Följ oss

Nyheter

Marknadsuppdatering 25/08/23

Publicerad

den

Marknadsuppdatering 25/08/23 Bitcoin studsade kort till mitten av 26k-området efter ytterligare en tumultuös vecka på kryptomarknaderna. Efter att ha fallit till juni-lågt efter förra veckans serie likvidationer steg BTC cirka 2.1% för att kompensera för förlorad mark. Den senaste prisaktiviteten har sett 30D BTC / USD-volatiliteten stiga från 0.64% till 1.52% efter långvariga perioder av stabilitet. I synnerhet har detta resulterat i den största YTD-förändringen i den kortsiktiga innehavarens kostnadsbas, med mer än 83% som faller in i det orealiserade förlustområdet (Glassnode). Till synes har Bitcoins rådande brist på marknadslikviditet resulterat i dess oförmåga att bryta sig loss från det nedåtgående säljtrycket som orsakats av just den bristen på likviditet. Faktum är att BTC: s RSI betyder att tillgången till stor del är i den översålda kategorin, med dagliga avläsningar som når 2020-låga. Under tiden fortsätter Bitcoin-gruvsvårigheten att stiga och når en oöverträffad höjd på 56.62 ton hash trots minskande lönsamhet för gruvarbetare. Tillsammans med den senaste tidens kedjeaktivitet där en enda enhet har samlat> 118,000 3 BTC (XNUMX miljarder dollar) för att bli den tredje största BTC-innehavaren, hoppas investerare på en trendvändning bland växande institutionellt intresse när spot Bitcoin ETF-loppet fortsätter. Vid veckans slut handlades BTC till $ 26.1k, en minskning med 0.84% (7D).

Bitcoin studsade kort till mitten av 26k-området efter ytterligare en tumultuös vecka på kryptomarknaderna. Efter att ha fallit till juni-lågt efter förra veckans serie likvidationer steg BTC cirka 2.1% för att kompensera för förlorad mark. Den senaste prisaktiviteten har sett 30D BTC / USD-volatiliteten stiga från 0.64% till 1.52% efter långvariga perioder av stabilitet. I synnerhet har detta resulterat i den största YTD-förändringen i den kortsiktiga innehavarens kostnadsbas, med mer än 83% som faller in i det orealiserade förlustområdet (Glassnode). Till synes har Bitcoins rådande brist på marknadslikviditet resulterat i dess oförmåga att bryta sig loss från det nedåtgående säljtrycket som orsakats av just den bristen på likviditet. Faktum är att BTC: s RSI betyder att tillgången till stor del är i den översålda kategorin, med dagliga avläsningar som når 2020-låga. Under tiden fortsätter Bitcoin-gruvsvårigheten att stiga och når en oöverträffad höjd på 56.62 ton hash trots minskande lönsamhet för gruvarbetare. Tillsammans med den senaste tidens kedjeaktivitet där en enda enhet har samlat> 118,000 3 BTC (XNUMX miljarder dollar) för att bli den tredje största BTC-innehavaren, hoppas investerare på en trendvändning bland växande institutionellt intresse när spot Bitcoin ETF-loppet fortsätter. Vid veckans slut handlades BTC till $ 26.1k, en minskning med 0.84% (7D).

Ethereum fann andrum i intervallet $ 1.6 XNUMX efter förra veckans Bitcoin-ledda nedåtgående trend. Understödd av regleringsdynamik meddelade den europeiska baserade Bitstamp sitt beslut att stoppa sina Ethereum-staking-tjänster för sina amerikanska kunder. Trots den senaste tidens ökning av liknande regleringsdrivna beslut, bland annat av Kraken-börsen, pekar indikatorer på kedjan mot ett ökat intresse i hela nätverket. Enligt data från CryptoQuant har Ethereums totala andel stigit med 5,7% från månad till månad och nått totalt 28 miljoner ETH. Under tiden fortsätter konkurrensen i ETF-utrymmet för Ethereum-futures att intensifieras med flera nya emittenter som ansöker om enskilda ETH- och hybrid BTC / ETH-futuresbörshandlade fonder. Detta kommer trots den senaste tidens oro på marknaden, vilket återspeglas i en ökning av korta positioner. Även med ETH-valaktivitet på väg upp har avvikelsen i marknadssentiment resulterat i att Ethereums öppna intresse sjönk till ett 13-månaders lägsta. På ekosystemfronten har Ethereums Layer-2-nätverk sett en kraftig tillväxt, med den kombinerade genomströmningen av skalningslösningarna som överträffar Ethereums TPS med 400%. Med ett genomsnitt på 52,45 transaktioner per sekund (1Y) har det utvecklande L2-landskapet sett kombinerad TVL stiga till 9,6 miljarder dollar, vilket ger minskade avgifter och högre hastighet till blockchain för smarta kontrakt.
Vid veckans slut handlades ETH till $ 1.65k, en nedgång med 1.48% (7D).

Solana firade flera anmärkningsvärda ekosystemutvecklingar efter några besvärliga månader. Trots minskande NFT-försäljning sedan början av året lyckades Solana köra över Polygon och bli den näst största blockkedjan för NFT. Under tiden tillkännagav det inbyggda betalningsprotokollet Solana Pay sin integration med e-handelsjätten Shopify för att föra USDC-betalningar till plattformen. Genom att använda Solanas blockkedja kommer användare att kunna reglera betalningar med handlare med hjälp av den inhemska USDC-SPL stablecoin. Förutom att underlätta omedelbar avveckling kommer partnerskapet att göra det möjligt för handlare att distribuera erbjudandet som en gateway för Web3-aktiverade upplevelser, inklusive token-gated erbjudanden och gränsöverskridande betalningar. Denna utveckling kommer samtidigt som teknikgateway-arkitekterna Membrane Finance tillkännagav lanseringen av den första Euro stablecoinen på Solana. Genom att utöka sin MiCA-kompatibla EUROe till nätverket kommer det inhemska 1:1 digitala euroerbjudandet att ge en mängd nya användningsfall till Solana-nätverket, inklusive valutamöjligheter, eurodenominerade debetbetalningar och blockchain-nativa värdeförvaringserbjudanden. Vid veckans slut handlades SOL till 20,7 USD, en nedgång med 5,45% (7D).

BNB fortsätter att navigera effekterna av de ökande nivåerna av granskning och turbulens som Binance-börsen står inför. BNB gled till en 1Y-låg och reagerade på rapporter om börsens roll för att underlätta gränsöverskridande överföringar för ryska användare trots pågående internationella sanktioner. Tillsammans med en anklagelse om att börsen sålde sina BTC-reserver för att stödja priset på sin ursprungliga token, gled BNB ner till juni 2022: s låga $ 204. Efter att ha varit målet för flera SEC-åtgärder i år tvingades börsen avbryta USD-insättningar på sin Binance.US-plattform efter att ha förlorat stöd från sina bankpartners. Efter sitt partnerskapsmeddelande med MoonPay tidigare denna vecka kan USA-baserade användare nu dra nytta av en alternativ USD-on-ramps, vilket enkelt kommer åt plattformens nyligen tillkännagivna USDT-bastillgång. Trots dessa regulatoriska hinder är Binance fortfarande bland de största dagliga spotbörserna, med dagliga handelsvolymer på > $ 6n (24h). Vid veckans stängning handlades BNB till 216,4 USD, en nedgång med 0,81% (7D).

Makro och marknader 🏦💱

Veckan bakom: 🗓️⬅️

21/08: Amerikanska obligationer bryter 16-årshögsta då 10-årsräntan nådde 4,35%

22/08: S&P 500 faller på Standard & Poor’s nedgradering av amerikanska banker

24/08: Marknaderna backar inför Feds konferens i Jackson Hole

Veckan framöver: 🗓️➡️

29/08: Amerikanska CB konsumentförtroende (aug)

29/08: Amerikanska JOLTs Job Openings (Jul)

30/08: GER KPI (MoM) (Aug)

30/08: USA:s BNP (QoQ) (Q2)

30/08: CNY PMI för tillverkningsindustrin (aug)

31/08: EUR KPI (YoY) (Aug)

31/08: USA Core PCE prisindex (MoM & YoY) (Jul)

31/08: Amerikanska initiala arbetslösa anspråk

01/09: Amerikansk arbetslöshet (aug)

01/09: Amerikanska Nonfarm Payrolls (aug)

Valour Nyheter 🎆🌟

Valour tillkännagav lanseringen av sin fysiskt backade Ethereum Staking ETP på Börse Frankfurt (Xetra). 1Valour Ethereum (ETH) Physical Staking ETP (ISIN: GB00BRBMZ190) ger investerare en förenklad gateway till Ethereum staking samtidigt som de drar nytta av robusta säkerhetsförbättringar. Med en fast avkastning, odefinierad löptid och en förvaltningsavgift på 1,49 % har investerare möjlighet att få passiv avkastning för sitt deltagande i nätverket, undvika de tekniska svårigheter som är förknippade med staking och aktivt bidra till det ständigt utvecklande DeFi-landskapet. Genom att samarbeta med VQF-registrerade Copper Markets (Switzerland) AG för förvaring och den ledande infrastrukturplattformen Blockdaemon för staking-tjänster garanterar Valour sina investerare högsta säkerhet, vilket säkerställer en konsekvent säkerställd, icke-förvaringsmiljö som maximerar Ethereum-exponeringen på det mest tillgängliga och skyddade sättet.

För mer information, besök: https://valour.com/products/valour-ethereum-staking

Index för rädsla och girighet 😨🤑

Det multifaktoriella indexet tittar på investerarnas sentiment över Bitcoin och andra stora kryptomarknader och täcker volatilitet, volym, momentum, dominans och sociala trender. En poäng närmare 0 representerar ”Extreme Fear” medan en poäng närmare 100 är kopplad till ”Extreme Greed”. När veckan stängdes på 39 fortsätter investerare att visa oro efter förra veckans likvidationer. Fortfarande inom kategorin ”Fear” är mätaren upp 2 poäng från förra veckan, ner 12 från förra månadens ”Neutral” läsning.

CBOE VIX-index 📉

CBOE VIX Index mäter den implicita volatiliteten för optioner på S&P 500 Index och följer traditionellt ett omvänt förhållande. Efter en turbulent vecka med flera anmärkningsvärda tillbakagångar avslutade VIX sin förlustsvit på torsdagen före Feds Jackson Hole-konferens. Med både S&P och Nasdaq ned 1,35% och 1,87% (respektive) är investerare fortsatt försiktiga med förvärrat makroekonomiskt tryck, med förra årets adress som ledde till en marknadskorrigering på 2,3%. Före handeln idag stod VIX på 17.05, upp 7.2%.

BTC/DXY korrelation 💵📈

DXY ger en indikation på värdet av USD i förhållande till en korg av valutor från USA:s handelspartners. DXY steg till en 11-veckorshögsta och stimulerades av förväntan på hökaktiga Fed-kommentarer vid fredagens Jackson Hole Symposium. I kombination med nyligen starka amerikanska sysselsättningsdata steg USD mot sina partnervalutor och slutade veckan på 104.08, med 1Y BTC / DXY-korrelationen på -0.22.

Marknadsdominans 📊👑

Bitcoin dominans: 48,2% (-0,2%)

Ethereum-dominans: 19,0% (-0,1%)

Bitcoin EU Crypto ETP-dominans: 55,9% (-1,0%)

Ethereum EU Crypto ETP-dominans: 26,6% (+0,5%)

Uppstigare och fallare 📈🚀

⬆️ Sui ($SUI) steg mer än 14.2% (7D) och handlade till $ 0.54. L1 smarta kontraktsplattform som syftar till att omdefiniera tillgångsägande har sett en anmärkningsvärd uppgång i handelsvolymen, vilket överträffar många av de större digitala tillgångarna. Avknoppningen från Metas Diem-betalningssystem lanserades tidigare i år via ICO, med 595.4 miljoner tokens sålda till ett pris av $ 0.1 / SUI.

⬇ Pepe ($PEPE) ledde förlusterna den här veckan och tumlade 19.1%. Den allmänt populära memecoin sjönk bland rädsla för ett mattdrag efter att utvecklare skickade mer än 16tn tokens (cirka 3.8% av det totala utbudet) till flera börser. Tillsammans med en modifiering över antalet signaturer som krävs för att överföra medel från teamets multsig-plånbok har oro lett till en betydande försäljning.

Kommande konferenser

28/08/23 – 30/08/23: Stanford Blockchain Conference, Kalifornien

30/08/23 – 03/09/23: Solana Hacker House, Berlin

Det var allt för den här veckan!

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

VanEck Gold Miners UCITS ETF når 1 miljard USD i tillgångar under förvaltning

Publicerad

den

Kapitalförvaltarens VanEck Gold Miners UCITS ETF har nu nått 1 miljard USD i förvaltat kapital. Denna renodlade ETF följer resultatet för NYSE Arca Gold Miners Index, som består av världens största börsbolag som huvudsakligen är engagerade i utvinning av guld och silver.

Kapitalförvaltarens VanEck Gold Miners UCITS ETF har nu nått 1 miljard USD i förvaltat kapital. Denna renodlade ETF följer resultatet för NYSE Arca Gold Miners Index, som består av världens största börsbolag som huvudsakligen är engagerade i utvinning av guld och silver.

Martijn Rozemuller, VD på VanEck Europe, kommenterade fondens volymtillväxt under det senaste guldrallyt, ”Med tanke på den nuvarande makroekonomiska och geopolitiska miljön – inklusive kvardröjande inflation trots högre räntor och pågående globala konflikter – är den globala efterfrågan på guld som stark som alltid. Med tanke på guldets historiska status som den investerarföredragna tillgången till fristad, vill investerare skydda och säkra sina portföljer för vad som komma skall. Dessutom har betydande ökningar av centralbanksreserver skapat tryck uppåt och efterfrågan på guld, vilket har resulterat i hausseartade utsikter i år och framåt.”

Investerarnas efterfrågan på guld som en fristadstillgång driver upp priserna: Det nuvarande guldpriset har nått en ny rekordnivå på över 2 300 USD, vilket också gynnar guldgruvföretag, eftersom den ökande efterfrågan på ädelmetaller genererar mer försäljning och högre vinster för dem.

”I mars presterade aktier i guldproducenter betydligt bättre än ädelmetaller”, säger Imaru Casanova, portföljchef för guld och ädla metaller på VanEck. ”Detta kan vara början på en trend mot återgång till medelvärdet, där guldgruvaktier återfår sin hävstång på guldpriset och överträffar ädelmetaller när guldpriserna stiger.” Potentiella investerare bör ändå ta hänsyn till att den långsiktiga stabiliteten i en uppåtgående trend på finansmarknaderna fortfarande är osäker och kan bero på en mängd olika faktorer.

Aktier i gruvbolag kombinerar fördelarna och riskerna med både exponering av fysiskt guld och inkomstgenererande tillgångar, eftersom de både kan isolera portföljen mot inflation och minska riskerna genom diversifiering. Exponering genom en ETF ger enkel och kostnadseffektiv tillgång till denna komplexa marknad.

De tre bästa innehaven i VanEck Gold Miners UCITS ETF är för närvarande Newmont Corporation, Agnico Eagle Mines Ltd. och Barrick Gold Corporation, och fonden har för närvarande en regional koncentration på Kanada, USA och Australien. ETF:en är fullt uppbackad och innehåller för närvarande 53 aktier med en total kostnadskvot (TER) på 53 bps.

ETFVanEck Gold Miners UCITS ETF
IndexnamnNYSE Arca Gold Miners Index
ISINIE00BQQP9F84
Ticker LSE GBPGDGB
Ticker LSE USDGDX
Ticker XetraG2X
Investment ManagerVanEck Asset Management B.V.
HemvistIrland
BasvalutaUS Dollar
IndexleverantörICE Data Indices, LLC
RebalancingKvartalsvis
Product structurePhysically replicating (Full)
Launch date25 March 2015
Total expense ratio (TER)0.53% p.a.
Income treatmentReinvestment

Fortsätt läsa

Nyheter

U8NJ ETF ger exponering mot prospekteringsbolag i uransektorn

Publicerad

den

HANetf Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF USD Accumulating (U8NJ ETF) med ISIN IE00075IVKF9, försöker spåra prospekteringsbolag i uransektorn i form Nasdaq Sprott Junior Uranium Miners index. Nasdaq Sprott Junior Uranium Miners-index spårar små och medelstora företag över hela världen som är engagerade i prospektering, brytning och/eller raffinering av uran.

HANetf Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF USD Accumulating (U8NJ ETF) med ISIN IE00075IVKF9, försöker spåra prospekteringsbolag i uransektorn i form Nasdaq Sprott Junior Uranium Miners index. Nasdaq Sprott Junior Uranium Miners-index spårar små och medelstora företag över hela världen som är engagerade i prospektering, brytning och/eller raffinering av uran.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,85 % p.a. HANetf Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF USD Accumulating är den enda ETF som följer Nasdaq Sprott Junior Uranium Miners index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

HANetf Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF USD Accumulating är en mycket liten ETF med tillgångar på 1 miljon euro under förvaltning. ETF lanserades den 23 februari 2024 och har sin hemvist i Irland.

Varför U8NJ ETF

En ny tjurmarknad är sannolikt på gång, vilket uppmuntrar prospekteringsbolag i uransektorn att utforska och utveckla nya urangruvor och möjligen möjliggöra för mindre gruvarbetare att uppleva betydande tillväxt.

Kärnkraftens väsentliga roll i netto-noll-övergången driver efterfrågan på uran, och gruvarbetare kommer att behöva öka.

Efter framgångarna med Sprott Uranium Miners UCITS ETF (U3O8), Europas största uranfokuserade ETF, samarbetar HANetf med Sprott Asset Management för att lansera Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF.

U8NJ fokuserar på små och medelstoraprospekteringsbolag i uransektorn som erbjuder potential att överavkasta inom en snar framtid.

Varför investera i en ETF för juniora uranbolag?

Junior uranbolag kan vara redo för tillväxt: Europas enda renodlade ETF för juniora gruvbolag , med tillgångar valda baserat på deras potential för betydande intäkter och tillgångstillväxt.


Kärnenergins roll i netto-noll-övergången: Kärnenergi har den högsta kapacitetsfaktorn jämfört med både traditionella och alternativa energikällor och de minsta koldioxidekvivalenta utsläppen jämfört med andra energiformer, vilket gör den avgörande för att nå målen för nettonollenergiomställning.


Uran utbud och efterfrågan obalans: Hundratals nya reaktorer byggs, eller planeras, runt om i världen. Efterfrågan på uran kommer sannolikt att överträffa utbudet och sätta press på nya och mindre gruvbolag att öka.

Handla U8NJ ETF

HANetf Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF USD Accumulating (U8NJ ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

Största innehav

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBPURJP
London Stock ExchangeUSDURNJ
XETRAEURU8NJ

Innehav kan komma att förändras

Geografisk fördelning av innehaven

InnehavVikt
PALADIN ENERGY RG13,25%
NEXGEN ENERGY LTD.11,92%
URANIUM ENERGY CORP11,22%
DENISON MINES CP NEW10,44%
CGN MINING RG5,28%
DEEP YELLOW RG4,98%
BOSS ENERGY RG4,94%
ENCORE ENERGY RG4,86%
FISSION URANIUM RG4,14%
GLOBAL ATOMIC RG3,65%

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf kommenterar det kommande NATO-toppmötet

Publicerad

den

Jane Edmonson, Head of Thematic Strategy på VettaFi, indexleverantör för Future of Defense UCITS ETF (ASWC): Natos ledare träffas denna vecka i Washington DC för det kommande NATO-toppmötet för att fira Natos 75-årsjubileum. Toppmötet kommer i ett avgörande momentum i Natos historia.

Jane Edmonson, Head of Thematic Strategy på VettaFi, indexleverantör för Future of Defense UCITS ETF (ASWC): Natos ledare träffas denna vecka i Washington DC för det kommande NATO-toppmötet för att fira Natos 75-årsjubileum. Toppmötet kommer i ett avgörande momentum i Natos historia.

Den ryska invasionen av Ukraina har gett NATO ett nytt enat fokus och beslutsamhet, vilket har satt ett slut på ”fredsutdelningen”-eran och ringer in en ny era fokuserad på militär beredskap. NATO-medlemmar, inklusive dess två nyaste medlemmar Finland och Sverige, är nu inriktade på att modernisera och utöka sina militära resurser efter år av försummelse. Det beräknas att 23 av Natos nu 32 medlemmar kommer att uppfylla eller överträffa målet på två procent av BNP i år. Tyskland spenderar mer än det har gjort sedan det kalla krigets slut. Och de länder som inte uppfyller dessa mål som Kanada och Italien kommer att kritiseras vid toppmötet.

Utöver Ryssland och Ukraina kommer toppmötet att ta upp oro för ett allt mer aggressivt Kina, ökande spänningar i Mellanöstern med Israel-Hamas-konflikten i Gaza och nytt samarbete mellan Ryssland och Nordkorea. En annan nyckelfråga är det osäkra resultatet av det amerikanska presidentvalet, eftersom USA fortfarande är Natos mäktigaste medlem.

President Biden kommer att ha den dubbla uppgiften att ena Nato till stöd för Ukraina och ena sitt eget demokratiska parti bakom sin presidentkandidatur. Ett annat politiskt budskap som Biden sannolikt kommer att sända är att NATO-medlemmar verkligen har ökat militärutgifterna på hans vakt, vilket undergräver Trumps skildring av europeiska allierade som ”frilastare”. Toppmötet äger också rum vid en tidpunkt då Europa står inför sina egna politiska frågor med extremhögerpopulism, särskilt i Frankrike och Ungern och en ny arbetarregering i Storbritannien.

Tom Bailey, forskningschef på HANetf, emittent av Future of Defense UCITS ETF (ASWC): När vi ser fram emot det kommande Nato-toppmötet, visar färsk statistik en betydande milstolpe i alliansens kollektiva försvarsåtaganden. Rekordstora 23 NATO-länder, av ett nu utökat medlemsantal på 32, är på väg att nå målet på 2 % av BNP för försvarsutgifter 2024. Denna prestation är särskilt anmärkningsvärd eftersom den representerar en nästan fyrfaldig ökning från 2021 då endast sex länder nådde detta mål.

Effekterna av den geopolitiska utvecklingen, som Rysslands invasion av Ukraina 2022, har varit djupgående. Antalet länder som uppfyller 2-procentsmålet ökade från sju år 2022 till tio år 2023. Denna trend understryker en förnyad brådska bland NATO-medlemmarna att stärka sina försvarsförmåga, med Europa och Kanada som tillsammans ökar försvarsutgifterna med 18 %, den största ökningen i årtionden.

Speciellt har Tyskland åtagit sig 71,8 miljarder euro (76,8 miljarder USD) till försvar i år, vilket markerar dess första uppnående av det tvåprocentiga målet sedan början av 1990-talet. Polen leder alliansen i försvarsutgifter på 4,12 procent av BNP, vilket signalerar ett starkt engagemang för nationell och kollektiv säkerhet.

För investerare belyser denna oöverträffade ökning av försvarsutgifterna en sektor med allt större relevans. Försvarsindustrin kommer sannolikt att uppleva tillväxt när Nato-medlemmar förbättrar sin militära kapacitet, vilket ger potentiella investeringsmöjligheter. När NATO-toppmötet utvecklas kommer detta område att vara ett område att följa noga.

Handla ASWC ETF

HANetf Future of Defence UCITS ETF (ASWC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnetAktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära