Nyheter

MINT ETF dollardenominerade penningmarknadsinstrument

Publicerad

den

PIMCO US Dollar Short Maturity UCITS ETF Dist (MINT ETF) investerar i penningmarknadsinstrument och i mycket kortfristiga statsobligationer utan durationsrisk. ETF har en valutaexponering i USD.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). PIMCO US Dollar Short Maturity UCITS ETF Dist är en mycket stor ETF med tillgångar på 2 577 miljoner GBP under förvaltning. MINT ETF är äldre än 5 år och har sitt säte i Irland.

Fondöversikt

Syftar till att ge kapitalbevarande, likviditet och attraktiv avkastning

Fonden är utformad för att ge kunderna kapitalbevarande, likviditet och starkare avkastningspotential jämfört med traditionella kontantinvesteringar, i utbyte mot en blygsam riskökning.

Lägre potentiell volatilitet

Fondens mål är att tillhandahålla diversifiering och reducering av nedåtrisker på volatila marknader, med liten exponering för ränterisk.

Aktivt drivs av ett kraftpaket

Fonden erbjuder tillgång till PIMCOs veteranlikviditetshanteringsteam, samt en omfattande kreditundersökningsprocess för att hämta vad som anses vara de mest attraktiva värdepapperen.

Jämförelseindex

ICE BofAML 3-månaders statsskuldväxelindex GBP Hedged

ICE BofAML US 3-Month Treasury Bill Index GBP Hedged består av en enstaka emission köpt i början av månaden och som hålls under en hel månad. I slutet av månaden säljs emissionen och rullas in i en nyvald emission.

Den emission som väljs vid varje ombalansering i slutet av månaden är den utestående statsskuldväxeln som förfaller närmast, men inte längre än, tre månader från ombalanseringsdatumet. För att kvalificera sig för urval måste en emission ha avvecklats på eller före månadens ombalanseringsdatum.

Även om indexet ofta kommer att hålla statsskuldväxeln som utfärdats vid den senaste 3-månadersauktionen, är det också möjligt att välja en erfaren 6-månadersväxel. Det är inte möjligt att investera direkt i ett oförvaltat index.

Handla MINT ETF

PIMCO US Dollar Short Maturity UCITS ETF Dist (MINT ETF) är en europeisk börshandlad råvara som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURMINT
London Stock ExchangeUSDMINT
SIX Swiss ExchangeUSDMINT

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version