Nyheter

MVEW ETF köper lågvolatila aktier från hela världen

Publicerad

den

iShares Edge MSCI World Minimum Volatility ESG UCITS ETF (Acc) (MVEW ETF) investerar i aktier med fokus Låg volatilitet/riskvikt, värld. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares Edge MSCI World Minimum Volatility ESG UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 414 miljoner GBP under förvaltning. MVEW ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför MVEW?

  1. Få tillgång till resultatet för en underuppsättning av aktierelaterade värdepapper från utvecklade marknader med en lägsta volatilitetsprofil och som uppvisar en MSCI-vägd genomsnittlig branschjusterad ESG-poängförbättring.
  2. Utesluter företag baserat på deras engagemang i följande affärsområden/aktiviteter (eller relaterade aktiviteter): kontroversiella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, oljesand och termiskt kol, samt utesluter emittenter baserat på ESG-principer.
  3. Syftar till att välja företag med den lägsta volatiliteten i avkastningen, med förbehåll för vissa riskdiversifieringsbegränsningar, koldioxidreduktionsexponering och vägda genomsnittliga branschjusterade ESG-poängförbättringsbegränsningar.

Investeringsmål

Andelsklassen är en andelsklass i en fond som syftar till att uppnå avkastning på din investering, genom en kombination av kapitaltillväxt och inkomst på fondens tillgångar, vilket återspeglar avkastningen från MSCI World Minimum Volatility ESG Reduced Carbon Target Index, Fondens jämförelseindex (Index). Andelsklassen, via fonden, förvaltas passivt och investerar i aktier (t.ex. aktier) som, så långt det är möjligt och praktiskt möjligt, utgör indexet.

Investeringsstrategi

MSCI World Minimum Volatility ESG Reduced Carbon Target-index spårar aktier från utvecklade länder över hela världen som är valda enligt låg volatilitet och ESG-kriterier (miljö, social och företagsstyrning). Moderindexet är MSCI World-indexet.

Handla MVEW ETF

iShares Edge MSCI World Minimum Volatility ESG UCITS ETF (Acc) (MVEW ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURMVEW
Euronext AmsterdamUSDMVEW
London Stock ExchangeGBPMVEW
SIX Swiss ExchangeCHFMVEW
XETRAEURMVEW

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
USDUSD CASHCash and/or Derivatives2.31USD
VRTXVERTEX PHARMACEUTICALS INCHealth Care1.66US92532F1003USD
VZVERIZON COMMUNICATIONS INCCommunication1.61US92343V1044USD
PEPPEPSICO INCConsumer Staples1.56US7134481081USD
GILDGILEAD SCIENCES INCHealth Care1.51US3755581036USD
CSCOCISCO SYSTEMS INCInformation Technology1.50US17275R1023USD
9433KDDI CORPCommunication1.45JP3496400007JPY
MMCMARSH & MCLENNAN INCFinancials1.43US5717481023USD
ROGROCHE HOLDING PAR AGHealth Care1.42CH0012032048CHF
NOVO BNOVO NORDISK CLASS BHealth Care1.37DK0060534915DKK

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version