion Daily Gold Miners Index Bear 2X Shares1 for 254/22/2020
HIBLDirexion Daily S&P 500 High Beta Bull 3X Shares1 for 104/22/2020
JDSTDirexion Daily Junior Gold Miners Index Bear 2X Shares1 for 254/22/2020
JNUGDirexion Daily Junior Gold Miners Index Bull 2X Shares1 for 104/22/2020
NUGTDirexion Daily Gold Miners Index Bull 2X Shares1 for 54/22/2020
RETLDirexion Daily Retail Bull 3X Shares1 for 104/22/2020
TECSDirexion Daily Technology Bear 3X Shares1 for 104/22/2020
TMVDirexion Daily 20+ Year Treasury Bear 3X Shares1 for 104/22/2020
UBOTDirexion Daily Robotics, Artificial Intelligence & Automation Index Bull 3X Shares:1 for 104/22/2020
ZMLPDirexion Zacks MLP High Income Index Shares1 for 84/22/2020
GREKGlobal X MSCI Greece ETF1 for 34/28/2020
GXGGlobal X MSCI Colombia ETF1 for 44/28/2020
MLPAGlobal X MLP ETF1 for 64/28/2020
MLPXGlobal X MLP & Energy Infrastructure ETF1 for 34/28/2020
PAKGlobal X MSCI Pakistan ETF1 for 44/28/2020

Källa: FactSet; data as of April 15, 2020

Precis som för aktier betyder det att när en ETF delar upp sina aktier betyder det att antalet utestående aktier har ökat, medan priset har minskat, med en viss faktor.

Så, i en 2-mot-1 split, skulle antalet utestående ETF-andelar fördubblas, medan ETF:ens kurs skulle halveras.

I en omvänd aktiesplit sker dock motsatsen: Antalet utestående andelar sjunker medan kursen stiger, återigen med en viss faktor. I en 1-mot-2 splitt skulle antalet utestående ETF-andelar halveras, medan kursen skulle fördubblas.

I båda fallen förblir ETF:ens totala verkliga värde detsamma, och ingenting förändras om värdepapperen i portföljen eller deras viktning. Omvänt eller inte, en split påverkar bara hur många ETF -aktier som finns på marknaden och till vilket pris du kan köpa dem.

För omvända splittar är den enda komplikationen som uppstår när antalet aktier du innehar inte delar lika med den omvända splitt faktorn; säg till exempel att du äger 5 andelar när en 1-mot-2-splitt meddelas. I så fall betalas värdet av de aktier som inte kan delas jämnt ut kontant till kursen före splitten.

Till exempel, om dina 5 anelar är värda 10 USD vardera, för ett totalt värde av 50 USD så skulle du i slutet av en 1-för-2-splitt ha två andelar värda 20 USD och 10 dollar i kontanter kvar (igen, det totala värdet är 50 USD).

Investerare bör komma ihåg att denna kontantutbetalning kan resultera i realisationsvinster eller förluster, vilket innebär att IRS kan beskatta den. Aktierna som delas jämnt beskattas dock inte.

Sista utvägen?

På aktiemarknaden uppfattas omvända aktiesplittar ofta som den sista utvägen för ett desperat företag, ett konstgjort sätt att höja upp ett redan fallande aktiekurs. När allt kommer omkring, om ingen vill äga ett företag, sjunker aktiekursen; så en 1-mot-10 omvänd split kan dölja djupet i det kursfallet och få aktiekursen tillbaka till respektabla nivåer igen.

Men vissa ETF: er som utför omvända uppdelningar har redan respektabla priser. Exempelvis kommer Direxion Daily Gold Miners Index Bull 2x Shares (NUGT) på 1 miljard dollar att ha en 1-för-5 omvänd aktiesplit den 22 april, även om slutkursen den 15 april var 11,50 dollar. Visst, det är inte i samma prissättningspark som SPY-men det är inte heller småslantar per aktie.

Faktum är att det är värt att komma ihåg att i vissa fall och för vissa investerare – särskilt privatinvesterare – kan en lägre aktiekurs faktiskt vara bra, eftersom det betyder att du kan kan få mer för pengarna. Det var faktiskt en av de viktigaste försäljningspunkterna för iShares Gold Trust (IAU) när den först lanserades: Varje aktie i IAU representerar mindre guld än SPDR Gold Trust (GLD), vilket innebär att den har en lägre aktiekurs och därför en lägre kostnad inträde för detaljhandelsinvesterare.

Höga ETF-kurser bra för aktiva investerare

För aktiva handlare och institutioner som köper stora partier är dock ett högt pris mycket bekvämare. Anledningen är bud/ask -spreaden, skillnaden mellan vad någon är villig att betala för en ETF (budet) och vad de är villiga att sälja denna ETF för (ask).

Stora spreadar blir mer effektfulla för ETF:er med mindre aktiekurser än de med större. För att se varför, låt oss titta på ett exempel.

Låt oss säga att jag har två ETF:er ABC och XYZ. ABC har ett verkligt värde på 100 dollar, medan XYZ har ett verkligt värde på 10 USD. Låt oss också ge båda ETF:er samma spread på $ 0,01 – en pennywide spread. Med andra ord kommer det att kosta dig $ 100,01 att köpa ABC och $ 10,01 för att köpa XYZ.

Låt oss nu säga att jag har 1 miljon dollar som jag skulle vilja investera för mig själv eller mina klienters räkning. Den summan köper mig 10 000 andelar i ABC eller 100 000 andelar i XYZ.

Utöver det måste jag betala en bit/ask -spread. Om vi antar att spread förblir konstant under hela den period som jag innehar ETF: n, så kommer jag i slutändan att betala två gånger oavsett vad bud/ask spreaden är.

• För ABC skulle det vara 10 000 aktier * ($ 0,01) * 2 affärer = $ 200

• För XYZ skulle det vara 100 000 aktier * ($ 0,01) * 2 affärer = $ 2000

Med andra ord skulle jag betala cirka 10 gånger i spread för ETF med det lägre priset än jag skulle göra för det större.

Varför omvända splittar för ETFer händer

Genom att justera ett ETF pris uppåt kan emittenter locka olika typer av investerare. Institutioner tenderar att vara mer intresserade av ETF:er med högre aktiekurser, medan detaljhandelsinvesterare ofta köper små ETFer istället. Tidigare har det varit en viktig drivkraft för varför ETFer har antagit omvända aktiesplittringar.

Det är dock inte det som händer nu. Just nu rullar emittenter ut omvända aktiesplittringar mestadels som en stopp-gap-åtgärd för att förhindra att börser tar bort deras ETF:er.

Marknadens volatilitet har tagit hårt på många ETF: er, särskilt inom energisektorn. Levererade och omvända ETF: er och ETN har visat sig vara särskilt sårbara för den volatiliteten, inte bara för att deras struktur förstärker prisåtgärderna, utan för att de återställs och balanserar dagligen, vilket tenderar att urholka avkastningen över tid.

Energibaserade levererade och omvända produkter är de mest sårbara av alla. Under de senaste veckorna har priserna på många oljor, naturgas och breda energinivåer/inversa ETP: s sjunkit, med några till och med närmar sig noll.

Naturligtvis kan en ETF inte ha ett pris på $ 0. De flesta börser kräver viss lägsta pris per aktie för att vara noterade, varför vissa emittenter har försökt att höja sina fonder genom omvända splittar.

Att höja ett ETF-pris med en omvänd split kan rädda det från att avnoteras, ett öde värre än stängning, eftersom det lämnar investerare med en extremt svår att likvidera position-men det kan också få fonden att se mer värdefull ut än den verkligen är .

Vad ska jag göra när en ETF -omvänd splittas

För alla ETF, med eller utan hävstång, som nyligen har sett eller tillkännagivit en omvänd aktiesplit, bör investerare gå försiktigt. Omvända aktiesplittringar meddelas dock vanligtvis i förväg, så investerare blir inte omedvetna.

Tänk på att en omvänd aktiesplit också kommer att ogiltigförklara alla dina öppna handelsorder för denna ETF, till exempel gränsorder, stopporder och så vidare.

Optioner på dessa ETF kan också påverkas. Så när en omvänd splitt inträffar bör investerare granska sina order och ersätta alla som har annullerats.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Rate Cuts and Bitcoin’s Scaling Potential: What Happened in Crypto This Week?

Publicerad

den

Exciting Future for Bitcoin’s Scaling Potential BTC’s Rising Accumulation Meets a Growing Delta-Neutral Trading Strategy Rooting for Rate Cuts, Banking Crisis Looms in the U.S.

• Exciting Future for Bitcoin’s Scaling Potential

• BTC’s Rising Accumulation Meets a Growing Delta-Neutral Trading Strategy

• Rooting for Rate Cuts, Banking Crisis Looms in the U.S.

Rooting for Rate Cuts, Banking Crisis Looms in the U.S.

Benchmarks of monetary policy success are shifting around the world. The 2% inflation rate target is no longer within reach in the immediate term, while high interest rates seem to be doing more harm than good. On June 5, Canada was the first G7 country to lower its interest rate to 4.75% from the 5% it stuck to since July 2023. Despite its two-year high unemployment rate of 6.1% and an inflation rate of 2.7% in April, Canada’s move might have started the rate cut season.

Now, while Europe’s inflation has improved over the past six months, inching towards the 2% medium-term target, the European Central Bank (ECB) might have followed suit. For the first time since 2019, the ECB lowered interest rates to 25 basis points. Starting June 12, the EU’s key interest rate will be reduced to 3.75% from 4%, where it has been since September 2023. Realizing the 2% target is far from reach, European monetary policy seems to factor in a more realistic dimension. The ECB staff added 20 basis points to their annual inflation forecasts to be 2.5% in 2024 and 2.2% in 2025.

At the same time that 20 European countries will be celebrating the long-awaited rate cut, the U.S. will be rooting for a cool Consumer Price Index (CPI) print that would boost the Federal Reserve’s confidence that inflation is heading in the right direction. However, the labor market is showing mixed signs of recovery in May, with the unemployment rate increasing slightly above expectations at 4%. In contrast, nonfarm payroll employment increased to 272K, 50K higher than the monthly average. Average monthly earnings have also inched up from April’s reading, increasing by 0.4%. As seen, the delicate balance between inflation control and economic growth remains uncertain, which would definitely be reflected in the Federal Reserve policy decisions. Thus, crypto will remain sensitive to the different interpretations of macro data.

Specifically, volatility will be expected this week in anticipation of the Federal Open Market Committee statement scheduled to shed some light on the U.S. monetary policy on June 12. However, more macro data is coming out later in the week. As shown in the calendar at the end of this newsletter, we’ll know more about changes in wholesale prices on Thursday and conclude the week with the University of Michigan survey results around consumer sentiment, which should give a more complete picture of where the economy stands.

Moreover, the higher-for-longer approach is straining the banking sector in the U.S., with 63 banks declared to be sitting on $517B in unrealized losses, increasing by $39B in the first quarter. Higher unrealized losses on residential mortgage-backed securities, resulting from higher mortgage rates in the first quarter, drove the overall increase. This is the ninth straight quarter of unusually high unrealized losses since 2022, when the Federal Reserve began raising interest rates.

How will this developing crisis affect BTC? Bitcoin usually stood strong amid banking crises, acting as a hedge against counterparty failure over the past few years. That was evident in March 2023, when Bitcoin jumped by 30% after the world experienced the most significant banking stress since 2008. Lack of transparency, mismanagement, and vulnerability towards a single point of failure led to the collapse of hundreds of banks between 2007 and 2012. These factors led to what is now known as the Great Recession, inspiring the creation of Bitcoin in the process. The network’s disciplined monetary policy, combined with its immutable nature and decentralization, became the antithesis of the failures of traditional finance.

On another but rather relevant note, global liquidity has experienced an uptick in the past month, reaching an all-time high of $94T, as shown in Figure 1. As we trace the two lines, we can deduce that Bitcoin is a big profiteer of the expanding global liquidity. Almost $3T has been added since Bitcoin’s all-time high of $69K in 2021. If the banking crisis persists in the U.S. and spreads worldwide, like last year, central banks will have to step in to make their banks whole, which will translate into the growth of their balance sheets even more. Higher liquidity reduces perceived uncertainty, encouraging investors to increase their risk-taking in assets like equities and crypto.

Figure 1 – Bitcoin’s Performance Against Global Liquidity

Source: IntoTheBlock

BTC’s Rising Accumulation Meets a Growing Delta-Neutral Trading Strategy

Last week, the Bitcoin ETF market sustained its recent momentum, mostly driven by the shifting sentiment around the global economy’s battle against inflation, as discussed in the previous section. This was symbolized by the ECB and Bank of Canada’s move to cut rates, which led Bitcoin to hit $72K while its open interest reached an all-time high of $32.02B. However, this was shortly met with a cascade of liquidations (~$400M) as the excitement was countered by the jobs report, which gave a troubling signal of the FED’s progress on taming inflation, leading the entire crypto market to drop by 4%.

That said, U.S. spot ETFs accumulated nearly 25,729 BTC over the last week, equivalent to eight weeks’ worth of new BTC supply entering the market from block rewards. Notably, the impressive recent inflows led to recording the second strongest day of inflows since late March, with more than 12K BTC absorbed via ETFs on June 4. Overall, ETFs now hold close to 5% of Bitcoin’s total supply while making up roughly 60% of Gold ETFs assets under management in the U.S. As we’ve emphasized over the past months, the impact of ETFs on the supply and demand dynamics of the BTC market shouldn’t be ignored. They continue to lay the groundwork for a supply shock that could occur in the medium to long term, especially as BTC on exchanges continues to reach the lowest point in over six years. Similarly, Bitcoin’s accumulation addresses (wallets that have received more than two transactions and have never spent their funds) saw an uptick in the last few weeks, as shown in Figure 2. This echoes our belief that long-term believers are unfazed by their short-term volatility and believe that Bitcoin still has more room to grow.

Figure 2: Total Number of Bitcoin Accumulation Addresses

Source: Glassnode

However, one notable trend to monitor though is the emergence of a cash-and-carry trade, as depicted in Figure 3. This strategy involves investors purchasing Bitcoin on the spot market through ETFs, while simultaneously shorting it on the CME Group exchange to capitalize on the arbitrage opportunity. This phenomenon helps rationalize why the buying pressure from ETFs was being offset by the shorting activity on the futures market. In that sense, it provides a more comprehensive understanding of the surge in Bitcoin’s open interest while potentially explaining why BTC wasn’t able to break through its major resistance at $72K.

Figure 3: The Net Positions of Different Investors on CME Exchange

Source: TheBlock

Exciting Future for Bitcoin’s Scaling Potential

Moving on, Bitcoin’s fundamentals received a significant boost last week. Starknet, the developer of one of Ethereum’s leading scaling solutions, announced its plans to expand to Bitcoin. The company aims to integrate its Zero-Knowledge technology, which powers its Layer 2 platform, to scale Bitcoin without requiring any hard forks. According to Starknet’s founder, the solution will be designed to allow applications to settle transactions on both Bitcoin and Ethereum simultaneously, enhancing Bitcoin’s competitiveness as a settlement platform for a broader landscape of transactions. That said, the key to making this integration a reality lies in the potential soft fork upgrade known as OP_CAT, which could unlock new possibilities for Bitcoin’s scripting language.

For context, OP_CAT is a decade-old script from the Satoshi era that enabled a more feature-rich programming language that paves the path for smart contracts on top of Bitcoin. However, Satoshi removed it as it was feared that it could introduce more security risks into the network, which we’ll break down later. Nevertheless, the function is now making a resurgence as certain segments of the Bitcoin community are looking for different ways to scale the network. This is inspired by the innovation spurred by Ordinals last year, which was enabled on the back of the 2021 soft fork upgrade called the Taproot upgrade.

In line with this, reintroducing OP_CAT could significantly benefit Bitcoin. It can simplify the creation and management of assets’ metadata, thereby laying the groundwork for asset tokenization. It can also enable secure vaults to safeguard against unauthorized access to users’ wallets through advanced multi-signature setups. Additionally, OP_CAT can support escrow wallets, which is crucial for financial use cases that involve locking BTC in a smart contract for yield-generation purposes or using it as collateral for money markets. Lastly, OP_CAT will play a pivotal role in enabling expressive smart contracts, such as trustless bridges, essential for the emergence of Layer 2 solutions, which Starknet aims to capitalize on replicating Ethereum’s scaling success on Bitcoin.

On the other hand, the concerns that led Satoshi to avoid OP_CAT remain pertinent today. The reintroduction of this function could create large scripts that consume significant resources, potentially leading to vulnerabilities such as Denial of Service (DOS) attacks that could cripple Bitcoin’s usage. DOS involves flooding and overwhelming a system with a massive number of requests and messages to bring it down to a halt and make it impossible to process transactions. The function could also introduce unforeseen security threats that weren’t relevant a decade ago, while it could result in a hard fork if certain node operators don’t support the upgrade.

Thus, given the network’s value proposition as the oldest and most secure blockchain, the trade-off between modifying the network’s codebase to add more features, which increases its complexity, versus leveraging external solutions that transform the network’s utilization is contentious. This explains why the functionality has been hotly debated for years but has never been implemented. Nevertheless, it is noteworthy that OP_CAT was formally designated as BIP420 in April, leaving the decision to implement the upgrade to the community for consideration and debate.

In conclusion, the emergence of various scaling solutions for Bitcoin is a significant development. This includes Stacks’ approach utilizing sidechain technology, BitVM enabling rollups similar to Ethereum’s Arbitrum and Optimism, Ordinals and Runes creating unique digital assets, and now the potential of OP_CAT. The diversity of these scaling methods is essential for fostering a robust and resilient ecosystem, as it ensures that Bitcoin is not limited to a single approach and can continue innovating if one solution becomes obsolete.

This is crucial because miners need a supplementary source of income to mitigate the decline in revenue resulting from block issuance and ensure the long-term sustainability of the network as the newly mined BTC supply continues to decrease. Similarly, the economic impact of Ordinals, BRC20, and Runes can’t be understated, as they play a sizable role in Bitcoin’s on-chain activity. For context, miners were able to generate close to 11K BTC, equating to $750M, in fees from processing transactions related to all three aforementioned primitives over the last year, as seen below in Figure 4. This underscores the necessity for scaling solutions to offset the diminishing revenue from Bitcoin’s decreasing block issuance by allowing an on-chain economy to emerge on the largest crypto network by market capitalization.

Figure 4: Revenue Generated from Bitcoin’s Ordinals, BRC20, Runes

Source: CryptoKoryo on Dune Analytics

Ethereum: The Future of Finance and the Internet Itself

The 12th issue of our State of Crypto is out! What’s Inside?
• An introduction to the Ethereum economy: ETH supply, smart contracts, and gas fees.

• A map of the Ethereum ecosystem of scalability solutions and decentralized applications.

• An explainer of Ethereum’s Staking and Re-Staking primitives and their associated risks.

• Our signature Ethereum valuation methodologies

You can download the report here.

This Week’s Calendar

Source: Forex Factory, 21Shares

Research Newsletter

Each week the 21Shares Research team will publish our data-driven insights into the crypto asset world through this newsletter. Please direct any comments, questions, and words of feedback to research@21shares.com

Disclaimer

The information provided does not constitute a prospectus or other offering material and does not contain or constitute an offer to sell or a solicitation of any offer to buy securities in any jurisdiction. Some of the information published herein may contain forward-looking statements. Readers are cautioned that any such forward-looking statements are not guarantees of future performance and involve risks and uncertainties and that actual results may differ materially from those in the forward-looking statements as a result of various factors. The information contained herein may not be considered as economic, legal, tax or other advice and users are cautioned to base investment decisions or other decisions solely on the content hereof.

Fortsätt läsa

Nyheter

WMGT ETF för den som vill vara med på de senaste megatrenderna

Publicerad

den

WisdomTree Megatrends UCITS ETF USD (WMGT ETF) med ISIN IE0000902GT6 försöker spåra WisdomTree Global Megatrends Equity-index. WisdomTree Global Megatrends Equity-index spårar företag över hela världen som är involverade i globala megatrender (sociala, demografiska, tekniska, ekologiska eller geologiska förändringar). Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

WisdomTree Megatrends UCITS ETF USD (WMGT ETF) med ISIN IE0000902GT6 försöker spåra WisdomTree Global Megatrends Equity-index. WisdomTree Global Megatrends Equity-index spårar företag över hela världen som är involverade i globala megatrender (sociala, demografiska, tekniska, ekologiska eller geologiska förändringar). Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,50 % p.a. WisdomTree Megatrends UCITS ETF USD är den enda ETF som följer WisdomTree Global Megatrends Equity-index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

Denna ETF lanserades den 5 december 2023 och har sin hemvist i Irland.

Varför investera?

Strategin utnyttjar den långsiktiga tillväxtpotentialen hos megatrender och tillhörande teman från sociala, demografiska, tekniska, miljömässiga eller geopolitiska förändringar.

Strategisk och taktisk allokering mellan teman för att anpassa sig till nuvarande marknadsmiljöer med hög diversifieringspotential och dra nytta av strukturell medvind.

Fokuserad exponering mot globala företag med en utvald korg av investeringsteman, som uppfyller WisdomTrees ESG-kriterier (miljö, social och styrning).

Undersökningen för urvalet av företag i indexet och, därefter, fonden, utförs av experter inom det relevanta tematiska området, vilket säkerställer att portföljen förblir fokuserad och relevant för den designade tematiska exponeringen.

ETFeen är fysiskt uppbackad och UCITS-kompatibel.

Potentiella risker

Även om indexet skapades för att välja företag med en relativt högre exponering för de relevanta teman, finns det ingen garanti för att detta mål kommer att uppnås.

En investering i aktier kan uppleva hög volatilitet och bör betraktas som en långsiktig investering.

Högre tillväxtföretag som de som spelar en roll i megatrender tenderar att handla till högre värderingar. Investeraren bör överväga risken som följer med högre värderingar som en del av alla investeringsbeslut.

Investeringsrisken kan vara koncentrerad till specifika sektorer, länder, företag eller valutor.

Denna lista täcker inte alla risker; ytterligare risker beskrivs i KIID och prospekt.

Handla WMGT ETF

WisdomTree Megatrends UCITS ETF USD (WMGT ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXWMGG
London Stock ExchangeUSDWMGT
XETRAEURWMGT

Största innehav

NamnKortnamnLandVikt %
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd2330 TTTW2.46%
Cleanspark IncCLSK USUS2.43%
Nvidia CorpNVDA UQUS2.34%
Broadcom IncAVGO USUS2.11%
Coinbase Global Inc -Class ACOIN USUS1.98%
Riot Blockchain IncRIOT USUS1.60%
Bitfarms Ltd/CanadaBITF USCA1.54%
Advanced Micro DevicesAMD USUS1.50%
ASML Holding NVASML NANL1.48%
Elastic NvESTC USUS1.43%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

0GZB ETC spårar kopparpriset och hedgas i euro

Publicerad

den

BNPP RICI Enhanced Kupfer (ER) EUR Hedge ETC (0GZB ETC) med ISIN DE000PZ9REC4, försöker följa RICI Enhanced Copper (EUR Hedged) index. RICI Enhanced Copper (EUR Hedged)-index spårar priset på terminskontrakt på koppar. Valutasäkrad till euro (EUR).

BNPP RICI Enhanced Kupfer (ER) EUR Hedge ETC (0GZB ETC) med ISIN DE000PZ9REC4, försöker följa RICI Enhanced Copper (EUR Hedged) index. RICI Enhanced Copper (EUR Hedged)-index spårar priset på terminskontraktkoppar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Denna ETCs TER (total cost ratio) uppgår till 1,20 % p.a. BNPP RICI Enhanced Kupfer (ER) EUR Hedge ETC är den enda ETC som följer RICI Enhanced Copper (EUR Hedged)-index. Denna ETC replikerar det underliggande indexets prestanda syntetiskt med en swap.

BNPP RICI Enhanced Kupfer (ER) EUR Hedge ETC är en mycket liten ETC med 1 miljon euro tillgångar under förvaltning. Denna ETC lanserades den 7 augusti 2019 och har sin hemvist i Nederländerna.

Information

ISINDE000PZ9REC4
Securities identification number (German WKN)PZ9REC
Bloomberg0GZB GY
Reuters0GZB.DE
TypeETC
CurrencyEUR
Currency hedgedYes, EUR Hedge
Roll optimizedYes
LeveragedNo
Physical deliveryNo
Total Return Yes
ExchangeFrankfurt Stock Exchange (Regulated Market – Xetra®), Stuttgart Stock Exchange
Trading periods08:15 am – 20:00 pm
Maturityopen end

Handla 0GZB ETC

BNPP RICI Enhanced Kupfer (ER) EUR Hedge ETC (0GZB ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEUR0GZB

Fortsätt läsa

Populära