Följ oss

Nyheter

METV ETF spårar företag från hela världen som har affärsverksamhet i metaverse

Publicerad

den

Roundhill Ball Metaverse UCITS ETF (METV ETF) investerar i aktier med fokus Metaverse, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Roundhill Ball Metaverse UCITS ETF (METV ETF) investerar i aktier med fokus Metaverse, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,59 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). METV ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Roundhill Ball Metaverse ETF (”METV ETF”) är utformad för att erbjuda investerare exponering mot Metaverse genom att tillhandahålla investeringsresultat som, före avgifter och kostnader, nära motsvarar resultatet för Ball Metaverse Index (”METV Index”).

”Metaversen” kan definieras som en efterföljare till det nuvarande internet som kommer att vara interoperabelt, beständigt, synkront, öppet för obegränsade deltagare med en fullt fungerande ekonomi och en upplevelse som spänner över den virtuella och ”verkliga” världen.

Ball Metaverse Index är det första indexet globalt utformat för att spåra prestanda för Metaverse. Indexet består av en portfölj med nivåer av globalt noterade företag som är aktivt involverade i Metaverse. Denna klassificering inkluderar:

Compute: företag som möjliggör och tillhandahåller datorkraft för att stödja Metaverse

Nätverk: företag som tillhandahåller realtidsanslutningar, hög bandbredd och datatjänster till konsumenter

Virtuella plattformar: företag som utvecklar och driver uppslukande digitala och ofta tredimensionella simuleringar, miljöer och världar där användare och företag kan utforska, skapa, umgås och delta i en mängd olika upplevelser.

Interchange Standards: företag som bygger verktyg, protokoll, format, tjänster och motorer som fungerar som faktiska eller de facto standarder för interoperabilitet, och som möjliggör skapandet, driften och pågående förbättringarna av Metaverse.

Betalningar: Stöd för digitala betalningsprocesser och operationer, som inkluderar fiat-påramper till renodlade digitala valutor och finansiella tjänster.

Innehåll, tillgångar och identitetstjänster: Design/skapande, försäljning, återförsäljning, lagring, säkert skydd och ekonomisk hantering av digitala tillgångar, såsom virtuella varor och valutor, kopplade till användardata och identitet.

Hårdvara: Försäljning och support av fysisk teknik och enheter som används för att komma åt, interagera med eller utveckla Metaverse.

METV kan tillhandahålla exponering för

  • Företag som utvecklar infrastruktur som är väsentlig för Metaverse som Cloudflare och Nvidia.
  • Spelmotorer som ansvarar för skapandet av virtuella världar inklusive Unity och Roblox.
  • Pionjärer inom innehåll, handel och socialt för Metaverse, som Tencent, Sea och Snap.

Sektorhöjdpunkter

ARK Research uppskattar att intäkter från virtuella världar kan närma sig 400 miljarder dollar till 2025 (motsvarar Ball Metaverse Virtual Platform och Content-kategorier).

Bloomberg Intelligence tror att marknadsmöjligheten för Metaverse kan nå 800 miljarder dollar till 2024 (exkluderar kategorierna Ball Metaverse Hardware, Networking, Compute och Payments).

Handla METV ETF

Roundhill Ball Metaverse UCITS ETF (METV ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Observera att det finns en amerikansk version av samma ETF också.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURMETV

Största innehav

InnehavVikt %
NVIDIA CORP9.18%
MICROSOFT CORP7.92%
FACEBOOK CLASS A INC6.73%
UNITY SOFTWARE INC5.54%
SNAP INC CLASS A5.42%
ROBLOX CORP CLASS A4.82%
APPLE INC4.63%
TAIWAN SEMICONDUCTOR MANUFACTURING4.50%
AMAZON COM INC4.37%
QUALCOMM INC4.19%
AUTODESK INC3.90%
ADVANCED MICRO DEVICES INC3.10%
SEA LTD ADR3.08%
TAKE TWO INTERACTIVE SOFTWARE INC2.88%
SAMSUNG ELECTRONICS LTD2.23%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IGWD ETF en globalfond som valutasäkras i brittiska pund

Publicerad

den

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 205 miljoner GBP under förvaltning. IGWD ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGWD?

  1. Diversifierad exponering mot utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i ett brett spektrum av industriföretag
  3. Internationell marknadsexponering och exponering utanför GBP säkras tillbaka till GBP månadsvis

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag som också säkrar varje valutaexponering i indexet tillbaka till GBP på månadsbasis.

Investeringsstrategi

MSCI World (GBP Hedged)-index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen. Valutasäkrad till brittiska pund (GBP).

Handla IGWD ETF

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIGWD
gettexEUR2B73

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.58US0378331005USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.73US5949181045USD
AMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.01US0231351067USD
GOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.38US02079K3059USD
GOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.31US02079K1079USD
TSLATESLA INCConsumer Discretionary1.25US88160R1014USD
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care0.98US91324P1021USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care0.95US4781601046USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology0.82US67066G1040USD
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy0.79US30231G1022USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare beskriver de senaste trenderna på AI-marknaden

Publicerad

den

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med hemvist i Irland. Fonden följer Solactive Cloud Technology Equal Weight Index och strävar efter att ge likaviktad tillgång till företag med betydande exponering mot moln datorteknik. Detta kommer att omfatta företag från tre underteman, infrastructure as a service, platform as a service och software as a service.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Priset på koppar är en ekonomisk indikator, och just nu faller det

Publicerad

den

Råvaruhandlare tycker om att säga att när koppar hostar blir den globala ekonomin förkyld. De kallar metallen "Dr. Koppar" eftersom priset på koppar är ett ganska bra sätt att diagnostisera hur ekonomin mår. Och under de senaste sex veckorna eller så har kopparpriset sjunkit med mer än 10 procent - det ser ut som att ekonomin är på väg mot en avmattning.

Råvaruhandlare tycker om att säga att när koppar hostar blir den globala ekonomin förkyld. De kallar metallen ”Dr. Koppar” eftersom priset på koppar är ett ganska bra sätt att diagnostisera hur ekonomin mår. Och under de senaste sex veckorna eller så har kopparpriset sjunkit med mer än 10 procent – det ser ut som att ekonomin är på väg mot en avmattning.

Historien med koppar, enkelt uttryckt, är för mycket utbud och inte tillräckligt med efterfrågan. Kina, som använder halva världens utbud, är en stor del av den historien, eller har i alla fall varit för nu har Kina slutat bygga infrastruktur och dra ledningar.

Stigande räntor bidrar till en svagare efterfrågan runt om i världen. Handlare ser detta återspeglas i växande lager av koppar. Nu har det varit ett inflöde av koppar i 23 dagar i rad. Så lagren håller på att byggas upp.

Samtidigt, medan Kina bromsar in, kan Indien vara på väg uppåt. Infrastruktur kommer att bli ett investeringsområde för den indiska regeringen. Kanske skulle de vara katalysatorn för global ekonomisk förbättring. Det betyder att den långsiktiga prognosen för Dr. Copper kan se uppåt.

Fortsätt läsa

Populära