Följ oss

Nyheter

Nya ETFer på Nasdaq Stockholm

Publicerad

den

Fem frågor till Erik Rotander, nordisk chef för passiva investeringar på Deutsche AWM angående Deutsches nya ETFer på Nasdaq Stockholm.

Fem frågor till Erik Rotander, nordisk chef för passiva investeringar på Deutsche AWM angående Deutsches nya ETFer på Nasdaq Stockholm.

Nya ETFer på Nasdaq Stockholm

Nya ETFer på Nasdaq Stockholm Deutsche Asset & Wealth Management har precis listat nya ETFer på Nasdaq Stockholm, berätta vad det är ni har listat

Vi har listat 4 nya ETF:er med exponering mot:

Inom kort kommer vi också lista 3 nya ETF:er med exponering mot:

  • Globala aktier
  • Nordamerikanska aktier med hög utdelning
  • Amerikanska småbolag

De nya ETFerna har bland annat europeiska Small Cap aktier och högutdelande bolag som underliggande tillgångar, hur kommer det sig att ni valt just dessa inriktningar?

Förandringen i utbudet är ett resultat av ingående diskussioner med våra klienter i Sverige och vad vi sett efterfrågas på andra marknader. Vi har redan en ETF med europeiska aktier som underliggande och europeiska småbolag och europeiska aktier med hög direktavkastning är naturliga komplement till denna. På så satt kan investerare få tillgång till olika kategorier av europeiska bolag utöver det traditionella alternativet via sin lokala börs.

Aktier med hög utdelning kan också vara extra intressanta mot bakgrund av det allmänt laga räntelaget.

Efter förändringarna av era ETF-listningar har ni över 20 stycken ETFer listade på Nasdaq Stockholm, hur ser ni på den svenska ETF-marknaden?

Vi är positiva till den svenska ETF marknaden. Vi listade ETF:er på Stockholmsborsen första gången 2010 och är det fondbolag med flest ETF:er listade där. Detta visar att vi ar långsiktiga och har ett starkt engagemang i den lokala marknaden. Något som vara klienter och lokala partners särskilt uppskattar.

Vad tycker du är de stora fördelarna med att handla börshandlade fonder jämfört med vanliga fonder?

ETF:er är transparenta och kostnadseffektiva investeringsprodukter. På Stockholmsborsen erbjuder vi nu t.ex ETF:er på Eurostoxx 50, DAX och MSCI World till marknadens lägsta förvaltningsarvoden.

En annan fördel är att du handlar i realtid som en aktie och på så sätt vet vilket pris du får direkt.

Hur ser ni på framtiden för ETFer?

Vi ser positivt på framtiden. ETF-marknaden visar start tillväxt år efter år och vi tror att det kommer att fortsatta. Vi ser fram emot att vara aktiva på den svenska marknaden i framtiden.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.