Följ oss

Nyheter

NGE ETF för aktier i Nigeria

Publicerad

den

lobal X MSCI Nigeria ETF (NGE ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index på cirka 20 av de största och mest likvida företag som har sitt huvudkontor eller är noterade i Nigeria och som utför större delen av sin verksamhet i Nigeria.

Global X MSCI Nigeria ETF (NGE ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index på cirka 20 av de största och mest likvida företag som har sitt huvudkontor eller är noterade i Nigeria och som utför större delen av sin verksamhet i Nigeria. Global X MSCI Nigeria ETF (NGE ETF) som är noterad på NYSEArca är en utdelande ETF. Den årliga förvaltningskostnaden ligger på 0,89 procent per år.

Global X MSCI Nigeria ETF (NGE ETF) är den första ETF som riktar sig till Afrikas största ekonomi. Kvalificerade företag inkluderar de som är klassificerade i Nigeria i enlighet med MSCI Global Investable Market Index Methodology. Dessutom är företag som är listade, har sitt huvudkontor och utför de flesta av sina verksamheter i Nigeria också berättigade till indexregistrering.

Fonden är en koncentrerad portfölj som har för avsikt att inneha minst 20 beståndsdelar som är marknadsvärderade. För att uppfylla diversifieringskraven begränsas innehavet till 25% vikt och den sammanlagda vikten av värdepapper med över 5% tilldelning begränsas till 50% av portföljens vikt. Indexbalansering sker kvartalsvis. Före den 14 augusti 2014 spårade fonden Solactive Nigeria Index.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att ge investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för MSCI All Nigeria Select 25/50 Index. Fonden kommer att investera minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och i amerikanska depåbevis (”ADR”) och globala depåbevis (”GDR”) baserat på värdepapper i det underliggande indexet. Det underliggande indexet är utformat för att representera prestandan för det breda Nigeria -universumet, samtidigt som det inkluderar ett minsta antal beståndsdelar. Fonden är icke-diversifierad.

Handla NGE ETF

Global X MSCI Nigeria ETF (NGE ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EPOL. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Global X MSCI Nigeria ETF (NGE ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

Vikt (%)KortnamnNamn
15.14DANGCEM NLDANGOTE CEMENT PLC
9.90NESTLE NLNESTLE NIGERIA PLC
9.81GTCO NLGUARANTY TRUST H
8.06ZENITHBA NLZENITH BANK PLC
7.01Kassa
4.91MTNN NLMTN NIGERIA COMM
4.39FBNH NLFBN HOLDINGS PLC
4.33STANBIC NLSTANBIC IBTC HOLDINGS PLC
3.88FLOURMIL NLFLOUR MILLS NIGERIA PLC
3.86NB NLNIGERIAN BREWERIES PLC

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.