Nyheter

När blir nätet grönt och hur mycket lagring kommer det att kräva?

Publicerad

den

iClima Earths Gabriela Herculano pratar med Proactive London om debatten om huruvida det amerikanska energisystemet (eller vilket land som helst) bör vara 100% förnybar energi. När blir nätet grönt och hur mycket lagring kommer det att kräva?

Som hon förklarar är problemet intermittency, ”eftersom solen inte skiner och vinden inte blåser hela tiden”.

Gabriela Herculano sammanfattar två av de ledande synpunkterna på denna väg mot ett grönt nät i USA. På ena sidan finns ledaren och pedagogen Tony Sebas djärva förutsägelser, publicerade i oktober 2020, att det amerikanska nätet kan bli 100% förnybart och rent lagringsutrymme baserat på 2030.

Å andra sidan ligger slutsatserna från det amerikanska energidepartementets nyligen publicerade Solar Future Studies, producerade av kontoret för energieffektivitet och förnyelsebar energi.

Handla ECLM ETF

HANetf iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF (ECLM ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla DGEN ETF

HANetf iClima Distributed Renewable Energy UCITS ETF (DGEN ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version