Nyheter

Memefonden når en halv miljard dollar i förvaltat kapital

Publicerad

den

Portnoy-backad BUZZ ETF, också känd som memefonden, når en halv miljard dollar i förvaltat kapital. Detta gör denna börshandlade fonden till den sjätte snabbaste växaren. Det fullständiga namnet på denna börshandlade fond är VanEck Vectors Social Sentiment ETF (NYSEArca: BUZZ).

ETF BUZZ, med stöd av Barstool Sports ’Dave Portnoy, har tagit in nettotillgångar på 503,1 miljoner dollar sedan lanseringen den 4 mars 2021 på New York Stock Exchange. Fonden förvaltas av VanEck, under dess officiella namn, Vectors Social Sentiment ETF.

Företaget berättar att FOX Business BUZZ är den sjätte snabbast växande ETF jämfört med andra amerikanska ETF under samma tidsram. De snabbare växande fonderna är de som redan hade stora tillgångar vid lanseringarna, till exempel Franklin Liberty Core Bond ETF eller iShares ESG MSCI USA Leaders ETF.

Sällan som det händer

Tom Lydon, VD för Global Trends Investments och redaktör och innehavare av ETFtrends.com, instämmer i att det ”sällan händer” att samla in $ 500 + miljoner under den korta tidsramen men säger till FOX Business att fonden är mer traditionell än den verkar. ”Det är mer av en modern teknikportfölj och bör fungera i linje med Nasdaq 100 (Nasdaq: QQQ) oavsett Davey Daytraders inflytande”, konstaterar han.

Innan fondens lansering förklarade Portnoy, som säger att hans ”ansikte och rykte” ligger bakom ETF, att företagen i fonden inte behöver vara de meme-aktier som investerare kan associera med Reddit-samhället.

”Det är mer en långsiktig syn och det behöver inte vara en Reddit-aktie så att säga. Det kan man prata om var som helst, sa han under en intervju på FOX Business. Det inkluderar Twitter eller någon plats på sociala medier för den delen.

Om BUZZ ETF

VanEck Vectors® Social Sentiment ETF (BUZZ) försöker, så nära som möjligt, spåra priset och avkastningen för BUZZ NextGen AI US Sentiment Leaders Index (BUZZTR), som är avsett att spåra resultatet för 75 amerikanska aktier med stora aktier som uppvisar den högsta graden av positivt investerarsentiment och hausseartad uppfattning baserat på innehåll aggregerat från onlinekällor inklusive sociala medier, nyhetsartiklar, blogginlägg och andra alternativa datamängder.

Denna ETF har 75 innehav och kommer med en förvaltningskostnad på 0,75 procent. Den är utdelande och betalar denna en gång per år. Några av de största innehaven finns nedan.

KortnamnAktie
DKNGDRAFTKINGS
TSLATESLA, INC.
AALAMERICAN AIRLINES GROUP, INC.
AMZNAMAZON.COM, INC.

Handla BUZZ ETF

VanEck Vectors Social Sentiment ETF (NYSEArca: BUZZ) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. Vi har ännu inte sett att den går att handla i Sverige. Den mäklare som eventuellt skulle kunna erbjuda handel i memefonden är IG som erbjuder handel i många amerikanska ETFer.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version