Nyheter

META ETF investerar i efterträdaren till det nuvarande internet

Publicerad

den

Roundhill Ball Metaverse ETF (NYSEArca: META ETF) är en amerikansk börshandlad fond. Roundhill tror att Metaverse kommer att bli efterträdaren till det nuvarande Internet och bygga en upplevelse som spänner över den virtuella och ”riktiga” världen. Denna börshandlade fond har en förvaltningskostnad på 0,75 procent.

META-fondbeskrivning

META är en passivt förvaltad ETF som investerar i globalt noterade aktier som spänner över olika branscher, allt relaterat till vad det definierar som en framtida iteration av internet – Metaverse. Aktier väljs av en kommitté och viktas i nivåer.

META Factset Analytics Insight

META innehar aktier, utvalda av en kommitté bestående av ämnesexperter, som faller under deras definition av Metaverse – nästa iteration av internet. Kommittén använder information som patentansökningar, användningsdata och mätvärden från tredje part, vetenskapliga och tekniska uppdateringar, presentationer och konsumentintervjuer för att kartlägga företag som interagerar eller aktiverar Metaverse. Kommittén identifierade sju kategorier: hårdvara, dator, nätverk, virtuella plattformar, utbytesstandarder, betalningar och innehåll, tillgångar och identitetstjänster. Dessa kategorier är begränsade till 25%. Indexet delas in i Pure-play, Core och Non-Core, vilket ger övervikt till Pure-plays där det får 2,5 gånger Core’s ursprungliga vikt, Core-företag får 2x den ursprungliga vikten av icke-kärnor. Dessa vikter justeras med antalet företag i varje kategori under kvartalsbalans för att säkerställa en total vikt på 100%.

Investeringsstrategi

Roundhill Ball Metaverse ETF (”META ETF”) är utformad för att erbjuda investerare exponering för Metaverse genom att tillhandahålla investeringsresultat som nära motsvarar, före avgifter och kostnader, till resultatet för Ball Metaverse Index (”META Index”).

”Metaverse” definieras som en efterföljare till det nuvarande internet som kommer att vara interoperabelt, ihållande, synkron, öppet för obegränsade deltagare med en fullt fungerande ekonomi och en upplevelse som spänner över den virtuella och ”verkliga” världen.

Ball Metaverse Index är det första indexet globalt utformat för att spåra Metavers prestanda. Indexet består av en nivåportfölj av globalt börsnoterade företag som är aktivt involverade i Metaverse. Denna klassificering inkluderar:

i. Beräkna: företag som möjliggör och levererar datorkraft för att stödja Metaverse

ii. Nätverk: företag som tillhandahåller realtidsanslutningar, hög bandbredd och datatjänster till konsumenter

iii. Virtuella plattformar: företag som utvecklar och driver uppslukande digitala och ofta tredimensionella simuleringar, miljöer och världar där användare och företag kan utforska, skapa, umgås och delta i en mängd olika upplevelser.

iv. Utbytesstandarder: företag som bygger verktyg, protokoll, format, tjänster och motorer som fungerar som faktiska eller de facto standarder för driftskompatibilitet och möjliggör skapande, drift och pågående förbättringar av Metaverse.

v. Betalningar: Stöd för digitala betalningsprocesser och operationer, som inkluderar fiat on-ramper till pure-play digitala valutor och finansiella tjänster.

vi. Innehåll, tillgångar och identitetstjänster: Design / skapande, försäljning, återförsäljning, lagring, säkert skydd och ekonomisk hantering av digitala tillgångar, såsom virtuella varor och valutor, som kopplade till användardata och identitet.

vii. Maskinvara: Försäljning och support av fysiska tekniker och enheter som används för att komma åt, interagera med eller utveckla Metaverse.

META ETF kan köpa aktier i

  • Företag som utvecklar infrastruktur som är viktig för Metaverse som Cloudflare och Nvidia.
  • Spelmotorer som ansvarar för skapandet av virtuella världar inklusive Unity och Roblox.
  • Pionjärer inom innehåll, handel och socialt för Metaverse, som Tencent, Sea och Snap.

Sektorhöjdpunkter

  • ARK Research uppskattar att intäkterna från virtuella världar skulle kunna närma sig 400 miljarder dollar till 2025 (motsvarar kategorierna Ball Metaverse Virtual Platform och Content).
  • Bloomberg Intelligence tror att marknadsmöjligheten för Metaverse kan nå 800 miljarder dollar till 2025 (exkluderar kategorierna Ball Metaverse Hardware, Networking, Compute och Payments).

Handla META ETF

Roundhill Ball Metaverse ETF (NYSEArca: META ETF) är en amerikansk börshandlad fond. som endast finns att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

ViktNamnTicker
8.15%NVIDIA CORPORATIONNVDA
4.86%ROBLOX CORPRBLX
4.74%TENCENT HLDGS LTD700 HK
4.54%MICROSOFT CORPMSFT
3.80%TAIWAN SEMICONDUCTOR MFG LTD SPONSORED ADSTSM
3.77%AMAZON COM INCAMZN
3.58%FASTLY INCFSLY
3.52%AUTODESK INCADSK
3.44%UNITY SOFTWARE INCU
3.29%QUALCOMM INCQCOM

ETF-innehav och allokeringar kan komma att ändras när som helst

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version