Följ oss

Nyheter

Oljepriset kan återhämta sig när fyndjägarna tittar på en översåld marknad

Publicerad

den

Oljepriset kan återhämta sig när fyndjägarna tittar på en översåld marknad

Råoljepriset dök efter att det amerikanska-riktmärket nådde en 18 månaders botten då aktörer tittade tillbaka på en eventuellt översåld marknad. Råvaran hamnade också i fokus på det allmänna riskavståndet på marknaden eftersom amerikanska regeringens avstängning, stigande räntor och handelskriget mellan USA och Kina skakar marknaderna och förvärrade bekymmer över den globala tillväxten.

Översåld oljemarknad

”Jag tror att det finns en liten överdrivning till nackdelen i samband med den globala marknadsrisken”, berättade Olivier Jakob, analytiker hos Petromatrix, för Reuters. Jakob hävdade att utsikterna inte är så svaga som många kan tro eftersom OPEC, organisationen av oljeporterande länder har avslöjat sin avsikt att stärka marknaden jämfört med 2016-försäljningen på ett stigande global utbud.

OPEC och dess allierade som Ryssland har kommit till ett beslut att sänka produktionen år 2019 och vända sig därmed mot sitt beslut i juni att pumpa ut mer olja. Koncernen planerar att sänka den dagliga produktionen med 1,2 miljoner fat nästa år.

”De senaste dagarna med säljtrycket på råvarumarknaden har känt mindre fundamentalt drivna och mer en funktion av den totala marknadsmältningen som ökad volatilitet i aktiemarknaden och växande makrohänsyn har vägt flera tillgångsklasser” säger analytiker hos Tudor Pickering Holt & Co. sade i analys. ”OPEC + nedskärningar under första kvartalet bör flytta marknadsbalansen till underleverantörer, och om den amerikanska uppströms sektorn sänker kapitalet som investerare hoppas, bör varan i slutändan börja hitta stöd under det nya året, eftersom amerikanska tillväxtfrukter minskas.”

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.