Nyheter

Megatrender i Asien och Stillahavsområdet driver 5G-marknaden

Publicerad

den

Megatrender i Asien och Stillahavsområdet skapar nya möjligheter och affärsmodeller för 5G Enterprise Market – ResearchAndMarkets.com

I Asien och Stillahavsområdet utgör Mega-Trends, såsom tillväxt i den åldrande befolkningen, saktande eller minskande befolkningstillväxt och migration från landsbygd till stadsområden, nya utmaningar för slutanvändare i vertikala industrier. Detta driver behovet av företag att omvandla för att möjliggöra nya användningsfall som är avgörande för att stödja och optimera företagets affärsprocesser för att förbättra effektiviteten.

Tillväxten i den åldrande befolkningen kommer att driva nya lösningar för att hantera ökningen av kroniska sjukdomar och tillgängligheten för medicinska tjänster inom hälso- och sjukvårdssektorn. Att minska eller minska befolkningstillväxten kommer att driva på behovet av automatisering och fjärrstöd på grund av lågt arbetskraftsutbud i tillverkningssektorn. Migration från landsbygd till stadsområden har resulterat i en ökning av megastäderna i Asien och Stillahavsområdet. Det driver också behovet av regeringen och den offentliga sektorn att digitalisera och utöka de lösningar som hanterar stadsutmaningar och förbättrar livskvaliteten för medborgarna. COVID-19-pandemin har framstått som en ny Mega-Trend och driver behovet av bredband, fjärrarbetslösningar och 5G för att stödja arbete hemifrån och högre bandbredd och hastighet.

Intäkterna för 5G-företag förväntas växa med 46,4 procent

De potentiella intäkterna för 5G-företag förväntas växa med en CAGR på 46,4% från 2019 till 2024. Mjukvarusegmentet utgör den största möjligheten när företagen påbörjar sin digitala transformationsresa. Tillväxtmöjligheter finns inom automatisering, edge computing, nätverksskivning och artificiell intelligens (AI).

För att stimulera efterfrågan på marknaden för 5G måste utbudssidan öka medvetenheten och förståelsen för 5G. För att åtgärda bristen på tillräckliga branschpartnerskap, finns det ett behov av innovativa idéer för att frigöra potentialen hos 5G. Klyftan mellan utbud och efterfrågan, om den inte kontrolleras, kommer att påverka införandet av 5G i Asien-Stillahavsområdet. Mobiloperatörer måste ompröva hur de tillgodoser slutanvändarnas behov.

Omfattningen av denna studie inkluderar Asien-Stillahavsområdet, med fokus på länder där 5G kommer att vara eller har implementerats. Det fokuserar på effekterna av regionala megatrender på sjukvård, tillverkning, offentlig och offentlig sektor samt telekommunikationsvertikaler.

DIGI ETF den första börshandlade fonden i Europa som erbjuder exponering för digital infrastruktur och anslutningsindustrier. DIGI, som spårar Tematica BITA Digital Infrastructure and Connectivity-index, består av företag som exponeras för den växande digitala infrastrukturcirkeln med ökande användare, data, applikationer och bandbredd.

Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI) är noterad på Deutsche Boerse Xetra-börsen och har sitt säte i Tyskland. Det betyder att det går att handla denna börshandlade fond genom en vanlig nätmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version