Nyheter

Malaysiska aktier förbisedda, kan de vända?

Publicerad

den

Jämfört med andra börshandlade fonder (ETF) som investerar i emerging markets förbises iShares MSCI Malaysia ETF (NYSEArca: EWM) ofta. I år kan det vara bra eftersom i en tid då bredare riktmärken för tillväxtmarknader stiger, handlas EWM något lägre sedan årsskiftet. Vissa marknadsobservatörer tror att EWM är redo att gå med i tillväxtmarknadens rally.

”Malaysiska aktier, världens sämts presterande stora aktiemarknad i år, kan vara nära en vändning på grund av regeringens ökande stöd, enligt Macquarie Group Ltd.”, rapporterar Bloomberg.

Efter att ha debuterat i mars 1996 när Malaysia var en större andel av MSCI Emerging Markets Index än det är idag, är EWM med sina 536,14 miljoner dollar under förvaltning en av de äldsta ETF:erna för tillväxtmarknader. Fonden spårar MSCI Malaysia Index och äger 45 aktier.

Malaysia-reformer förväntas hjälpa

Som det är fallet med många tillväxtmarknader förväntas regeringsreformer i Malaysia stärka landets ekonomi och aktiemarknader. ”Reformer av statligt kopplade företag, mer politisk tydlighet och stimulans kan se riktmärket FTSE Bursa Malaysia KLCI Index öka till 1 800 i basscenariot, eller till och med nå 1900 i det hausseartade fallet, skrev Macquarie-analytiker i en analys den 26 april. Det innebär en avkastning på 10 till 16 procent från fredagens slut, enligt Bloomberg.

Jämfört med andra fonder i tillväxtmarknaderna är EWM ofta bland de minst volatila, vilket framgår av en treårig standardavvikelse på 12,77%. ETF allokerar 33,73% av sin vikt till sektorn för finansiella tjänster och över en fjärdedel av sin sammanlagda vikt till sektorn för konsumentprodukter och verktyg.

”De malaysiska aktierna har vacklat det globala rallyt i år och förlorat mer än 3 procent 2019 medan MSCI Asia Pacific Index fick 11 procent. En avmattning i ekonomisk tillväxt och osäkerhet kring den nya administrationens policy ledde till 4,4 miljarder dollar i utflöden av aktier under de senaste 12 månaderna, rapporterar Bloomberg.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version