Följ oss

Nyheter

Marknadsuppdatering 25/08/23

Publicerad

den

Marknadsuppdatering 25/08/23 Bitcoin studsade kort till mitten av 26k-området efter ytterligare en tumultuös vecka på kryptomarknaderna. Efter att ha fallit till juni-lågt efter förra veckans serie likvidationer steg BTC cirka 2.1% för att kompensera för förlorad mark. Den senaste prisaktiviteten har sett 30D BTC / USD-volatiliteten stiga från 0.64% till 1.52% efter långvariga perioder av stabilitet. I synnerhet har detta resulterat i den största YTD-förändringen i den kortsiktiga innehavarens kostnadsbas, med mer än 83% som faller in i det orealiserade förlustområdet (Glassnode). Till synes har Bitcoins rådande brist på marknadslikviditet resulterat i dess oförmåga att bryta sig loss från det nedåtgående säljtrycket som orsakats av just den bristen på likviditet. Faktum är att BTC: s RSI betyder att tillgången till stor del är i den översålda kategorin, med dagliga avläsningar som når 2020-låga. Under tiden fortsätter Bitcoin-gruvsvårigheten att stiga och når en oöverträffad höjd på 56.62 ton hash trots minskande lönsamhet för gruvarbetare. Tillsammans med den senaste tidens kedjeaktivitet där en enda enhet har samlat> 118,000 3 BTC (XNUMX miljarder dollar) för att bli den tredje största BTC-innehavaren, hoppas investerare på en trendvändning bland växande institutionellt intresse när spot Bitcoin ETF-loppet fortsätter. Vid veckans slut handlades BTC till $ 26.1k, en minskning med 0.84% (7D).

Bitcoin studsade kort till mitten av 26k-området efter ytterligare en tumultuös vecka på kryptomarknaderna. Efter att ha fallit till juni-lågt efter förra veckans serie likvidationer steg BTC cirka 2.1% för att kompensera för förlorad mark. Den senaste prisaktiviteten har sett 30D BTC / USD-volatiliteten stiga från 0.64% till 1.52% efter långvariga perioder av stabilitet. I synnerhet har detta resulterat i den största YTD-förändringen i den kortsiktiga innehavarens kostnadsbas, med mer än 83% som faller in i det orealiserade förlustområdet (Glassnode). Till synes har Bitcoins rådande brist på marknadslikviditet resulterat i dess oförmåga att bryta sig loss från det nedåtgående säljtrycket som orsakats av just den bristen på likviditet. Faktum är att BTC: s RSI betyder att tillgången till stor del är i den översålda kategorin, med dagliga avläsningar som når 2020-låga. Under tiden fortsätter Bitcoin-gruvsvårigheten att stiga och når en oöverträffad höjd på 56.62 ton hash trots minskande lönsamhet för gruvarbetare. Tillsammans med den senaste tidens kedjeaktivitet där en enda enhet har samlat> 118,000 3 BTC (XNUMX miljarder dollar) för att bli den tredje största BTC-innehavaren, hoppas investerare på en trendvändning bland växande institutionellt intresse när spot Bitcoin ETF-loppet fortsätter. Vid veckans slut handlades BTC till $ 26.1k, en minskning med 0.84% (7D).

Ethereum fann andrum i intervallet $ 1.6 XNUMX efter förra veckans Bitcoin-ledda nedåtgående trend. Understödd av regleringsdynamik meddelade den europeiska baserade Bitstamp sitt beslut att stoppa sina Ethereum-staking-tjänster för sina amerikanska kunder. Trots den senaste tidens ökning av liknande regleringsdrivna beslut, bland annat av Kraken-börsen, pekar indikatorer på kedjan mot ett ökat intresse i hela nätverket. Enligt data från CryptoQuant har Ethereums totala andel stigit med 5,7% från månad till månad och nått totalt 28 miljoner ETH. Under tiden fortsätter konkurrensen i ETF-utrymmet för Ethereum-futures att intensifieras med flera nya emittenter som ansöker om enskilda ETH- och hybrid BTC / ETH-futuresbörshandlade fonder. Detta kommer trots den senaste tidens oro på marknaden, vilket återspeglas i en ökning av korta positioner. Även med ETH-valaktivitet på väg upp har avvikelsen i marknadssentiment resulterat i att Ethereums öppna intresse sjönk till ett 13-månaders lägsta. På ekosystemfronten har Ethereums Layer-2-nätverk sett en kraftig tillväxt, med den kombinerade genomströmningen av skalningslösningarna som överträffar Ethereums TPS med 400%. Med ett genomsnitt på 52,45 transaktioner per sekund (1Y) har det utvecklande L2-landskapet sett kombinerad TVL stiga till 9,6 miljarder dollar, vilket ger minskade avgifter och högre hastighet till blockchain för smarta kontrakt.
Vid veckans slut handlades ETH till $ 1.65k, en nedgång med 1.48% (7D).

Solana firade flera anmärkningsvärda ekosystemutvecklingar efter några besvärliga månader. Trots minskande NFT-försäljning sedan början av året lyckades Solana köra över Polygon och bli den näst största blockkedjan för NFT. Under tiden tillkännagav det inbyggda betalningsprotokollet Solana Pay sin integration med e-handelsjätten Shopify för att föra USDC-betalningar till plattformen. Genom att använda Solanas blockkedja kommer användare att kunna reglera betalningar med handlare med hjälp av den inhemska USDC-SPL stablecoin. Förutom att underlätta omedelbar avveckling kommer partnerskapet att göra det möjligt för handlare att distribuera erbjudandet som en gateway för Web3-aktiverade upplevelser, inklusive token-gated erbjudanden och gränsöverskridande betalningar. Denna utveckling kommer samtidigt som teknikgateway-arkitekterna Membrane Finance tillkännagav lanseringen av den första Euro stablecoinen på Solana. Genom att utöka sin MiCA-kompatibla EUROe till nätverket kommer det inhemska 1:1 digitala euroerbjudandet att ge en mängd nya användningsfall till Solana-nätverket, inklusive valutamöjligheter, eurodenominerade debetbetalningar och blockchain-nativa värdeförvaringserbjudanden. Vid veckans slut handlades SOL till 20,7 USD, en nedgång med 5,45% (7D).

BNB fortsätter att navigera effekterna av de ökande nivåerna av granskning och turbulens som Binance-börsen står inför. BNB gled till en 1Y-låg och reagerade på rapporter om börsens roll för att underlätta gränsöverskridande överföringar för ryska användare trots pågående internationella sanktioner. Tillsammans med en anklagelse om att börsen sålde sina BTC-reserver för att stödja priset på sin ursprungliga token, gled BNB ner till juni 2022: s låga $ 204. Efter att ha varit målet för flera SEC-åtgärder i år tvingades börsen avbryta USD-insättningar på sin Binance.US-plattform efter att ha förlorat stöd från sina bankpartners. Efter sitt partnerskapsmeddelande med MoonPay tidigare denna vecka kan USA-baserade användare nu dra nytta av en alternativ USD-on-ramps, vilket enkelt kommer åt plattformens nyligen tillkännagivna USDT-bastillgång. Trots dessa regulatoriska hinder är Binance fortfarande bland de största dagliga spotbörserna, med dagliga handelsvolymer på > $ 6n (24h). Vid veckans stängning handlades BNB till 216,4 USD, en nedgång med 0,81% (7D).

Makro och marknader 🏦💱

Veckan bakom: 🗓️⬅️

21/08: Amerikanska obligationer bryter 16-årshögsta då 10-årsräntan nådde 4,35%

22/08: S&P 500 faller på Standard & Poor’s nedgradering av amerikanska banker

24/08: Marknaderna backar inför Feds konferens i Jackson Hole

Veckan framöver: 🗓️➡️

29/08: Amerikanska CB konsumentförtroende (aug)

29/08: Amerikanska JOLTs Job Openings (Jul)

30/08: GER KPI (MoM) (Aug)

30/08: USA:s BNP (QoQ) (Q2)

30/08: CNY PMI för tillverkningsindustrin (aug)

31/08: EUR KPI (YoY) (Aug)

31/08: USA Core PCE prisindex (MoM & YoY) (Jul)

31/08: Amerikanska initiala arbetslösa anspråk

01/09: Amerikansk arbetslöshet (aug)

01/09: Amerikanska Nonfarm Payrolls (aug)

Valour Nyheter 🎆🌟

Valour tillkännagav lanseringen av sin fysiskt backade Ethereum Staking ETP på Börse Frankfurt (Xetra). 1Valour Ethereum (ETH) Physical Staking ETP (ISIN: GB00BRBMZ190) ger investerare en förenklad gateway till Ethereum staking samtidigt som de drar nytta av robusta säkerhetsförbättringar. Med en fast avkastning, odefinierad löptid och en förvaltningsavgift på 1,49 % har investerare möjlighet att få passiv avkastning för sitt deltagande i nätverket, undvika de tekniska svårigheter som är förknippade med staking och aktivt bidra till det ständigt utvecklande DeFi-landskapet. Genom att samarbeta med VQF-registrerade Copper Markets (Switzerland) AG för förvaring och den ledande infrastrukturplattformen Blockdaemon för staking-tjänster garanterar Valour sina investerare högsta säkerhet, vilket säkerställer en konsekvent säkerställd, icke-förvaringsmiljö som maximerar Ethereum-exponeringen på det mest tillgängliga och skyddade sättet.

För mer information, besök: https://valour.com/products/valour-ethereum-staking

Index för rädsla och girighet 😨🤑

Det multifaktoriella indexet tittar på investerarnas sentiment över Bitcoin och andra stora kryptomarknader och täcker volatilitet, volym, momentum, dominans och sociala trender. En poäng närmare 0 representerar ”Extreme Fear” medan en poäng närmare 100 är kopplad till ”Extreme Greed”. När veckan stängdes på 39 fortsätter investerare att visa oro efter förra veckans likvidationer. Fortfarande inom kategorin ”Fear” är mätaren upp 2 poäng från förra veckan, ner 12 från förra månadens ”Neutral” läsning.

CBOE VIX-index 📉

CBOE VIX Index mäter den implicita volatiliteten för optioner på S&P 500 Index och följer traditionellt ett omvänt förhållande. Efter en turbulent vecka med flera anmärkningsvärda tillbakagångar avslutade VIX sin förlustsvit på torsdagen före Feds Jackson Hole-konferens. Med både S&P och Nasdaq ned 1,35% och 1,87% (respektive) är investerare fortsatt försiktiga med förvärrat makroekonomiskt tryck, med förra årets adress som ledde till en marknadskorrigering på 2,3%. Före handeln idag stod VIX på 17.05, upp 7.2%.

BTC/DXY korrelation 💵📈

DXY ger en indikation på värdet av USD i förhållande till en korg av valutor från USA:s handelspartners. DXY steg till en 11-veckorshögsta och stimulerades av förväntan på hökaktiga Fed-kommentarer vid fredagens Jackson Hole Symposium. I kombination med nyligen starka amerikanska sysselsättningsdata steg USD mot sina partnervalutor och slutade veckan på 104.08, med 1Y BTC / DXY-korrelationen på -0.22.

Marknadsdominans 📊👑

Bitcoin dominans: 48,2% (-0,2%)

Ethereum-dominans: 19,0% (-0,1%)

Bitcoin EU Crypto ETP-dominans: 55,9% (-1,0%)

Ethereum EU Crypto ETP-dominans: 26,6% (+0,5%)

Uppstigare och fallare 📈🚀

⬆️ Sui ($SUI) steg mer än 14.2% (7D) och handlade till $ 0.54. L1 smarta kontraktsplattform som syftar till att omdefiniera tillgångsägande har sett en anmärkningsvärd uppgång i handelsvolymen, vilket överträffar många av de större digitala tillgångarna. Avknoppningen från Metas Diem-betalningssystem lanserades tidigare i år via ICO, med 595.4 miljoner tokens sålda till ett pris av $ 0.1 / SUI.

⬇ Pepe ($PEPE) ledde förlusterna den här veckan och tumlade 19.1%. Den allmänt populära memecoin sjönk bland rädsla för ett mattdrag efter att utvecklare skickade mer än 16tn tokens (cirka 3.8% av det totala utbudet) till flera börser. Tillsammans med en modifiering över antalet signaturer som krävs för att överföra medel från teamets multsig-plånbok har oro lett till en betydande försäljning.

Kommande konferenser

28/08/23 – 30/08/23: Stanford Blockchain Conference, Kalifornien

30/08/23 – 03/09/23: Solana Hacker House, Berlin

Det var allt för den här veckan!

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

De största ETFerna efter börsvärde globalt 2023

Publicerad

den

Vilka är de största ETFerna i världen? Den 16 januari 2023 var State Streets SPDR S&P 500 ETF Trust den högst värderade börshandlade fonden (ETF) globalt, med ett börsvärde på över 365 miljarder US-dollar. Marknadsvärdet för en ETF beräknas genom att multiplicera antalet aktier som emitterats i fonden med aktiekursen.

Vilka är de största ETFerna i världen? Den 16 januari 2023 var State Streets SPDR S&P 500 ETF Trust den högst värderade börshandlade fonden (ETF) globalt, med ett börsvärde på över 365 miljarder US-dollar. Marknadsvärdet för en ETF beräknas genom att multiplicera antalet aktier som emitterats i fonden med aktiekursen.

Denna ETF är också den största ETFen av tillgångar under förvaltning – även om Vanguard Total Stock Market Index Fund, med över 1,2 biljoner amerikanska dollar, är totalt sett den största investeringsfonden av AUM.

Vanguard-fonden är dock annorlunda eftersom aktier i fonden säljs som en mängd olika produkter, av vilka några är strukturerade som ETFer (som den tredje största fonden som listas i denna statistik), medan andra är strukturerade som traditionella fonder.

Vad är ETFer?

ETFer liknar värdepappersfonder genom att de består av en pool av investerares fonder som förvaltas av en oberoende tredje part i syfte att göra en gemensam finansiell investering. ETFer skiljer sig dock genom hur aktier i fonden köps och säljs via en börs, snarare än direkt från fondförvaltaren. Detta ger fördelarna med generellt lägre priser (eftersom transaktionskostnaderna betalas av börsoperatören snarare än fondförvaltaren), och möjligheten till intradagshandel (eftersom aktier i en traditionell fond endast kan köpas och säljas efter stängning).

Den totala mängden tillgångar som förvaltas av ETFer globalt är en sjättedel av summan för aktiefonder, även om gapet i AUM mellan ETFer och fonder i USA är mycket lägre, där ration ligger på en på tre.

Vilka är de största ETF-leverantörerna?

Den största leverantören av ETFer globalt är Blackrock, världens största kapitalförvaltningsbolag. Från och med juli 2022 hade företaget mer än 2,1 biljoner amerikanska dollar av tillgångar under förvaltning i börshandlade fonder bara i USA, medan Blackrocks totala tillgångar under förvaltning för alla produkter nådde nästan tio biljoner dollar. Avrundar de tre bästa leverantörerna av ETFer är andra amerikanska kapitalförvaltare Vanguard och State Street.

Fortsätt läsa

Nyheter

XWEB ETF satsar på aktier från hela världen med låg volatilitet

Publicerad

den

Xtrackers MSCI World Minimum Volatility ESG UCITS ETF 1C (XWEB ETF) med ISIN-nummer IE0008YN0OY8, försöker spåra MSCI World Minimum Volatility Low Carbon SRI Screened Select-index. MSCI World Minimum Volatility Low Carbon SRI Screened Select-index spårar aktier från utvecklade länder över hela världen som är valda enligt låg volatilitet och ESG-kriterier (miljö, social och företagsstyrning). Moderindexet är MSCI World-indexet.

Xtrackers MSCI World Minimum Volatility ESG UCITS ETF 1C (XWEB ETF) med ISIN-nummer IE0008YN0OY8, försöker spåra MSCI World Minimum Volatility Low Carbon SRI Screened Select-index. MSCI World Minimum Volatility Low Carbon SRI Screened Select-index spårar aktier från utvecklade länder över hela världen som är valda enligt låg volatilitet och ESG-kriterier (miljö, social och företagsstyrning). Moderindexet är MSCI World-indexet.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,25 % p.a. Xtrackers MSCI World Minimum Volatility ESG UCITS ETF 1C är den enda ETF som följer MSCI World Minimum Volatility Low Carbon SRI Screened Select-index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom fullständig replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras i ETFen.

ETF lanserades den 5 juli 2023 och har sin hemvist i Irland.

Indexbeskrivning

MSCI World Minimum Volatility Index (TRN) syftar till att spegla resultatet på följande marknad:

Stora och medelstora företag från globala utvecklade marknader

Optimerad för att uppnå portföljen med den lägsta totala risken, med hjälp av en uppskattad säkerhetskovariansmatris för att producera ett index som har den lägsta absoluta volatiliteten för en given uppsättning begränsningar

Granskas på halvårsbasis

Handla XWEB ETF

Xtrackers MSCI World Minimum Volatility ESG UCITS ETF 1C (XWEB ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBPXWBS
London Stock ExchangeUSDXWEB
XETRAEURXWEB

Största innehav

ISINNamnVikt %LandSektor
US17275R1023CISCO-T ORD1.60%USAInformationsteknologi
US94106L1098WASTE MANAGEMENT ORD1.47%USAIndustri
US7134481081PEPSICO U ORD1.46%USADagligvaror
US4781601046JOHNSON&JOHNSON ORD1.42%USAHealth Care
CH0012005267NOVARTIS ORD1.37%SwitzerlandHealth Care
US58933Y1055MERCK & CO INC ORD1.35%USAHealth Care
CH0012032048ROCHE ORD1.27%SwitzerlandHealth Care
US6200763075MOTOROLA SOLUTIONS ORD1.26%USAInformationsteknologi
US5801351017MCDONALD’S ORD1.20%USASällanköpsvaror
US3755581036GILEAD SCIENCES ORD1.20%USAHealth Care
US2091151041CONSOLIDATED EDISON ORD1.17%USAUtilities
US7607591002REPUBLIC SVCS ORD1.17%USAIndustri
US9311421039WALMART INC ORD1.13%USADagligvaror
DE0005557508DEUTSCHE TELEKOM AG ORD1.12%TysklandKommunikationstjänster
US8425871071SOUTHERN ORD1.10%USAUtilities

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Varför Indien kan vara den perfekta tillväxtmarknaden

Publicerad

den

Idag har vi nöjet att lyssna på Kevin T. Carter, grundare och Chief Investment Officer för EMQQ Global. I det här avsnittet går Kevin igenom hur man investerar på tillväxtmarknader, varför han anser att Indien kan vara den perfekta tillväxtmarknaden, diskuterar sin investeringsfilosofi och belyser utmaningarna med traditionella index, inklusive MSCI Emerging Markets-index.

Idag har vi nöjet att lyssna på Kevin T. Carter, grundare och Chief Investment Officer för EMQQ Global. I det här avsnittet går Kevin igenom hur man investerar på tillväxtmarknader, varför han anser att Indien kan vara den perfekta tillväxtmarknaden, diskuterar sin investeringsfilosofi och belyser utmaningarna med traditionella index, inklusive MSCI Emerging Markets-index.

Vi utforskar också hans intåg på den kinesiska marknaden och de viktigaste aspekterna av den erfarenheten, och betonar konsumentsektorns avgörande roll på tillväxtmarknader och tjusningen hos konsumentorienterade internetföretag.

Vi flyttar fokus till Indiens digitala landskap under utveckling, och utforskar hur nyckelspelare som Reliance Industries, med sitt Jio-initiativ, bidrar till rikstäckande 4G- och 5G-anslutning och hur andra företag, inklusive Zomato och Info Edge, revolutionerar Indiens digitala landskap. Vi avslutar med att Kevin berättar varför han tror att Indiens ekonomiska tillväxt kan överträffa nuvarande förutsägelser. Njut av!

Handla INQQ ETF

HANetf INQQ India Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETF – Acc (INQQ) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära