Nyheter

Midstream fond når 50 miljoner dollar i förvaltad volym

Publicerad

den

HANetf, Europas första och enda oberoende UCITS ETF och ETC-plattform, och ledande leverantör av ETP:er för digitala tillgångar, är glada att kunna meddela att deras midstream fond Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP) har nått 54,87 miljoner USD under förvaltning (AUM) efter sammanslagningen med L&G US Energy Infrastructure MLP UCITS ETF.

Sammanslagningen hjälper till att konsolidera ETF-utbudet för midstream energy ETF för europeiska investerare, samtidigt som de kombinerade fondernas skala ökar.

JMLP, som lanserades i juli 2020, tillhandahåller exponering mot medelstora energiföretag som är involverade i bearbetning, transport och lagring av olja, naturgas och naturgasvätskor – på både den amerikanska och kanadensiska marknaden. Den följer Alerian Midstream Energy Dividend Index. I slutet av september var JMLP:s indexutdelningsavkastning cirka 7,65 %.

Midstream energisektorn är avgiftsbaserad, vilket innebär att kassaflöden är mindre känsliga för volatilitet i råvarupriser jämfört med andra energisektorer, såsom olje- och gasproducenter. Detta gör det möjligt för JMLP att vara ett defensivt spel i perioder med hög inflation och volatilitet i råvarupriser.

Dessutom betalar MLPs ingen skatter på enhetsnivå och kan därför betala ut mer av sina kassaflöden till investerare som utdelningar. Midstream-företag är volymdrivna företag som kan dra nytta av den växande amerikanska och kanadensiska energiproduktionen – och ökande efterfrågan nationellt och internationellt.

Sedan energikrisen, förvärrad av Rysslands invasion av Ukraina och en efterföljande ovilja (eller oförmåga) att förlita sig på rysk olja och gas, har amerikanska och kanadensiska företag varit tvungna att öka. Den europeiska efterfrågan på flytande naturgas (LNG) har ökat under de senaste 12 månaderna, och Europa blir den primära destinationen för amerikansk LNG-export 2022 (med 64 %).

JMLP har en USA-noterad systerfond, Alerian MLP ETF (AMLP) med över $7,07 miljarder AUM. HANetfs white-label-tjänst gör det möjligt för amerikanska investerare att snabbt och effektivt ta sina produkter till Europa som irländskt hemvist UCITS-ETF. JMLP är ett sådant exempel på detta, och HANetf har tagit över 10 USA-noterade ETF:er till den europeiska marknaden.

Hector McNeil, medgrundare och co-VD för HANetf kommenterar: ”Vi är glada över att se JMLP nå strax under 55 miljoner USD AUM efter sammanslagningen av XMLP till det. Affären kan visa sig vara en föregångare till liknande och större sammanslagningar för HANetf i framtiden, inklusive sammanslagning av hela plattformar med våra egna. Sammanslagningen underlättas på grund av HANetfs unika position att kunna tillhandahålla tjänster till kapitalförvaltare som vill komma in på ETF-marknaden kostnadseffektivt och effektivt och även till befintliga emittenter som letar efter innovativa lösningar som denna fusion.

”JMLP är extremt lägligt med tanke på den pågående energikrisen och inflationen – för investerare som letar efter ett defensivt spel mot stigande kurser erbjuder JMLP en stark lösning.”

Handla JMLP ETF

HANetf Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version