Följ oss

Nyheter

Med CMC Markets kan du handla fler än tusen internationella ETFer

Publicerad

den

Nätmäklaren och CFD-aktören CMC Markets lanserar över tusen internationella ETFer (börshandlade fonder) i sin handelsplattform för CFD:er, däribland flera amerikanska och kanadensiska.

Nätmäklaren och CFD-aktören CMC Markets lanserar över tusen internationella ETFer (börshandlade fonder) i sin handelsplattform för CFD:er, däribland flera amerikanska och kanadensiska. CMC Markets har också tagit bort innehavskostnaden på ETF:er för sina svenska kunder. Det gör att CMC Markets blir helt unika som nätmäklare i Sverige med ett sådant utbud.

Det var i januari 2018 som de nya europeiska regelverket för värdepappersmarknaden, MiFID II, trädde i kraft och resulterade i att många svenska banker och nätmäklare blev tvungna att ta bort många internationella ETF:er. Framförallt försvann de populära amerikanska och kanadensiska ETF:erna.

Som kund hos CMC Markets kan du investera i internationella ETFer som fokuserar på värdebolag, momentum, cannabisbolag, miljöteknik, gaming, cyber security, tillväxtmarknader, råvaror, företagsobligationer och mycket mer.

I samband med att CMC Markets nu även tar bort sin innehavskostnad* på ETF:er blir det mer förmånligt för både småsparare och stora institutionella investerare att handla ETF:er via CFD:er hos CMC Markets. Det blir ett billigare alternativ till utländsk aktiehandel som annars kostar 99 kr i courtage och växlingsavgift.

Precis som vid köp av utländska fonder eller aktier, noterade i andra valutor än svenska kronan, är det viktigt att ta valutaskillnaden i beaktande. Det utgår även courtage på såväl ETF:er som utländska aktier hos alla nätmäklare.

Värt att notera är att hos CMC Markets betalar kunden valutaväxlingsavgift (0,3%) endast på realiserad vinst eller förlust – inte på hela positionens värde. Courtage för exempelvis amerikanska fonder är 2 cent per/styck och minicourtaget ligger på 9 USD.

*Innehavskostnaden belastar normalt positioner som är öppna över natten. Denna är dock borttagen på ETF:er. Läs mer om handel med ETF:er hos CMC Markets här

OM CMC Markets

Om CMC Markets CMC Markets är en nätmäklare som tillhandahåller en webbaserad och kostnadsfri handelsplattform för CFD (Contract for difference) på ETF:er, aktier, index, råvaror, valutor, kryptovalutor och räntepapper. Företaget grundades 1989 i Storbritannien av finansmannen och entreprenören Peter Cruddas och har idag över 60 000 användare globalt.

CMC Markets UK Plc är auktoriserad av och står under tillsyn av Financial Conduct Authority (“FCA”), den svenska filialen CMC Markets UK Plc Filial Stockholm står under tillsyn av Finansinspektionen.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *