Nyheter

Mer uppåtrisk än nedåtrisk härifrån säger VettaFis chef för energiforskning

Publicerad

den

VettaFis chef för energiforskning Stacey Morris pratar med Thomas Warner från Proactive om den senaste utvecklingen från mellansegmentet av oljemarknaden, som är fokus för Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP) som VettaFi är indexleverantör för.

Morris diskuterar fördelarna med midstream-utrymmet, som mestadels består av företag som utför oljemarknadens frakt- och hanteringsfunktion, och framhåller midstream-företags stabila kassaflöden i motsats till råvaruprisernas volatila karaktär. Hon lyfter fram den senaste tidens uppgång i oljepriserna och tillskriver den positiva globala ekonomiska utsikter och produktionsnedskärningar från Saudiarabien och Ryssland.

Resultatet för andra kvartalet i midstream-sektorn visade blandade resultat, men företagen utmärkte sig i att återföra pengar till aktieägarna genom återköp och ökad utdelning.

När vi blickar framåt uttrycker Morris optimism om potentialen för ytterligare oljeprisförbättringar, även om hon erkände osäkerheten på marknaden: ”Saudiarabien och Ryssland har varit ganska proaktiva i sina nedskärningar och den fysiska marknaden stramas åt så jag ser förmodligen mer uppåtrisk än nedåtrisk härifrån.”

Handla JMLP ETF

HANetf Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version