Följ oss

Nyheter

METV ETF spårar företag från hela världen som har affärsverksamhet i metaverse

Publicerad

den

Roundhill Ball Metaverse UCITS ETF (METV ETF) investerar i aktier med fokus Metaverse, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Roundhill Ball Metaverse UCITS ETF (METV ETF) investerar i aktier med fokus Metaverse, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,59 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). METV ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Roundhill Ball Metaverse ETF (”METV ETF”) är utformad för att erbjuda investerare exponering mot Metaverse genom att tillhandahålla investeringsresultat som, före avgifter och kostnader, nära motsvarar resultatet för Ball Metaverse Index (”METV Index”).

”Metaversen” kan definieras som en efterföljare till det nuvarande internet som kommer att vara interoperabelt, beständigt, synkront, öppet för obegränsade deltagare med en fullt fungerande ekonomi och en upplevelse som spänner över den virtuella och ”verkliga” världen.

Ball Metaverse Index är det första indexet globalt utformat för att spåra prestanda för Metaverse. Indexet består av en portfölj med nivåer av globalt noterade företag som är aktivt involverade i Metaverse. Denna klassificering inkluderar:

Compute: företag som möjliggör och tillhandahåller datorkraft för att stödja Metaverse

Nätverk: företag som tillhandahåller realtidsanslutningar, hög bandbredd och datatjänster till konsumenter

Virtuella plattformar: företag som utvecklar och driver uppslukande digitala och ofta tredimensionella simuleringar, miljöer och världar där användare och företag kan utforska, skapa, umgås och delta i en mängd olika upplevelser.

Interchange Standards: företag som bygger verktyg, protokoll, format, tjänster och motorer som fungerar som faktiska eller de facto standarder för interoperabilitet, och som möjliggör skapandet, driften och pågående förbättringarna av Metaverse.

Betalningar: Stöd för digitala betalningsprocesser och operationer, som inkluderar fiat-påramper till renodlade digitala valutor och finansiella tjänster.

Innehåll, tillgångar och identitetstjänster: Design/skapande, försäljning, återförsäljning, lagring, säkert skydd och ekonomisk hantering av digitala tillgångar, såsom virtuella varor och valutor, kopplade till användardata och identitet.

Hårdvara: Försäljning och support av fysisk teknik och enheter som används för att komma åt, interagera med eller utveckla Metaverse.

METV kan tillhandahålla exponering för

  • Företag som utvecklar infrastruktur som är väsentlig för Metaverse som Cloudflare och Nvidia.
  • Spelmotorer som ansvarar för skapandet av virtuella världar inklusive Unity och Roblox.
  • Pionjärer inom innehåll, handel och socialt för Metaverse, som Tencent, Sea och Snap.

Sektorhöjdpunkter

ARK Research uppskattar att intäkter från virtuella världar kan närma sig 400 miljarder dollar till 2025 (motsvarar Ball Metaverse Virtual Platform och Content-kategorier).

Bloomberg Intelligence tror att marknadsmöjligheten för Metaverse kan nå 800 miljarder dollar till 2024 (exkluderar kategorierna Ball Metaverse Hardware, Networking, Compute och Payments).

Handla METV ETF

Roundhill Ball Metaverse UCITS ETF (METV ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Observera att det finns en amerikansk version av samma ETF också.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURMETV

Största innehav

InnehavVikt %
NVIDIA CORP9.18%
MICROSOFT CORP7.92%
FACEBOOK CLASS A INC6.73%
UNITY SOFTWARE INC5.54%
SNAP INC CLASS A5.42%
ROBLOX CORP CLASS A4.82%
APPLE INC4.63%
TAIWAN SEMICONDUCTOR MANUFACTURING4.50%
AMAZON COM INC4.37%
QUALCOMM INC4.19%
AUTODESK INC3.90%
ADVANCED MICRO DEVICES INC3.10%
SEA LTD ADR3.08%
TAKE TWO INTERACTIVE SOFTWARE INC2.88%
SAMSUNG ELECTRONICS LTD2.23%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.