Följ oss

Nyheter

LYYB ETF för en satsning på amerikanska aktier

Publicerad

den

Lyxor MSCI USA UCITS ETF – Dist (LYYB ETF) är en UCITS -kompatibel börshandlad fond som syftar till att följa jämförelseindexet MSCI Daily TR Net USA USD.

Lyxor MSCI USA UCITS ETF – Dist (LYYB ETF) är en UCITS -kompatibel börshandlad fond som syftar till att följa jämförelseindexet MSCI Daily TR Net USA USD. MSCI Daily TR Net USA USD är ett free float-justerat marknadsvärdevägt index som övervakar utvecklingen i USA-aktier. Indexet är utformat för att mäta USA: s aktiemarknadsprestanda som täcker cirka 85% av fritt float-justerat börsvärde.

Lyxor MSCI USA UCITS ETF – Dist investerar i aktier med fokus på USA. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårligen). MSCI USA tillåter en bred investering med låga avgifter i cirka 625 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,25% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Lyxor MSCI USA UCITS ETF – Dist är en stor ETF med tillgångar under förvaltning på 642 miljoner GBP. LYYB ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Frankrike.

Handla LYYB ETF

Lyxor MSCI USA UCITS ETF – Dist (LYYB ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURLYYB
Borsa ItalianaEURLUSA
Euronext ParisEURUSA
London Stock ExchangeGBXUSAL
London Stock ExchangeUSDUSAU
SIX Swiss ExchangeUSDLYUSA
XETRAEURLYYB

Största innehav

Denna ETF använder syntetisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan kan ETF:ens innehav avvika från jämförelseindexets.

NamnValutaViktSektorLand
APPLE INCUSD6.12%InformationsteknologiUSA
MICROSOFT CORPUSD5.29%InformationsteknologiUSA
AMAZON.COM INCUSD3.51%SällanköpsvarorUSA
FACEBOOK INC-CLASS AUSD2.16%KommunikationstjänsterUSA
ALPHABET INC-CL AUSD2.1%KommunikationstjänsterUSA
ALPHABET INC-CL CUSD2.07%KommunikationstjänsterUSA
NVIDIA CORPUSD1.35%InformationsteknologiUSA
TESLA INCUSD1.33%SällanköpsvarorUSA
JPMORGAN CHASE & COUSD1.22%FinansUSA
JOHNSON & JOHNSONUSD1.13%Health CareUSA

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *