Nyheter

Nashville Area ETF stänger ned

Publicerad

den

LocalShares Nashville Area ETF lyckades aldrig attrahera tillräckligt med kapital, och därför har emittenten bestämt att Nashville Area ETF avvecklas. Förvaltarna för LocalShares Nashville Area ETF har börjat avveckla den hyperfokuserade investeringsfonden fyra och ett halvt år efter att ha lanserat den med mål som den aldrig kom nära att nå.

Styrelseledamöter i LocalShares, som förvärvades förra månaden av det New York-baserade moderbolaget Worth, röstade tidigare denna månad för att avveckla den börshandlade fondens verksamhet. Fondens resultat underpresterade också den bredare marknaden efter en snabb start: dess årliga avkastning sedan lanseringen sommaren 2013 har varit rätt på 5 procent, mindre än hälften av vad Standard & Poor’s 500-index presterat under samma tid.

Under fredagen hade denna ETF bara 7,3 miljoner USD i nettotillgångar, en nedgång från ungefär 14 miljoner dollar när den var högst och upp bara något från de cirka 6 miljoner USD i tillgångar den samlade mycket tidigt i sitt liv. Dessa siffror är långt ifrån de mer än 50 miljoner USD som ETF:er som vanligtvis behöver för att närma sig lönsamhet.

LocalShares Nashville Area ETF handlas fram till 9 februari 2018 och likvidationsprocessen förväntas slutföras en vecka senare.

Den första ETFen som fokuserade på en specifik stad

Övergången till att avveckla ETF – den första som fokuserar på företag baserade i ett specifikt statsområde – kommer en månad efter att The Worth Group köpte LocalShares och bytt namn till AuthEX som en del av en plan för att bygga ut sin produktportfölj och tjänster fokuserade på excellens och innovation i städer.

LocalShares president Margaret Dolan sa att hon och andra AuthEX-chefer fortfarande går igenom planeringsprocessen för precis hur det kommer att se ut. LocalShares har utvecklat 30 index som spårar offentliga företag baserade i specifika städer och Dolan ser potential att organisera fler evenemang som Invested Nashville, som kommer att återvända i år.

”Dessa index är så kraftfulla när det gäller vad de kan visa” om hur städernas börsnoterade företag driver tillväxten i sina lokala ekonomier och hur de jämförs med andra städer, säger Dolan. Förutom evenemangsverksamheten är en potentiell väg som undersöks marknadsföring av index till och genom handelskammare och ECD-organisationer.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version