Nyheter

Ökande rop efter räntepaus i USA

Publicerad

den

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) och HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (T3KE) grundare Anthony Ginsberg besöker Proactive London-studion för att prata om ökade krav på en räntepaus i USA, utvecklingen inom teknikvärlden och prestandan hos hans teknikexponerade ETFer.

Ginsburg framhåller att hans Tech Megatrend ETF täcker åtta underteman och hade bra resultat under det första halvåret, följt av en liten nedgång på senare tid. Han betonar att de har ett balanserat tillvägagångssätt, med likaviktade innehav och ombalanserade var sjätte månad, till skillnad från andra starkt USA-fokuserade teknikindex.

Han påpekade också konvergensen av tekniska teman, som AI och spel, som suddar ut gränserna mellan sektorer. På frågan om nivån på USA:s exponering i sina ETFer förklarar Ginsburg att vissa tekniska sektorer som robotteknik och elfordon har ett starkt ledarskap utanför USA, särskilt i Asien, vilket gör det klokt att ta en global strategi.

När det gäller framtida räntor och potentiella vägar framåt för den amerikanska centralbanken, uttrycker Ginsburg optimism, vilket tyder på att en paus eller långsammare räntehöjningar kan gynna teknikaktier. Han noterar att tekniska ETFer för närvarande handlas till relativt låga pris/intjäningsförhållanden, vilket gör dem attraktiva investeringar för de kommande månaderna.

Sammanfattningsvis är Anthony Ginsburg fortfarande positiv till techsektorns framtidsutsikter, och betonar vikten av en diversifierad och balanserad strategi för investeringar.

Handla T3KE ETF

HANetf HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (T3KE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version